Michal0707 napisał(a):a Śląsku (Górnym Śląsku) są
:
Dąbrowa Górnicza
Katowice
Bytom
Jastrzębie Zdrój
Tychy
Gliwice
Rybnik
Podlegające pod word katowice.
Przy czym największą moc przerobową ma siedziba glowna oraz bytom (tzn no, 'moc'. U nas sie najdluzej czeka, niestety).
Rybnik, tychy to kwestia 2-3 tyg podobno czekania na egzamin. Tylko te osrodki tez jakby deczko mniejsze niz bytomski (pod wzgledem floty).
A cóż, u nas srednio ekonomicznie jest rozwiazany rozklad egzmainów. Parodią jest to, ze rano na liscie jest po 25-30 osób, a od godziny 14.30 - 15.30 na liscie jest 5-6 osób. A egzaminy sie odbywaja do 19.30 bodajże.
Ja rozumiem, ze egzaminatorów tez nie ma, chociaz podan pewnie stos lezy. Jakiż to problem wziac zatrudnic paru na popoludniowki same i po poludniu tez smigac po te przynajmniej 12-15 osób (tzn na godziny w granicach 14-18, na ta 19 niech sobie bedzie ta reszta niedobitków). Skrociloby to o wiele czas czekania na egzamin.
(patrzac na godziny egzaminow patrze pod kątem lata, bo w zimie wiadomo, wieczorem malo komu pewnie sie chce zdawac jakies egzaminy. Aczkolwiek nie zaszkodziłoby egzaminowanie więcej niz 4 kursantów na godzinę po 14.30)
Bo teraz to parodia jest (a czasem sobie stoję pod wordem jak przejazdem jestem i mam chwilę wolnego), ze rano stoi na placu po 7-8 'elek',a o 15 jak biora wszystkich z poczekalni to są 3 łuki zajęte i max 1-2 stoją na srodku.