Oblany egzamin, czy słusznie ? Nowy Sącz Luty 2010

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cman » wtorek 23 lutego 2010, 23:48

lith napisał(a):edit:@dylek: ja odniosłem wrażenie, że cman właśnie tak to zrozumiał... i twierdzi, że nie przerywamy. Ty twierdzisz, ze przerywamy. Z tego co zdążyłem już zauważyć to 'cman ma racje... ewentualnie sprawa mocno dyskusyjna i przepisy nieścisłe xD'

Może jest tak jak dylek przedstawił, czyli powierzchnia wyłączona z ruchu, która powoduje przerwanie egzaminu. Tego nie wiem i raczej nikt z nas nie wie, bo nie wiadomo o jakie skrzyżowanie, jak ono w rzeczywistości wygląda i co się na nim naprawdę działo.
cman

Postprzez lith » wtorek 23 lutego 2010, 23:56

... a wyłączona z ruchu... nie w te zumi spojrzałem. Za dużo zumich z rondami mam naotwierane xD Już prostuję. Widać obaj wiecie o co chodzi, tylko ja nie załapałem, że o pow. wył z ruchu Dylek Ci chodziło :P... ok nieważne
lith

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 10:44

cman napisał(a):
lith napisał(a):edit:@dylek: ja odniosłem wrażenie, że cman właśnie tak to zrozumiał... i twierdzi, że nie przerywamy. Ty twierdzisz, ze przerywamy. Z tego co zdążyłem już zauważyć to 'cman ma racje... ewentualnie sprawa mocno dyskusyjna i przepisy nieścisłe xD'

Może jest tak jak dylek przedstawił, czyli powierzchnia wyłączona z ruchu, która powoduje przerwanie egzaminu. Tego nie wiem i raczej nikt z nas nie wie, bo nie wiadomo o jakie skrzyżowanie, jak ono w rzeczywistości wygląda i co się na nim naprawdę działo.

Chyba powinnam była narysować.
No ale powiem tak że byłam na spotkaniu o to odwołanie o mówili mi że to był ciężki błąd. Gościu powiedział że jazda w innym kierunku niz pokoazuje znak nakazu to automatyczne przerwanie egzaminu. Powiedział że mogę odwoływać się dalej do Krakowa ale on mi gwarantuje że nic mi się nie uda ponieważ to co zrobiłam było taraktowane tak jakbym się niezatrzymała na stopie.

A wnioskując z filmu sytuacja była taka:

Skręcam w prawo i widze na moim pasie (prawym) strzałki poziome i pionowe nakazujące skręt w prawo z prawego pasa. Włączam kierunek aby skręcić na lewy pas lecz był za duży ruch i nie zmieściłabym się i bezmyślnie przejechałam przez skrzyżowanie prawym pasem do jazdy w prawo...
me555

Postprzez cman » środa 24 lutego 2010, 11:17

Więc powtarzam po raz kolejny, prostokątny znak ze strzałkami to nie jest żaden znak nakazu - za to się NIE PRZERYWA EGZAMINU. Wiedzą doskonale, że gdybyś złożyła odwołanie, to by musiało zostać uznane, więc zniechęcają Cię jak mogą... No ale rób jak chcesz.
cman

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 11:23

cman napisał(a):Więc powtarzam po raz kolejny, prostokątny znak ze strzałkami to nie jest żaden znak nakazu - za to się NIE PRZERYWA EGZAMINU. Wiedzą doskonale, że gdybyś złożyła odwołanie, to by musiało zostać uznane, więc zniechęcają Cię jak mogą... No ale rób jak chcesz.

No ale po za znakiem tam również był znak narysowany na jezdni.....
taki znak : http://i15.tinypic.com/34eq16h.jpg
me555

Postprzez cman » środa 24 lutego 2010, 11:42

cman napisał(a):Określony kierunek na pasie ruchu to (...) strzałki poziome - za to egzaminu się nie przerywa.

Ile razy będę to musiał jeszcze powtórzyć?

To są znaki nakazu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Znaki_nakazu - za niezastosowanie się do tych znaków jest przerywany egzamin.

Nie jest przerywany za niezastosowanie się do znaków:

F-10
Obrazek

F-11
Obrazek

P-8b
Obrazek

PS Rozumiem, że to na zdjęciu, to nie jest to skrzyżowanie?
cman

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 11:50

Sorry ze musisz sie tak powtarzać ale poprostu nie rozumiem jak w ośrodku mi mogą wmawiać że to jest straszny błąd że nie zastosowałam się do tego znaku i że to jest tak jakbym się nie zatrzymała na stopie. Egzaminator powiedział że ta sytuacja była zagrożeniem na drodze..... Uwierzyłam że maja racje no i teraz nie wiem jak się bronić !
:?

edytowany przez moderatora/regulamin punkt 8
me555

Postprzez cman » środa 24 lutego 2010, 13:11

me555 napisał(a):Egzaminator powiedział że ta sytuacja była zagrożeniem na drodze.....

Więc jak w końcu, w rzeczywistości doszło do zagrożenia brd?
cman

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 15:17

Według niego to jest zagrożenie ponieważ, gość jadący z uliczki gdzie ja miałam "nakaz" skrętu w prawo, on wyjeżdzał i również miał nakaz skrętu w prawo. I ja jadąc na wprost z prawego pasa mogłabym na niego wjechać... itd.

No i pytam innych ludzi, instruktora itp. czy te strzałki to nakaz no i mówią że tak. Że jednak ja musiałam jechać TYLKO i wyłącznie w prawo....Co innego gdyby mnie oblał po skręceniu w prawo mówiąc że nie zastosowałam się do jego polecenia... wtedy może i dało by się wykłucić...

Chyba nic tutaj nie zdziałam. :?
me555

Postprzez cman » środa 24 lutego 2010, 15:36

Skoro nadal po wszystkich moich wyjaśnieniach (już nie wiem jak jaśniej mam tłumaczyć) piszesz, że:
me555 napisał(a):No i pytam innych ludzi, instruktora itp. czy te strzałki to nakaz no i mówią że tak.

To masz rację:
me555 napisał(a):Chyba nic tutaj nie zdziałam. :?

Bo najpierw sama musiałabyś zacząć rozumieć w czym rzecz.
cman

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 17:48

Może powinnam wogole pójść do tego dyrektora ośrodka i mu pokazać
linka do tego
forum...
me555

Postprzez mk61 » środa 24 lutego 2010, 18:00

Nic Ci to nie da, bo forum nie jest stroną "sporu". :)
A dowiemy się kiedyś, jakie o skrzyżowanie? Może link na Zumi?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 19:59

próbowałam na zumi, ale tam nic nie widać.... i jak wysyłam komuś link to niepokazuje konkretnego miejsca a tylko ulice. A nie znam np. numeru przy ktorym to skrzyżowanie jest...
me555

Postprzez mk61 » środa 24 lutego 2010, 20:12

Podaj po prostu nazwy ulic, które się krzyżują, a może ktoś pomoże.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez me555 » środa 24 lutego 2010, 20:18

mk61 napisał(a):Podaj po prostu nazwy ulic, które się krzyżują, a może ktoś pomoże.

skręt w prawo był z ulicy Piłsudskiego na ulice 1 Brygady w Nowym Sączu.... a skrzyżowanie gdzie oblałam to pierwszy skrzyżowanie .... Ul. 1 Brygady i Browarna....

Jeszcze jeden link :

http://s829.photobucket.com/albums/zz21 ... nt=123.jpg
Ostatnio zmieniony środa 24 lutego 2010, 20:37 przez me555, łącznie zmieniany 1 raz
me555

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy