Egzamin -na raty - czy - Idż na całość - ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez m16 » niedziela 21 sierpnia 2005, 22:34

Cubaza napisał(a):A ja nawet nie wiem czy u mnie można zdawać teorie i praktyke osobno;) Ja zdawałem tak jak wszyscy kogo znam czyli wszystko razem..

Heh - widac co miasto to obyczaj :)
Mialem tak samo jak Cubaza z tym, ze ja mialem teorie i 2 praktyki na raz (2 kat. jedna po drugiej :D )
A - to podstawa - jest
B - taki mily dodatek - jest
C - ladne uzupelnienie kolekcji - moze kiedys ;)
m16

Postprzez carolinex » poniedziałek 22 sierpnia 2005, 14:34

ja zdawałam teorie i praktyke w jeden dzień, zresztą w moim przypadku nie było sensu robić inaczej ( a nawet nie wiem czy była taka możliwoeść bo tam gdzie się uczyłam byliśmy zbierani w jeden dzień i wszyscy zawożeni autobusem :) ), bo około godziny zajmuje mi dojazd do ośrodka egzaminacyjnego i po co marnować tyle czasu żeby zdać tylko teorię :)
28.07.2005 - egzamin - zdany za 1-wszym razem
10.08.2005 - prawko odebrane :)
carolinex

Postprzez dorothy2 » środa 24 sierpnia 2005, 22:24

ella napisał(a):JA tez miałam osobo i wcale nie żałuję. Mniejszy stres, że jak się nie zda teorii to przepada część kasy za egzamin praktyczny.

Otóż to! Ja też tak zdawałam i nie żałuję :) Pojechałam na teorię, zdałam, a potem miałam jeszcze 2 godzinki jazdy po mieście (bo godzinę zajmuje mi dojazd do ośrodka, to żeby nie marnować czasu instruktor mnie zawiózł i potem jeszcze te 2 godź. wyjeździłam).
U mnie jest tak, że jak instruktor widzi, że ktoś jest 'ciężko kumaty', to radzi oddzielnie (ze względu na kasę), a jak widzi, że bystrzejszy, to też nie nakłania by zdawać razem, tylko jak się woli.
dorothy2

Postprzez 123456788 » wtorek 13 września 2005, 14:34

A w Opolu nie można się zapisać obecnie na egzamin łączony.

Na dodatek nie respektuje się terminu 30 dni na egzamin. Od momentu zlozenia papierow do praktyki mija wiecej niz miesiac. Skandal.
123456788

Postprzez Agawa » wtorek 13 września 2005, 14:49

A w Opolu nie można się zapisać obecnie na egzamin łączony.

Na dodatek nie respektuje się terminu 30 dni na egzamin. Od momentu zlozenia papierow do praktyki mija wiecej niz miesiac. Skandal.

A to dlatego pewnie że zmieniaja się zasady kursów i wszyscy znów na hura rzucili sie do robienia Prawka.Dlatego tak dużo teraz tych zdających :?
Agawa

Postprzez ella » wtorek 13 września 2005, 14:52

Agawa napisał(a):[A to dlatego pewnie że zmieniaja się zasady kursów i wszyscy znów na hura rzucili sie do robienia Prawka.Dlatego tak dużo teraz tych zdających :?

I na dodatek wakacje. Wszyscy mają wolne to robią kursy.
ella
Moderator

Postprzez ymonm » wtorek 13 września 2005, 18:53

Mysle, ze na 'raty' jest korzystniej

- mniej stresu
- wieksze skupienie na kazdy z egzaminow
- jesli zdajesz wsio od razu, to na teoretycznm jesli egzaminator Ciebie zapamieta, potem na praktycznym bedzie wiedziec, ze zdajesz za pierwszym - a po co ma wiedziec? :) Wiadomo, ze jesli za pierwszym, to trzeba go przycisnac i zarobic na nim :D

Zatem wg mnie bezdyskusyjnie lepiej na raty. Choc kumple, ktorzy wszystko mieli w malym paluszku zapodali od razu teorie i praktyke za pierwszym razem :) Ale lepiej dmuchac na zimne. Wg mnie oczywiscie.
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez cappricio » wtorek 13 września 2005, 19:03

ella napisał(a):I na dodatek wakacje. Wszyscy mają wolne to robią kursy.

+ osiemnastkowicze kazdego roku, ktorzy maja wolne, wlasnie w wakacje :)
cappricio

Postprzez gostek » środa 14 września 2005, 08:29

ymonm napisał(a):- jesli zdajesz wsio od razu, to na teoretycznm jesli egzaminator Ciebie zapamieta, potem na praktycznym bedzie wiedziec, ze zdajesz za pierwszym - a po co ma wiedziec? :) Wiadomo, ze jesli za pierwszym, to trzeba go przycisnac i zarobic na nim :D

zgadzam się w 200% do dnia dzisiejszego nie mogę sobie darowac że dałem się namówić na całość :!:
bo tak jak napisałeś egzaminator dokładnie wszystkich zapamietał co przeszli testy i po nazwiskach walił ni patrząc w kartkę a tak nie wiedział by który raz jestem i może byłoby inaczej testy 0 błędów plac 0 błędów to sobie pomyślał coś za dobrze mu idzie jak na pierwszy raz i tak wyszło jak wyszło
także mam jeszcze 2 kumpli którzy maja zamiar lada chwila zapisac się na egzamin i tak im własnie poradziłem żeby szli oddzielnie i wszytkim tak radzę :!:
gostek

Postprzez Myslovitz » sobota 24 września 2005, 21:58

Może to głupie, że pytam (na pewno głupie :roll: ), ale to egzaminator nie wie, który to raz się zdaje?
Myslovitz

Postprzez ymonm » sobota 24 września 2005, 22:19

jesli sie mu nie powie, to chyba nie wie... nie ma nidzie tego napisanego. Tak mi sie wydaje.
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Postprzez ella » niedziela 25 września 2005, 01:07

nie ma nidzie tego napisanego

Napisane to ma w Twoich dokumentach, które są wyjmowane do egzaminu ale czy to zawsze czyta :wink:
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy