Witam
Mój egzamin na kat. C zbliża się coraz bardziej a mam jeszcze kilka pytań.
1. Czy jadąc na łuku muszę używać kierunkowskazu? Na pewno potrzebuję go przy kopercie, przy garażach a także przy składowych manewru zawracania.
2. Czy na mieście dopuszczalne jest przekroczenie linii ciągłej? Czasami są takie skrzyżowania, że naprawdę bardzo ciężko jest nie najechać chociaż trochę na linię ciągłą.
3. Zawsze gdy pieszy stoi przed pasami powinienem go puścić?
4. Co do obsługi to przerabiałem to z moim instruktorem ale nie jestem pewien wszystkiego. Poziom płynu chłodniczego i płytnu do spryskiwaczy mam tylko pokazać gdzie się sprawdza? Co do oleju to pokazać mogę tylko wlew bo poziom pokazywany jest na wyświetlaczi przy kierownicy (w Renault bo na takim zdaję). A bagnet jest dopiero na silniku po podniesieniu szoferki.
5. Kontrol świateł przeprowadzam na włączonym silniku czy tylko przekręconym kluczyku?
6. Przy kontroli świateł awaryjnych obchodzę auto dookoła to wiem, a przy pozycyjnych pokazuję światło na przednim reflektorze, na górze szoferki oraz te małe dookoła samochodu? Przy mijania już nic sie nie zmienia oprócz światła reflektoru. A jak jest z światłem wstecznym? Mam wbić wsteczny bieg, następnie zgasić silnik i załączyć następnie kluczyk do pozycji pierwszej? Tylko wtedy mogę opuścic auto i zobaczyć przy świeci, bo przy zapalonym silniku nie da się
może nie nudzę za bardzo tymi pytaniami
pozdrawiam