EGZAMIN W DABROWIE GORNICZEJ

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

EGZAMIN W DABROWIE GORNICZEJ

Postprzez YAMADA » sobota 19 czerwca 2004, 08:50

czy ktos zdawal lub bedzie zdawal w Dabrowie Gorniczej na Chopina.
Potrzebne wszelkie informacje na temat tego osrodka, o egzaminatorach, gdzie sie jezdzi po miescie na egzaminie, na temat placu itp.
YAMADA

Postprzez arkads » wtorek 22 czerwca 2004, 11:09

:? Ja bede zdawał niedługo :( Piszcie też chce wiedzieć.
arkads

Postprzez ella » wtorek 22 czerwca 2004, 21:45

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=13642023

Wiem, że to niewiele, ale zawsze coś :wink:
ella
Moderator

Postprzez Snuj ze Szczecina » środa 23 czerwca 2004, 01:12

Panowie, dlaczego tak rozpaczacie?

Zapewne wiecie jak wyglądają i jak przebiegają trasy egzaminacyjne.Na jazdach w OSK, instruktor zapewne jeżdził z wami tymi trasami i przestrzegał przed wieloma zaniedbaniami.Wystarczy się zastanowić i przypomnieć sobie pewne rzeczy.Plac manewrowy nie jest żadną kosmiczną wersją i nie będzie się on wyrażnie wyróżniał.Plac jak wszystkie inne - stanowiska, słupki, żadna filozofia.Egzaminatorów jest zapewne wielu i opowiastka o egzaminatorach, była by nieobiektywną informnacją dla was.Panowie, poszukajcie jakiegoś Ośrodka Szkolenia Kierowców, który znajduje się możliwie blisko WORDu i w dniu egzaminu, w miare wczesną porą - wykupcie sobie dwie godziny jazd.Instruktor pojeżdzi z wami trasami egzaminacyjnymi i napewno udzieli wam wiele cennych informacji.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez YAMADA » środa 23 czerwca 2004, 22:14

[quote="ella"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=13642023

przeczytałem ten post i jesli jest to prawda to ja dziekuje. Wymagają takiej precyzji 40 i 20 cm a na farbę ich nie stać żeby poprawić pasy ? A gdzie idzie nasza forsa ? W końcu za coś płacę nie.
A teraz z innej beczki, czy tak jest mało ludzi na tym forum z Dąbrowy i okolic że nikt nic więcej nie wie na temat tego WORD-a ?

ARKADS a kiedy zdajesz ? Życzę powodzenia !!!!!
YAMADA

Postprzez Sławek_18 » środa 23 czerwca 2004, 22:50

o ile sie nie myle to nikogo nie ma z Dabrowy Gorniczej, ale "pociesze" Was, ze mieszkalem tam przez pare ladnych latek (NA kasprzaka chyba sie to tak pisze [Jest jeszcze ta ulica???] ) 8)
Powodzenia na egzaminie
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

jest nastepna zdygotana osóbka...:-)

Postprzez magda » czwartek 24 czerwca 2004, 21:44

mam tam ex. - chetnie popocieszam sie z Wami! tez słyszałam, że placyk jest nieteges- studzienki, górki itd. do tego dochodza autka lekko zryte- tzn. gracici do których najpierw trzeba sie przyzwyczaić - a nie wsiadasz ze stresikiem i jedz, jak tu autko całkiem inaczej funkcjonuje niz te na których sie uczymy!... no to po tym wszystkim powodzonka zycze- zapraszam na gg z jakimis radami :roll:
magda

Postprzez YAMADA » sobota 26 czerwca 2004, 18:30

Byłem dzisiaj na placu, akurat odbywał się egzamin.
Wylosowali jazdę po łuku, parkowanie skośne, parkowanie równoległe, pierwszy chłopak pomalutku ale do przodu zaliczył za pierwszym razem.
Druga była kobieta na oko około 25 lat , najechała na linię przy cofaniu
na łuku kazał jej powtórzyć, pózniej skośne jako tako, równoległe druga próba i pani już dziękujemy.
Sam plac jak to plac nie jest taki straszny, odgrodzony murem chyba na 3 metry, linie białe widać, gorzej z żółtymi, na samym początku łuku jest w poprzek lekki garbik chyba coś kopali i jak to u nas byle jak zaasfaltowali, za
łukiem po lewej stronie kratka ściekowa ok.30 *30 cm. Stanowiska do skośnego,równoległego i prostopadłego są usytuowane prawie że równolegle
do krótszego odcinka łuku, wzniesienie jest po prawej stronie zaraz na samym początku łuku. Kibiców dużo ale przeważnie sama rodzinka.
Tyle na razie , powodzenia na egzaminach !!!!!
YAMADA

Postprzez Snuj ze Szczecina » sobota 26 czerwca 2004, 19:55

Masz szczęście Yamada.U mnie w Szczecinie nie ma takiej możliwości, jaka jest u ciebie.Tzn.nie ma bezpośredniej możliwości zobaczenia tego co się dzieje na placu.Kilkadziesiąt metrów jest siatka i przez nią można oglądać, ale odległość, siatka, nieraz samochody stoją - to utrudnia obserwacje.Tak więc skorzystałem z tego że Ośrodek znajduje się na terenie niżowym i wzielem lornetke, pare piwek i siadłem sobie na górce.

8)
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez kogar » czwartek 01 lipca 2004, 21:00

witam jutro o 12 mam egzaminek w DG . jak ktos chce popatrzec to zapraszam ;) bedzie to moje pierwsze podejscie do tego egzaminu ;) jak narazie jeszcze 0 stresu ale do jutra daleko ;) jak narazie to w Punto III boje sie : rownoleglego no i tegto ze mi zgasnie ;) 3ba bedzie jechac ciut na gazie ;)

ale nie tak jak kiedys bylem to widzialem taka panią co jechala to miala ja wiem ze 4 tys i pol sprzegla ;| masakra dla punciaka - i jak tu auta maja byc w dobrym stanie jak tu tak zyluja auto ;( . A co do placu owszem tak jest , jakas studzienka , jakas nierownosc , ale nie martwcie sie to jest specjalnie zrobione zeby tylko wiecej osob nie przeszlo placu ,

co prawda uczylem sie na 2 placach i na kazdym byly dziury ale ogolnie jest ok

;)
pozdrawaim jutro dam znac czy zdalem i co mialem ;-)
oby zdac!
kogar

Postprzez ella » czwartek 01 lipca 2004, 21:57

jutro dam znac czy zdalem i co mialem

CZEKAMY :wink:
jak ktos chce popatrzec to zapraszam

Niestety nie będe mogła przyjechać :wink:
ella
Moderator

Postprzez kogar » piątek 02 lipca 2004, 18:08

pora strescic ;P
Sale egzaminacyjne , bardzo ladnie , czysto , wygodne stolki ;) 10 stanowisk , . calkiem przyjemnie ! ;--)

Plac: Plac jest polozony pod skosem ! na to trzeba troche uwazac bo auto samo sie stacza ;-) jak sie cofa na luku . troszke dziurawy plac , owszem .
Co do linii to sa pomieszane bo na luku dla osobowych jest luk dla ciezarowych no i linie na siebi nachodza , ale mi to nie przeszkadzalo , a linie zatrzymania sie sa odpowiednio namalowane , i je widac !

o moim egzaminie;
najpierw oczekiwanie na egzamin ( troche za wczesniej sie przyjechalo ;) bo o 11:10 ) , oczekiwanie w malych nerwach na teorie itp .....
dobra jestesmy na sali , instruktor omawai wszystko , pora zaczac teorie , dobra po 4 minutach testu ;) i sprawdzeniu 2 razy czy dobrze sie odpowiedzialo 0 bledow .
z grupy wszyscy wyszli na plac.
pora na losowanie manewru :
prostopadle tylem i zawracanie .;-)

najgorsze da mnie bylo oczekiwanie na jazde na placu ;-)

wkoncu sie doczekalem chyba po 40 minutach ( nazwisko na "P" )
łuk pierwsza proba - za blisko sie zatrzymalem ) druga proba udana uff

prostopadle ciut korekty i dziala ;-)

zawracanie dopiero sie udalo za 2 gim razem ;)

teraz oczekiwanie na miasto bo z placu wyszlo 6 osob !
pierwsza pojechala taka Pani , 2 razy zgasl ;(
druga pani : zgasl + wymuszenie na skrzyzowaniu
trzecia - zdane !@
ja czwarty - zdane !
Miasto nawet spox przez rondo nie jechale mbo droga byla zablokowana , ktos potracil rowerzyste no i trzebabylo obrac inna drogę ;-) Hamowanie awaryjne egzaminator mi zaliczyl dopiero za 2gim razem bo za pierwszym mi zgasl ! ( nie widzialem tu bledu ! ) ale za drugim razem sprzegięłko wcisniete i prosze jechac dalej !

jaki jestem Happy ;) dopierochyba po 20 min dotarlo do mnie ze zdalem za pierwszym ! :)
POZDRAWAIM ZYCZE udanych podrozy wakacyjnych i powodzenia na egzaminie ;)
papap :*
nastepne osoby nie wiem bo juz sie zabralem do domu ;) bo juz bylo kolo 15 ;)
oby zdac!
kogar

Postprzez to ja » piątek 02 lipca 2004, 22:14

Nie zostaje mi nic innego jak tylko pogratulować :)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez YAMADA » piątek 02 lipca 2004, 22:15

BRAWO Kogar ,szczerze GRATULUJE ! !
Ale mam do ciebie pytanko , czy jechales z ulicy Gorniczej na Legionow, tam gdzie jest taki dziki podjazd na lewo z zatrzymaniem na srodku ulicy ( chyba wiesz o co mi chodzi )
Probowalem tam kilka razy i raz mi sie tylko udalo.
Skonczylem kurs, teraz oczekiwanie na egzamin.
YAMADA

Postprzez kogar » piątek 02 lipca 2004, 23:12

wiem o co chodzi , jedzialem tam na kursie , naszczescie nie jechalem tamtedy , moge powiedziec ktoredy jechalem otoz :
wyjazd z osrodka , wjazd na zeromskiego albo SIenkiewicza, nie pamietam dokladnie ktora to w prawo bla ;) potem do konca i w lewo do Dąbrowskiego , a nastepnie na koncu jest STOP i w prawo , tam do gory i za droga czyli po luku w lewo , za tym lukiem mialem hamowanie awaryjne , i tam mi zgasl silnik czego mi nie zaloczyl , nastepnie prosto . do wiatel i na swiatlach mialem skrecic w lewo , a ze ktos ptracil rowerzyste tak wiec poczekalem minute za autem i egzaminator kazal mi zjechac na prawo na skrzyzowaniu ( przjechac przez ciagla) i skrecic w prawo i wyjechac na trase , wyjechalem an trase i chyba na swiatlach skrecilem w prawo , niestety dalej juz nie pamietam dokladnie drogi ale chyba skrecilem w ulice Dlugosza ( Sosnowiec ) potem w prawo , jakimis waskimi , kretymi uliczkami jechalem gdzie jest do 40 praktycznie , poziwmj wiem ze jechalem ulicą "Ludowa" ( DG ) i tam mialem drugie hamowanie awaryjne , juz poprawnie wykonane , skret w prawo i jeszcze raz w prawo i do osrodka ;)

a podczas jazdy porozmawialem sobie z Egzaminatorem o tym do jakeij chodze szkoly itp ;) . Aha egzaminatorowi sie troszke spieszylo wiec mnie poganial ;) i slyszalem teksty jedz zesz jak facet .! no szybciej i tak jechalem 55 ;-) albo jak jakis luk to mowil jedz szybciej itp ;)

a informacieje o haomwaniu awaryjnym podawal duzo wczesniej nic wykkonywalem , tak z 10 sek przed hamowaniem ;-) co bylo dobre " Prosze sie przygotowac do hamowania awaryjnego"

ogolnie moge powiedziec ze trafilem na spoko egzaminatora niestety zapomnialem nazwiska ;( ale jezdzi granatowym renault megane Scenic ;-)

zycze powodzonka ;)
i dzieki za gratulacje ;-)
aha teraz pome pytanko czy jest tu ktos z okolic najlepiej czeladzi itp ;P bo tu akurat mieszkam . Otoz czy w czeladzkim urzedzie jest wydzial komunikacji ? czy musze jechac do Bedzina pozalatwiac ?
oby zdac!
kogar

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy