Czy jest sens odwoływać się od wyniku ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy jest sens odwoływać się od wyniku ?

Postprzez kszumek » czwartek 04 stycznia 2007, 20:12

Witam wszystkich
Dziś miałem egzamin na kat. C niestety niezdany
może powód jest błachy ale zdawałem o godz. 17 na placyku ciemno jak w...
i w dodatku desz (przeczuwałem że mi nie pomoże) no i na dodatek lusterka w których nic nie widać zresztą jedno nawet się nie chiało ustawić...
jak mslicie jest sens odwoływać sie od wyniku z powodu lusterek i niedoświetlonego placyku ? pochwale się że na kursie wychodziło jak ta lala
WORD niestety Białystok tam gdzie się sztucznie zaniża zdawalność w celu poprawy kondycji finansowej ośrodka :-(...z grupy niezdał chyba nikt
kszumek

Postprzez cman » czwartek 04 stycznia 2007, 21:02

Nie wiem czy odwołanie w takiej sytuacji ma sens. Przede wszystkim o lusterku powinieneś powiedzieć egzaminatorowi od razu, a teraz jak to udowodnisz, przecież już mogli naprawić. Jeżeli warunki pogodowe byłyby bardzo nieodpowiednie to egzaminator sam powinien odwołać egzamin, jeśli tego nie zrobił, to chyba nie były aż tak złe. Moim zdaniem nie ma sensu odwoływać się w tej sytuacji.
cman

Re: Czy jest sens odwoływać się od wyniku ?

Postprzez ja:) » czwartek 04 stycznia 2007, 21:35

kszumek napisał(a):WORD niestety Białystok tam gdzie się sztucznie zaniża zdawalność w celu poprawy kondycji finansowej ośrodka :-(...

ciekawe spostrzeżenie:) ktos mi mówił ze nasz białostocki WORD jest zadłużony, wiec teraz mało osób zdaje, bo trzeba długi pospłacać-nie wiem czy w to wierzyć...a na egzamin czeka się dłuuuugo, ponad dwa miesiące (koleżanka zdawała przed świetami Bożego Narodzenia, oblała i ma następny egzamin na poczatku lutego). Nie wiem czy to dotyczy tez kategorii C.

Na nastepny egzamin umów sie lepiej na rano (najlepiej na 8:00), bo widno i ruch na miescie nieduży:) a na 15:30 lepiej sie nie umawiać, bo przecież egzaminatorzy spieszą się do domku:)

Jeśli chodzi o odwołanie to też myślę, że nie ma ono sensu:/
Być kobietą to straszne trudne zajęcie,
bo polega ono głównie na zadawaniu się z mężczyzną :P
ja:)

Postprzez jjaacc » piątek 05 stycznia 2007, 14:41

Jeżeli było tak jak to opisałeś, a plac jest nie oświetlony w sposób umożliwiający przeprowadzenie egzaminu o tej porze to moim zdaniem trzeba się odwołać, nawet jeżeli będzie odrzucone to i tak wywrze skutek istotny dla innych zdających.
jjaacc

Powrót do Egzamin na prawo jazdy