Nowe egzaminy

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Nowe egzaminy

Postprzez ks-rider » wtorek 26 lutego 2013, 16:30

Anfa napisał(a):Zgłosiłam do PZMotu dalej czekam

Instruktorowi wiele razy mówiłam i go ostrzegałam iż nie lubię jak się ktoś spóźnia no nie skutkowało. A moje lekkie sugestie na temat wożenia ludzi czy też rozmowy przez telefon były ignorowane.

Rownie dobrze mozesz napisac do Apteki albo Polskiego Zwiazku Wedkarstwa. Skarga albo so Starostwa albo do urzedu wyzszego.

Znaczy przez 25 godzin to tolerowalas i po 25 h wpadlas na to, ze jestes ..... :mrgreen: No tak, ale Ty po studiach jestes. :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez Olena89 » wtorek 26 lutego 2013, 18:59

Egzamin wewnętrzny odbywa się na zakończenie kursu w OSK. Jest on przeprowadzany na zasadach egzaminu państwowego i weryfikuje umiejętności kursanta czy jest gotowy do przystąpienie do egzaminu państwowego.
13.02.2013 PJ zdane za I razem
02.02.2103 pierwsza samodzielna jazda
Olena89

Postprzez Paula16944 » poniedziałek 18 marca 2013, 22:44

Moim zdaniem nie powinny wejść te nowe testy bo po co? Teraz znaczna część nie zdaje ich ...
Pozdrawiam ;-)
Paula16944

Postprzez ks-rider » poniedziałek 18 marca 2013, 23:01

Paula16944 napisał(a):Moim zdaniem nie powinny wejść te nowe testy bo po co? Teraz znaczna część nie zdaje ich ...

A moim zdaniem teoria wogole nie powinna byc wykladana, bo niby poco jezeli nikt nie zdaje teori - bo nie potrafi :mrgreen:

Paula, Ty tak na serio ? :mrgreen:

Jezeli ktos nie zdaje egzaminu to dla mnie jest jasne, ze nie byl odpowiednio do tego egzaminu przygotowany.

Moze wlasnie nowe wymogo przyczynia sie do zaczecia wykladow teori a nie do rozwiazywania na zajeciach testow.

ks-rider

Postprzez Paula16944 » poniedziałek 18 marca 2013, 23:05

No zgadzam sie z tym , że nie byl dobrze przygotowany do tego , no ale popatrz jakie teraz są te egzaminy a jakie były ? Przed tem można było się ich wykłóć praktycznie na blache a teraz tak nie można :D i tu jest problem :/
Pozdrawiam ;-)
Paula16944

Postprzez benno » wtorek 19 marca 2013, 00:44

No i ludzie kuli testy na blachę a przy podstawowych sprawach na drodze nie mieli pojęcia jak się zachować np. kto ma pierwszeństwo czy inne tego typu. Także zmiana wg. mnie wyjdzie na korzyść bo trzeba przysiąść i poczytać kodeks i sie zastanowić. Jedyne co mi się nie podoba to niektóre podchwytliwe (nieczytelne) pytania albo takie które są kierowcy nie potrzebne na tym etapie a mogą zaważyć na jego wyniku egzaminu.
Posiadane kategorie:
B
B+E
C
C+E
D
D+E
benno

Postprzez oskinstruktor » wtorek 19 marca 2013, 00:48

ks-rider......... że jak ktoś nie zdaje tzn że nie był odpowiednio przygotowany? Szeroko poszedłeś. Wiesz doskonale, że na dzień dzisiejszy jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Znaczy powinieneś wiedzieć ;)
oskinstruktor

Postprzez ks-rider » wtorek 19 marca 2013, 09:34

oskinstruktor napisał(a):ks-rider......... że jak ktoś nie zdaje tzn że nie był odpowiednio przygotowany? Szeroko poszedłeś. Wiesz doskonale, że na dzień dzisiejszy jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Znaczy powinieneś wiedzieć ;)

Jako szkolacy powinienes wiedziec, co bedzie wymagane na egzaminie - wymogi egzaminu ( przynajmniej teoretycznego :mrgreen: ) nie biora sie z kosmosu. Moze i poszedlem szeroko, tyle, ze na moich wykladach nie rozwiazuje sie testow, bo te kursant moze sobie robic majac swoj wolny czas w domu, szkole czy pracy.

Tyle, ze jezeli samemu sie nie wie jak zachowac sie w danej sytuacji, to pozniej nie potrafi sie przekazac tego dalej. Wychodza braki w szkoleniu szkolacych :mrgreen:

ks-rider

Postprzez oskinstruktor » wtorek 19 marca 2013, 14:59

ks-rider.... rozumie że Twoi kursanci to 100% zdawalności nowego egzaminu teoretycznego. Jeśli mi odpiszesz że tak, to nie wierzę :), jeśli że nie to z tego wynika że bzdury wypisujesz ;) jeśli że nie wykładasz teorii to napiszę że wypowiadasz się na temat o którym nie masz bladego pojęcia :)
oskinstruktor

Postprzez ks-rider » wtorek 19 marca 2013, 22:21

oskinstruktor napisał(a):ks-rider.... rozumie że Twoi kursanci to 100% zdawalności nowego egzaminu teoretycznego. Jeśli mi odpiszesz że tak, to nie wierzę :), jeśli że nie to z tego wynika że bzdury wypisujesz ;) jeśli że nie wykładasz teorii to napiszę że wypowiadasz się na temat o którym nie masz bladego pojęcia :)

Watpie, ze ktokolwiek moze pochwalic sie zdawalnoscia teori w 100 % ( przynajmniej przez dluzszy okres czasu ). O ile zdaje wewnetrzny i idzie na panstwowy, to tez niema gwarancji, ze go zda. Tyle tylko ze jest roznica gdy zdaje np 85 - 90 % kursantow a jest roznica gdy zdaje 50 - 70 % lub mniej.

Gdybys mnie teraz spytal ile dokladnie moich kursantow zdaje teorie, to nie bede Ci w stanie tego powiedziec, bo

1. U nas teorie wykalda 3 wykladowcow wiec sukces dzielisz juz na 3 :mrgreen:

Co najwyzej moglbym powiedziec ilu kursantow ktorzy u mnie jezdza zdaja za pierwszym razem ile za drugim itd, itp.

Inna bajka, ze mnie to osobiscie nie interesuje. Zdany egzamin teoretyczny, nie jest wymiarem mojej pracy czy jej efektow. Teoria to sprawa wykladow ale i osobistego nastawienia i podejscia. Wierz lub nie, przygotowujemy dobrze i dzieki temu zdawalnosc teori mamy wysoka.

ks-rider

Postprzez oskinstruktor » wtorek 19 marca 2013, 23:19

ks-rider gratuluję w takim razie :O) Dzięki Bogu też nie narzekam :)
oskinstruktor

Postprzez MotoTomasz » wtorek 19 marca 2013, 23:33

Przepraszam, że się wtrącę ale teraz to zabrzmiałaś jak prawdziwy Warszawiak...spod Radomia.
Takimi wypowiedziami jedynie utwierdzasz ludzi w przekonaniu, że "inteligencja ma się nijak do poziomu wykształcenia". Niestety ja również mam styczność z obecnymi, na siłę robionymi, magistrami (niejednokrotnie z kropką na końcu) i szczerze mówiąc jestem załamany, np. "Rozmawiałam z p. X i On chcę zdawać egzamin w piątek a Ja prosiła bym o termin w czwartek".
Takie właśnie maile otrzymuję od emgieerów.
ObrazekPrawkoOnline ObrazekYouTube ObrazekMail me
PJ: ABCDET 2002 - 2013
Instruktor: ABC - 2006
Wózki widłowe: 2011
Ratownik MotoPozytywni.pl
Plecak w Szkoła Motocyklowa Turbo - Pabianice
MotoTomasz

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców