Ciekawy znak.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Ciekawy znak.

Postprzez Grisza011 » piątek 12 stycznia 2007, 00:44

Na terenie mojego zakładu pracy, przed wjazdem w pewną drogę znajduje się znak B-31,ale z pewną modyfikacją: mianowicie nad czerwoną strzałką znajduje się biały prostokąt. Na drugim końcu drogi znajduje się znak D5 , i tutaj pod czerwoną strzałką jest taki sam biały prostokat. W przebiegu tej drogi mija się jeden budynek położony przy samej drodze.
Czyżby to pierwszeństwo na zwężonym odcinku jezdni obowiązywało od tego budynku jeśli wjeżdżamy od strony znaku D5?

Nie wydaje mi się żeby odcinek drogi od znaku D5 do budynku był specjalnie szerszy niż odcinek drogi od budynku do znaku B31.
Grisza011

Postprzez Grisza011 » poniedziałek 15 stycznia 2007, 22:16

Hmm. Nie spodziewałem się ,że nikt nie będzie w stanie odpowiedziec na to pytanie. Być może ten znak jest bardzo rzadki.
Grisza011

Postprzez Radwan » poniedziałek 15 stycznia 2007, 22:48

Znak ten został poddany pewnej modyfikacji i dlatego tylko ta osoba, która ustawiła taki znak, może odpowiedzieć co to znaczy, rozporządzenie o znakach drogowych nic na ten temat nie mówi.
Radwan

Postprzez jjaacc » wtorek 16 stycznia 2007, 01:31

Dodam jeszcze, że nikt nie chce o tym mówić ponieważ znak znajduje się poza drogą publiczną a więc może być nawet różowy w brązowe kropki lub cały czarny, a kształt i znaczenie tego typu znaków zależy od fantazji właściciela czy administratora tej drogi.
jjaacc

Powrót do Sytuacje na drodze