Airon napisał(a):Jak to jest, że ja widze dobrze kiedy on dojeżdża do słupka? Może warto byś odwiedził okuliste?
Z takiego kąta możesz sobie widzieć, co chcesz. Gdybyś nie wiedział, to kamery są różne i rzadko kiedy oddają rzeczywistość szczególnie, jeśli chodzi o odległości i prędkości. Dla mnie miarodajną perspektywą byłby słupek, koło i moment skrętu. Ale skoro wiesz lepiej, to po co pytasz?
Airon napisał(a):a tam pozycja auta ustawionego do parkowania zawsze jest taka sama i odległość boczna jest stała, więc nie pisz mi tutaj bredni, że zależy to od niej,
Coś mówiłeś o bredniach? Podaj przepis, który nakazuje tą początkową odległość boczną i na jakiej podstawie, podjeżdżając do wykonania zadania, stwierdzasz, że jesteś prawidłowo ustawiony?
Airon napisał(a):bo ja podałem konkretny przykład, na który ktoś mając pojęcie w temacie odpowie mi bez zająknięcia.
Konkretnie, to każdy kierowca Ci odpowie, że masz patrzyć w lusterka i każdy ma głęboko w poważaniu, jak Ty to zrobisz. Ma być zrobione szybko, sprawnie i w wyznaczonym miejscu.
Airon napisał(a):rób to w takim, o którym masz pojęcie.
Ciekawe, z którego źródła inwigilacji skorzystałeś, wyrabiając sobie zdanie o mnie.
Airon napisał(a):Teoretycznie zapytać już nie wolno, czytając posty, które publikujesz śmiem twierdzić, że po prostu wykorzystujesz czyjeś teoretyczne pytania by sobie ego podbudować, tylko i wyłącznie
Posty, które publikuję staram się tworzyć jak najkrócej, na podstawie przepisów, lub techniki jazdy. Znam "sposoby" na wykonywanie zadań egzaminacyjnych, tylko trzeba umieć z nich korzystać i wiedzieć, co dana sytuacja oznacza i jak zachowuje się w niej dany pojazd. Odpowiedzi "przy x słupku 2,37 obrotu w lewo i 4,74 obrotu w prawo" ode mnie nie otrzymasz. A przede wszystkim nie potrzebujesz, bo i po co Ci to? Jedziesz, widzisz, podejmujesz decyzję. W każdym zadaniu egzaminacyjnym i podczas każdej jazdy w ruchu drogowym. Uwierz, że "słupkowanie" szybko zostanie wykryte i się wyłożysz na mieście. Egzaminator trochę już te prawo jazdy ma i wie jak się powinno robić i będzie widział, jak robisz.
Airon napisał(a):bo gdy ja zapytałem czy mogę stanąć krzywo to ty odpowiadasz jaki problem stanąć równo, ja nie napisałem również, że nie potrafie stanąć prosto ale po prostu pytam co się stanie gdy taka ewentualność nastąpi na egzaminie.
Ale jaki problem? Żaden. Co do ewentualności na egzaminie, chyba jasno Ci odpowiedziałem. Nie widzę sensu w powtarzaniu się. Pytanie o problem zadałem, żebyś sam przemyślał, czy to ma sens i w jaki sposób to zrobić. Ale jeśli wolisz się kłócić i czekać na słupki, to raczej nie do mnie.
Airon napisał(a):a odpowiedzi kogoś z typu je*aka-teoretyka mnie nie interesują i będę je poprostu ignorował bo nie chce się zniżać do czyjegoś poziomu by następnie ten ktoś mnie doświadczeniem przebił.
<&%#$@> sobie chłopczyku szukaj w swoim towarzystwie. Odpowiedzi otrzymałeś prawidłowe i możliwie najbardziej "suche". Nie ma za co.