Polska zawsze w czolowce - Najechania na pieszych :D

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » wtorek 15 sierpnia 2006, 01:45

Ciekawy sposób na przechodniów :)
Władze miasta Hangzhou (Chiny) wpadły na niecodzienny pomysł jak zdyscyplinować przechodniów, którzy przechodzą przez ulicę na czerwonym świetle. Na jednym z najbardziej ruchliwych skrzyżowań, obok sygnalizatorów dla pieszych zawisły monitory. Wyświetlane są na nich kreskówki "Tom i Jerry". Pierwsze testy zakończyły się sukcesem - liczba łamiących prawo drogowe pieszych spadła o 40 procent. Lokalne władze zamierzają zainstalować podobne monitory w całym mieście. Okazało się, że nawet najbardziej spieszący się przechodnie, w oczekiwaniu na zielone światło oglądają filmy animowane
ella
Moderator

Postprzez kgab » wtorek 15 sierpnia 2006, 11:54

genialne :) ale u nas się nie sprawdzi :( chyba, że za 50lat

Ps. Ostatnio moja sytuacja z pieszym: jadę na egzaminie, akurat pusta droga przede mną i pusta za mną, jade jakies 40-50 i tu nagle widze, jak z drugiej strony, przez srodek ulicy (brak przejscia dla pieszych) idzie sobie powolutku pan w srednim wieku, przechodzac mi tuz przed maska (dobrze, ze wczesniej zaczelam hamowac ;/) i wiecie, gdzie szedl? Na druga strone ulicy do swojego samochodu ;///. Ręce mi opadły, a egzaminator powiedzial co o nim mysli. Pusta droga, a on akurat wyszedl na jedyny samochod na drodze, oczywiscie widzac mnie caly czas ...
WORD Łódź
13.08.2006 zdany egzamin :)
kgab

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka