Jako, ze nie mam uprawnień do pisania w dziale dla instruktorów i egzaminatorów temat zamieściłem tutaj
Własnie czekam na wyznaczenie terminu egzaminu na instruktora i zastanawia mnie czy nie będę musiał raz jeszcze wykonać badań lekarskich i psychologicznych. Dlaczego? Jak zaczynałem kurs zrobiłem badania na podstawie art.122 ust.1 pkt6 (lekarskie) i art.124 ust.1 pkt.1 (psychologiczne), które to są przewidziane dla kandydatów na instruktorów lub egzaminatorów. Po zdaniu egzaminu juz przecież nie będę kandydatem na instruktora i urząd może rządać badań na podstawie art.122 ust.2 (lekarskie) oraz art.124 ust.2 (psychologiczne). Jak więc to wygląda faktycznie? Czy będę musiał jeszcze raz wydawać kase u "lekarskiej mafii"?
Druga sprawa: czy robiąć badania do wykonywania transportu drogowego (na podstawie ustawy o T.D.) muszę posiadać orzeczenie czy zaświadczenie lekarskie?
Sprawa trzecia: Czy jako instruktor nauki jazdy musze wykonywać badania przeiwdziane kodeksem pracy? Bo słyszałem, że tak, a ustawa PoRD i rozporządzenie 217 nic nie mówią o badaniach na podstawie prawa pracy..
Za wszelką pomoc dziękuję