Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Sławek_18 » czwartek 16 marca 2006, 20:30

Ciekawey artykuł
Tylko zastanawia mnie te pola widzenia przy okreslonych predkosciach.
Ja tego nie zauwazylem aby mi sie "zmniejszalo" pole widzenia przy wiekszych predkosciach.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Agawa » czwartek 16 marca 2006, 23:10

No..mam juz necik w domu :D
Ciekawe z jaka szybkoscia beda wysyłały mi sie na forum posty :?:
Juz sprawdzam :D
Agawa

Postprzez Mara » czwartek 16 marca 2006, 23:41

O ile Ci się wogóle będą wysyłały bo coś tu znowu nie ładzia.
Gratuluję neciku. Duża wygoda.
Mara

Postprzez ella » piątek 17 marca 2006, 00:52

Agawa napisał(a):No..mam juz necik w domu :D

Nareszcie się doczekałaś :lol:
Teraz tylko powieś w widocznym miejscu grafik dla całej rodziny, żebyś nie została na lodzie :wink: :evil2:
ella
Moderator

Postprzez cappricio » piątek 17 marca 2006, 08:20

tylko nie sciagaj za duzo filmow, Agawa... ;P
mi sie wlasnie limit przekroczył i chyba zniknę do konca marca :(
cappricio

Postprzez Agawa » piątek 17 marca 2006, 09:05

ella napisał(a):
Agawa napisał(a):No..mam juz necik w domu :D

Nareszcie się doczekałaś :lol:
Teraz tylko powieś w widocznym miejscu grafik dla całej rodziny, żebyś nie została na lodzie :wink: :evil2:

W ten weekend jest sprawa jasna:
Mąż rano jest w domu-wiec teraz on korzysta :D wiadomo--->ja popołudniu :lol:
Weekend jest mój :lol: mąż cały weekend pracuje.Będę sie tylko musiała z tesciem kompikiem podzielić ale on wpadnie pewnie tylko na chwilę 8) :lol:
tylko nie sciagaj za duzo filmow, Agawa...

Chyba nie bedziemy ściagać filmikó...chociaż...sie zobaczy 8)
Agawa

Postprzez bodek541 » piątek 17 marca 2006, 09:42

Jak ma 512 to ma 15 giga na miesiąc.Ja ściagam filmy i mi zostaje.Jescze dokupiłem transfer i go nawet nie użyłem a leży naładowany.A ja mam tylko ograniczenie 7 giga.Widze,że podział obowiązków jest a myślałem,że sie będziecie zabijać 8) :lol:
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Agawa » piątek 17 marca 2006, 09:48

bodek541 napisał(a):Jak ma 512 to ma 15 giga na miesiąc.Ja ściagam filmy i mi zostaje.Jescze dokupiłem transfer i go nawet nie użyłem a leży naładowany.A ja mam tylko ograniczenie 7 giga.Widze,że podział obowiązków jest a myślałem,że sie będziecie zabijać 8) :lol:

eee...bodek my nie z takich co sie o komp zabijają.
Fajnie jest miec necik w domu ale dla nas to nie żadna nowość.Każdy z nas ma swój komputer z necikiem w pracy :lol:
Agawa

Postprzez Myslovitz » piątek 17 marca 2006, 10:11

Mara napisał(a):Polecam chello jest w 99 % niezawodne i bardzo szybkie

Ja też polecam: w ciągu 3 lat użytkowania jeden raz tylko była awaria - od momentu zgłoszenia do naprawienia minęły zaledwie 2 godziny :D
Poza tym 2 w 1: kablówka i internet, wygodne :)
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez pacia » piątek 17 marca 2006, 14:45

ja użytkuje łącze radiowe ... i w tym miesiącu jak nigdy mam wieczne problemy co chwila wywala mi net ... znikam i pojawiam się, dlatego ograniczam ostatnio korzystanie z kompa bo nie mam cierpliwości ... może to przez tą przedłużającą się zimę antena wariuje :roll:
"Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie.
Większości ludzi taki śmiech sprawai ból."
pacia

Postprzez volve » piątek 17 marca 2006, 21:59

No ja miałem Neo 640 bez limitów :) Chodziło ładnie przez długi czas, może miałem ze dwa razy jakieś małe awarie. Obecnie mam Chello 1 Mbit i nie narzekam :) Chociaż niedawno coś mi nawalało, ale ta usterka była w całym centrum Szczecina:)

