czarna lista zdających

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez turecki » piątek 03 października 2008, 07:38

cytujesz mnie-ale nie czytasz? w samym cytacie jest "opanowuje stres i emocje" Ja nie wymagam-nie jestem egzaminatorem.Ja życzę zdającym ,aby mieli najlepszego egzaminatora i sugeruję co powinni zrobić ze swej strony.Jeśli nie są w stanie opanować stresu to jest to duuuuży problem nie tylko w trakcie egzaminu.Zycie czasem jeszcze bardziej potrafi stresować i co wtedy?W wielu zawodach codziennością będą "egzaminy" jak wypadnę przed nowym kierownikiem,innym pracownikiem ,klientem firmy,jak podłączyć układ pod napięciem[czasem konieczność]tak aby nie stracić życia...za kółkiem gdy urywa się telefon za telefonem,a ty stoisz w korku...To nie jest łatwe,ale wykonalne.I nie upraszczam-podpowiadam,bo słyszałem różne opinie i domyślam się,że stres może każdego dopaść.Jednak zdając na swe drugie prawko trzeba wszystko potraktować poważnie,uzupełnić wiedzę,poćwiczyć rękaw itp.I pamiętać o tym podczas jazdy.Egzaminator to też człowiek,zdający ma prawo sam coś zrobić aby było luźniej.No chyba,że się mylę i jestem szczęściarzem...
turecki

Postprzez Goska_1 » piątek 03 października 2008, 07:56

turecki napisał(a):Ja życzę zdającym ,aby mieli najlepszego egzaminatora i sugeruję co powinni zrobić ze swej strony.Jeśli nie są w stanie opanować stresu to jest to duuuuży problem nie tylko w trakcie egzaminu.Zycie czasem jeszcze bardziej potrafi stresować i co wtedy?W wielu zawodach codziennością będą "egzaminy" jak wypadnę przed nowym kierownikiem,innym pracownikiem ,klientem firmy,jak podłączyć układ pod napięciem[czasem konieczność]tak aby nie stracić życia...za kółkiem gdy urywa się telefon za telefonem,a ty stoisz w korku...To nie jest łatwe,ale wykonalne.I nie upraszczam-podpowiadam,bo słyszałem różne opinie i domyślam się,że stres może każdego dopaść.Jednak zdając na swe drugie prawko trzeba wszystko potraktować poważnie,uzupełnić wiedzę,poćwiczyć rękaw itp.I pamiętać o tym podczas jazdy.Egzaminator to też człowiek,zdający ma prawo sam coś zrobić aby było luźniej..

turecki napisał(a):No chyba,że się mylę i jestem szczęściarzem...

nie mylisz sie kolego, w 100% masz racje i tez sie podpisuję pod Twoja wypowiedzią, super to wszystko ująłes i zwięźle

stres jest, zawsze bedzie, ja tez go miałam, balam sie - a to ludzka rzecz... ale wiedziałam, ze musze sie zebrac w sobie i przezwyciezyc ten lęk, pozbierac sie... bo jak nie to koniec, "leze"... a że chec odzyskania prawka była silniejsza od stresu (który naprawde był nie mały, uwierzcie) - więc udało się

turecki napisał(a):Zycie czasem jeszcze bardziej potrafi stresować i co wtedy?

tak dokładnie szczególnie za kólkiem... na drodze tez się kiedyś bałam, bo koles z naprzeciwka w poslizg wpadł i zaczeło go rzucac od lewej do prawej... a ja jechałam z matką i synem... i miałam ułamki sekund na właściwą decyzję, i nie wystraszyłam sie nie zahamowałam - tylko uciekłam przed nim po poboczu - wszyscy zyjemy.... dopiero później do mnie to dotarło co mogło sie stac - to przyznam, przez chyba pół godziny nogi mi się trzesły i ręce i pozbierać sie nie mogłam i stalismy na tym poboczu tak zanim pojechaliśmy dalej... to nie był egzamin, ze mozna podejsc jeszcze raz ...niestety nie zawsze jest kolorowo, a mocnych nie ma boi się kazdy, tylko trzeba być silniejszym od tego... bo stres rujnuje zawsze :(
stara miłość nie rdzewieje, bo jest w ocynku...

Obrazek
Goska_1

Postprzez Driver'ka » piątek 03 października 2008, 11:27

turecki napisał(a):cytujesz mnie-ale nie czytasz? w samym cytacie jest "opanowuje stres i emocje"

Dokładnie, a więc to co napisałeś, całe zdanie, które zacytowałam, brzmi tak, jakbyś sugerował, że osoba, która umie jeździć i ma trochę wyobraźni potrafi opanować stres i emocje. A ja tylko napisałam, że pojawianie się stresu wcale nie jest zależne od tego czy się coś umie czy nie. To wszystko. A Twoja powyższa wypowiedź to nie odkrycie Ameryki bo myślę, że większość z nas zdaje sobie z tego sprawę jakie życie potrafi przynosić sytuacje stresowe. Ja się tylko czepiam do Twojego pierwszego stwierdzenia.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy