Prosze o wiadomość...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prosze o wiadomość...

Postprzez Patii_Mycha » środa 07 kwietnia 2004, 19:36

Witam!
Mam kilka wątpliwości, dotyczących egzaminu na prawo jazdy, a nie wiem za bardzo do kogo się zwrócić, dlatego postanowiłam skontaktować się z Państwem.
Otóż we wrześniu 2003 r. ukończyłam kurs prawa jazdy kategorii "B",niestety do tej pory nie udało mi się zdać egzaminu. Na ostatni egzamin (7 kwietnia) niestety nie mogłam przyjść z powodu sprawy rodzinnej. Słyszałam, że musze podobno zapłacić jakąś opłatę, za to że mnie nie było. Czy to jest prawdą??Jeżeli tak to w jakiej wysokości jest ta opłata i ile mam czasu na jej zapłacenie??
Kolejną sprawą, która mnie nie pokoi jest to całe zamieszanie spowodowane nowymi cenami kursów itp. Czy, jeżeli 9 kwietnia kończy mi się ważność egzaminu teoretycznego, to - jeżeli będę do kolejnego egzaminu przystępować w okolicach czerwca-to czy będzie on inny od tego, który zdawałam w październiku??Czy zajdą jakieś zmiany w egzaminie zarówno teoretycznym, jak i praktycznym (głównie chodzi mi o plac).Czy mój kurs będzie jeszcze ważny?Jeżeli tak to do kiedy?? Czy opłata za egzamin (teoretyczny+praktyczny)będzie w związku z podwyżką cen kursu także wyższa??Jeżeli tak, to o ile??
Przepraszam, za tyle pytań, ale trapią mnie one a nie wiem do kogo mogłabym się zwrócić z prośbą o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedź i poświęcony mi czas. Pozdrawiam. Patrycja z Bytomia
Patii_Mycha

Postprzez ella » środa 07 kwietnia 2004, 19:49

Słyszałam, że musze podobno zapłacić jakąś opłatę, za to że mnie nie było. Czy to jest prawdą??Jeżeli tak to w jakiej wysokości jest ta opłata i ile mam czasu na jej zapłacenie??
Przeciez przed egzaminem płaciłaś. Po prostu przepadło ci 50% tej kwoty bo nie stawiłas sie na egzamin. Przy nastepnym podejściu do praktyki musisz dopłacic te 50%.
Czy, jeżeli 9 kwietnia kończy mi się ważność egzaminu teoretycznego, to - jeżeli będę do kolejnego egzaminu przystępować w okolicach czerwca-to czy będzie on inny od tego, który zdawałam w październiku??
Teoria nie powinna sie zmienic, praktyka a w szczególności plac pozostanie taki sam.
Czy mój kurs będzie jeszcze ważny
Bedzie wazny.
Czy opłata za egzamin (teoretyczny+praktyczny)będzie w związku z podwyżką cen kursu także wyższa??Jeżeli tak, to o ile??
Tego nie wiem.Chodza słuchy że tak ale czy to prawda :?:
ella
Moderator

Postprzez miros » środa 07 kwietnia 2004, 20:04

co do zwiekszenia oplat za egzamin to raczej watpliwe. bo jakos nie moge znalezc logicznego wytlumaczenia takiego pomyslu. kursy drozeja ale egzamin pozostaje taki sam, wiec za co kursanci mieliby placic wiecej?
miros

Postprzez to ja » środa 07 kwietnia 2004, 23:26

Przecież kurs drożeje przede wszystkim ze względu na większą ilość godzin teorii i jazd! Moim zdaniem byłoby nie w porządku,gdyby miały wzrosnąć ceny egzaminów, które i tak już są wysokie.
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Re: Prosze o wiadomość...

Postprzez mostom » czwartek 08 kwietnia 2004, 17:17

Patii_Mycha napisał(a):Na ostatni egzamin (7 kwietnia) niestety nie mogłam przyjść z powodu sprawy rodzinnej. Słyszałam, że musze podobno zapłacić jakąś opłatę, za to że mnie nie było. Czy to jest prawdą??Jeżeli tak to w jakiej wysokości jest ta opłata i ile mam czasu na jej zapłacenie??

Niestety muszę cię zmartwić - będziesz musiała zapłacić za nowy egzamin + 50 % tej kwoty.
Nie wiem czemu ma to służyć ale tak zrobili.

Cytat ze strony jednego z wordów:
- Przy całkowitej rezygnacji z egzaminu, zwrotowi podlega 50% wniesionej opłaty;
- W przypadku nie zgłoszenia się na egzamin opłatę zwiększa się o 50%;

Zerknij tu: :arrow: :arrow: Opłaty za egzaminy !
mostom
mostom

Powrót do Egzamin na prawo jazdy