[Poradnik]Jak dobrze wykonać "Łuk"

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: [Poradnik]Jak dobrze wykonać "Łuk"

Postprzez mesta » niedziela 18 listopada 2012, 14:40

Lith ja nikomu nie kaze ustawiac lusterek na sama linie bo to glupota, na egzaminie na wszelki wypadek ustawialam je lekko nizej ( minimalnie) tak wlasnie aby linia "nie znikala" ale powtarzam bylo widac zarowno linie jak i wszystko co jest potrzebne do jazdy po miescie, co nie zmienia faktu, ze i tak jako wyznaczniki stosowalam tyczki, a nawet jazda wzdluz linii ma sie nijak do malpowania obrotu kierownica na wyznaczonym pacholku, bo taka jazda wzdluz linii tez wymaga precyzji a nie na zasadzie uda sie lub nie( i modlitwa zeby pacholek stal w tym samym msc co na cwiczeniach z malpowania). Pamietaj ze L-ki maja 2 lusterka zwykle i to pomocnicze w zwiazku z czym wszytsko ladnie widac :) parkujac - w dalszym ciagu patrze na linie( o ile sa) lub tez krawęznik parkujac rownolegle i narazie staram sie w miare mozliwosci parkowac tam, gdzie mam najwiecej miejsca ale to nie egzamin i jak na na linie przy parkowaniu wjade a raczej ja przejade to nic sie wielkiego nie stanie(zakladajac ze nie ma zadnego pojazdu obok i w niego nie pierdykne) poza tym moge sobie robic 1000 korekt i mam to w nosie a na egzaminie niestety juz by bylo po fakcie :wink:
Kat. B,
1 egzamin, 11.09.2012:
Teoria + Plac + Miasto - 52 min walki zakonczone niepowodzeniem :(

2 egzamin 01.10.2012
Plac + Miasto+ 53 min walki zakonczone sukcesem :D
mesta

Re: [Poradnik]Jak dobrze wykonać "Łuk"

Postprzez lith » niedziela 18 listopada 2012, 16:16

Ja tam się wolałem uczyć wyczucia i precyzji przejeżdżając przez trudne miejsca, parkując, zawracając w realnych sytuacjach itd. a nie w sztucznych warunkach na placu gdzie układ wszystkiego i wymiary są określone co do centymetra :)
lith

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy