problemy z zapisaniem się na egzamin państwowy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

problemy z zapisaniem się na egzamin państwowy

Postprzez slepyy » wtorek 15 października 2013, 18:49

Witam chciałbym opisać moją sytuację w jakiej się aktualnie znajduje.
W dniu 10 Października br. zdałem egzamin wew., szybko chciałem się zapisać na egzamin państwowy, ale z racji, że w moim osk nie było osoby odpowiedzialnej za tzw "sprawy papierkowe", ponieważ była chora. Dostałem informację od Szefa tegoż osk, że mam przyjść w poniedziałek (14 października) aby odebrać wszelkie dokumenty wymagane do zapisania się na egzamin. Pomyślałem , że ok przeboleje te parę dni. W poniedzialek czyli wczoraj okazało się, że osoby która zajmuje się tymi sprawami nie ma nadal gdyż jest chora. Nie powiem byłem/jestem zirytowany i powiedziano mi bym przyszedł z tą sprawą na następny dzień. I właśnie dzisiaj przychodzę do swojego ośrodka i dostaje informację, że nie zrobią mi tego nadal bo osoby odpowiedzialnej i która umie to zrobić nie ma gdyż jest chora. I znowu mi powiedziano abym przyszedł za tydzień w poniedziałek gdyż prawdopodobnie będzie już ta osoba. Jestem niezmiernie poirytowany tą sytuacją i nie wiem co z tym fantem zrobić.
Bardzo mnie zastanawia, że w tym OSK tylko jedna osoba zajmuje się tego typu sprawami papierkowymi. Na pytanie moje do szefa czy on nie może tego zrobić dostałem odpowiedź cyt. "Ja tego nie umiem zrobić, proszę przyjść w poniedziałek za tydzień"
Czy jest jakaś możliwość abym w końcu mógł jakoś się zapisać na ten egzamin państwowy ? Czy muszę czekać aż łaskawie osoba odpowiedzialna za to pojawi się w OSK.
Prosiłbym o jakieś porady, sugestie lub pomoc co mam zrobić w tej sytuacji. Obstawiałem, że egzamin bede mial jeszcze w pazdzierniku... A teraz ? to mysle, że najwczesniej będę go miał chyba na początku lub w połowie listopada...
slepyy

Re: problemy z zapisaniem się na egzamin państwowy

Postprzez szerszon » wtorek 15 października 2013, 18:54

Przecież są telefony i internet..leżąc w wyrku też mozna to zrobić..chyba sie nie mylę...
a nawet jak przyjdzie za tydzień to i tak egzamin będzie w październiku... :D
szerszon

Postprzez jasper1 » wtorek 15 października 2013, 19:03

:hmm:, na moje oko, to pewnie jest jakaś niezgodność pomiędzy tym, co w papierach, a stanem faktycznym i trzeba poczekać aż się to wszystko w czasie pokryje.
A co do chorób, to bywają różnie ciężkie.
Jakiś czas temu był poważny problem w jednym osk we Wrocku, gdy właściciel i kierownik w jednej osobie trafił w śpiączce na intensywną terapię. I to to jest dopiero problem.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez tomcioel1 » wtorek 15 października 2013, 23:19

jasper1 napisał(a)::hmm:, na moje oko, to pewnie jest jakaś niezgodność pomiędzy tym, co w papierach, a stanem faktycznym i trzeba poczekać aż się to wszystko w czasie pokryje.
A co do chorób, to bywają różnie ciężkie.
Jakiś czas temu był poważny problem w jednym osk we Wrocku, gdy właściciel i kierownik w jednej osobie trafił w śpiączce na intensywną terapię. I to to jest dopiero problem.

jaka niezgodność ??? o czym ty mówisz ??? za cos takiego to się szkołe zamyka ...

a nawet jakby to można jakos spokojnie i normalnie porozmawiac z kursantem , chociaz sprobować normalnie wytłumaczyc a nie odsyłac na kolejny tydzien ...
jak dla mnie jest to nienormalne i niedoposzczalne ... ale , każdy dba o swoją firme najlepiej jak potrafi - to przeciez rzutuje na przyszłość - żeby było smieszniej teraz już nawet nie trzeba pieczątki kierownika - zaktualizowac profil potrafi każdy użytkownik portalu który ma do niego odpowiedni dostęp...

jak dla mnie żenada ...
tomcioel1

Postprzez JAKUB » środa 16 października 2013, 09:01

slepyy napisał(a):Witam (...)
Prosiłbym o jakieś porady, sugestie lub pomoc co mam zrobić w tej sytuacji. (...)
WITAM
Udać się do Urzędu (wydział komunikacji) w którym wydawane są prawa jazdy i poprosić nadzór o interwencje przy aktualizacji profilu PKK. Ze strony nadzorującego urzędu wystarczy jeden telefon do O.S.K. i już możesz zapisywać się na egzamin.
JAKUB

Postprzez Michal9191 » środa 16 października 2013, 10:12

Na samym początku to bym w tym OSK zrobił jesień średniowiecza że narażają mnie na ewentulane koszty dojazdu i zmarnowany czas
zje...bać ich porządnie za taką fuszerkę
Michal9191

Powrót do Egzamin na prawo jazdy