A tak dla tych, co jeszcze korzystają w pracy z netu i myślą o łączu w domu to postaram się napisać parę zdań o Neo i chello.
Zacznę od Neo. Według mnie, mimo że pochodzi od monopolisty, to i tak nie jest złe. Wiele ludzi na necie narzeka, ale tak naprawdę łącza sa w miarę dobre. Od strony cenowej mozna podejść na różne sposoby. TP daje bardzo ciekawe promocje przy zakupie, parę miesięcy za darmo itp. Jednak minusem tego wszystkiego jest to, że te promocje najczęściej dotyczą umowy na dwa lata. No i dodatkowym minusem sa troszkę wyższe ceny abonamentu od chello.

Druga opcja czyli Chello od UPC też jest ciekawym wyborem. Pod względem technicznym warto napisać, że w Chello bardzo żadko zmienia się IP. Dla wielu osób jest to plus. Jednak jesli ktos dostanie bana np. na forum to musi się troszkę pobawić przy zmianie IP(zmieniać adres MAC karty, rejestrować tenże adres itp.)
Od strony promocyjnej Chello nie zachwyca tak jak Neo. Jednak wszystko rekompensuje to w miarę niskim abonamentem. Awaryjność jest mała, szybkość w miarę duża :)

I tak podsumowując to obie oferty pod względem cenowym nie różniom się za bardzo. Tak według moich przeliczeń w głowie to może występować bardzo mała różnica. Jednak w Chello oferowane są troszkę wyższe prędkości, co przemawia na korzyść firmy UPC. Jednak minusem jest to, że UPC zakazało przy niższych opcjach dzielić sygnału na kilka komputerów w jednym lokalu i za nieprzestrzeganie teoretycznie grozi kara 5 tys zł. Piszę teoretycznie, bo znam kilka osob ktore maja już długo chello i dzialą łącze i poki co nikt do nich sie nie przyczepiał(a monterzy to sami mowili, że nikomu w UPC nie chce się sprawdza kto dzieli, a kto nie :)

Mam nadzieję, że komuś ten tekst mojego autorstwa się przyda, a jesli nie to trudno :)
volve

Postprzez bodek541 » piątek 17 marca 2006, 22:47

U mnie w dzielnicy nie ma chello więc neo mam.Nie narzekam teraz.Neo też nie mozna było dzielić jak miałem 640 ale da sie wszystko tylko trzeba potrafić
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez volve » piątek 17 marca 2006, 22:55

U mnie w dzielnicy nie ma chello więc neo mam.Nie narzekam teraz.Neo też nie mozna było dzielić jak miałem 640 ale da sie wszystko tylko trzeba potrafić

Mylisz się. Neo mozna było i dalej mozna dzielić, ale w obrębie swojego lokalu(czyli swojego mieszkania). Natomiast Chello nie mozna dzielić i tak, i tak(oczywiście niższe wersje, wyższe spokojnie można).

Żeby to zoobrazować to przedstawię Ci przykład: masz w domu dwa komputery. Chcesz mieć na obu Internet. W Chello tylko przy wyższych opcjach mógłbyś mieć podłączone oba komputery równocześnie. Natomiast w Neo możesz mieć w każdej opcji podłączone oba kompy. Natomiast nigdzie nie możesz dzielić łącza ze swoim sąsiadem.

Oczywiście wszystko to jest tylko teoria, w praktyce rzadko komu chce się sprawdzać to wszytko.
volve

Postprzez Myslovitz » piątek 17 marca 2006, 23:10

No właśnie: problem z chello jest taki, że nie wszędzie jest :)
W moim rejonie też kiedyś nie było, ale jak tylko się dowiedzieliśmy, że już instalują, to zainstalowaliśmy.
Przed chello korzystaliśmy z usług Netii :D z Neo jakoś nigdy nie było okazji.

Tego posta próbuję wysłać od 20 minut, wrrrrrr :twisted:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez Mara » sobota 18 marca 2006, 00:51

Bo oni zakładają tam gdzie jest zainteresowanie. U mnie długo była tylko ich kablówka ale jak ludzie zaczęli dzwonic i pytac czy można albo kiedy będzie to nagle przyjechali i okablowali mój rejon.
Fajny jest w UPC ten pakiet ze wszystkim (telefon też), strasznie tanio wychodzi ale jeszcze nie ma u mnie telefonu. Narazie mam tyko kabla i net.
Mara

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka