Jasiu95 napisał(a):1.Jaka bedzię twoja początkowa pozycja przy skręcaniu pojazdu w lewo jadąc predkoscia 90km/h,aby skręt byl prawidlowy czy jakos tak (nie pamietam dokladnie ,moze mial ktos takie pytanie z Was?)
a) przy prawej krawędzi jezni
b) na środku tak aby przekroczyć linie ciągła (to napewno nie)
c) (niestety nie pamietam)
ta ostatnia odpowiedź to: przy lewej krawędzi. Też prosiłabym o odpowiedź, bo miałam to pytanie dzisiaj na testach, niestety niezdanych po raz drugi.
Jeśli powtarzam pytania, to przepraszam, ale dopiero dzisiaj odkryłam tę stronę. Dobrze, że mam jeszcze tydzień do kolejnej teorii, to z chęcią przejrzę Wasze pytania

Moje pytania z dziś:
1. O czym informuje czerwona lampka akumulatora:
a. uszkodzenie akumulatora (zaznaczyłam tę odpowiedź)
b. rozładowany ak.
c. coś o złym ładowaniu ak.
2. Czy wolno zawracać na jednokierunkowej? Tak/Nie
3. Jaką prędkością można poruszać się na autostradzie?
4. Czy trzeba przepuścic tramwaj wyjeżdżający z zajezdni?
5. Film: tramwaj zatrzymuje się na pasie o przeciwnym kierunku ruchu. Czy musisz zawsze zatrzymać się, jeśli tramwaj też się zatrzymał?
6. Zdjęcie: nakaz w prawo lub lewo. Czy możesz skręcić tylko w prawo?
7. Czy musisz bezwzględnie się zatrzymać w tej sytuacji? Film: Pieszy biegnie po takim parkingu po prawej, blisko jezdni. W ostatniej klatce filmu, wbiega na drogę, jest dosyć daleko. Mi wydawało się, że nie trzeba zatrzymać samochodu, wystarczyłoby odpowiednio zwolnić. Ale co ja tam wiem

8. Film: wchodzi na pasy gość w żółtym ze znakiem stop. Czy musisz się zatrzymać?
9. Film: znak zakaz zatrzymywania się i postoju ze strzałką do góry. Czy możesz zatrzymać się przed znakiem?
10. Film: po lewej stacja, ale podwójna ciągła. Czy możesz wjechać tutaj na stację?
11. Obowiązkowym dokumentem podczas jazdy jest:
a. AC
b. dowód rejestracyjny
c. badanie techniczne pojazdu
12. Jaką masę może mieć przyczepa/ładunek (nie pamiętam co

)
a. mniej niż 40% rzeczywistej masy
b. nie może przekraczać rzeczywistej masy
c. powyżej 50% RM
13. Co zrobisz w przypadku krwotoku, jeśli nie masz apteczki? tutaj odpowiedź: użyję ubrań poszkodowanego. albo coś takiego.
14. Kiedy sprawdza się ciśnienie w oponach?
a. 24 h przed jazdą
b. bezpośrednio przed jazdą
c. nie pamiętam
15. Zdjęcie: pali się światło żółte i czerwone. Czy możesz wjechać za sygnalizator?
16. Film: Jedzie gość na rowerze po chodniku z prawej, blisko do pasów i do przejazdu dla rowerów. Czy możesz spodziewać się, że rowerzysta wjedzie na drogę?
17. Zdjęcie: Droga po prawej pierwszy znak autostrada, w oddali drugi "snieżynka". Pytanie czy możesz za tym znakiem spodziewać się gołoledzi?
Moje wątpliwości budzi tutaj za którym znakiem? Jeśli popatrzeć za znakiem z autostradą nie będzie gołoledzi, ale ten śnieżynka już o tym informuje. Ponadto znak autostrady był na pierwszym planie, bardziej wyraźny. Także pytanie do dyskusji.