Henq napisał(a):gwara a takie słowo jest? co za nieuk perfidny!gumik napisał(a):Henq napisał(a):stolycy
Brak takiego słowa w słowniku PWN.
https://sjp.pwn.pl/szukaj/stolyca.html
Czyli mogę pisać w gwarze śląskiej i będzie to OK?

przez gumik » czwartek 28 marca 2019, 22:15
Henq napisał(a):gwara a takie słowo jest? co za nieuk perfidny!gumik napisał(a):Henq napisał(a):stolycy
Brak takiego słowa w słowniku PWN.
https://sjp.pwn.pl/szukaj/stolyca.html
przez Henq » czwartek 28 marca 2019, 22:21
Czyli twoim zdaniem nieuk nie może być podstępny?Cyryl napisał(a):troszeczkę nieszczęśliwe użycie wyrazów: "nieuk perfidny"
mniej więcej co to jest nieuk to rozumiem, ale jak może nieuk być w tej dziedzinie perfidny (przewrotny, podstępny, chytry i złośliwy, przebiegły)?
wynika z tego, że ten nieuk w sposób przewrotny, podstępny, chytry, złośliwy i przebiegły w stosunku do własnej osoby, unikał nauki stając się nieukiem.
trochę to trudne do zrozumienia.
a to jest jakiś zakaz? wskażesz pkt regulaminu zakazujący używania gwary?gumik napisał(a):Czyli mogę pisać w gwarze śląskiej i będzie to OK?
przez gumik » czwartek 28 marca 2019, 22:37
Henq napisał(a):a to jest jakiś zakaz? wskażesz pkt regulaminu zakazujący używania gwary?gumik napisał(a):Czyli mogę pisać w gwarze śląskiej i będzie to OK?Coś masz chłopczyku dziwną tendencję do wymyślania sobie zapisów które nie istnieją
przez Henq » czwartek 28 marca 2019, 22:42
exactlygumik napisał(a):OK. I will write in English then. Because it's not forbidden. What's not forbidden is allowed.
przez gumik » czwartek 28 marca 2019, 22:44
przez Henq » czwartek 28 marca 2019, 22:49
pkt 14 regulaminu który akceptowałeś wymaga używania polskich liter i polskiej ortografii nie istotne w jakim języku - nie jest to sprecyzowanegumik napisał(a):Skoro piszę po angielsku, to zasady polskiej ortografii mnie nie dotyczą.
przez gumik » czwartek 28 marca 2019, 22:51
przez Henq » czwartek 28 marca 2019, 22:54
mi wystarczy, że taki omnibus jak ty nie używa (ą ę ł ć ż ź) polskich znaków, a piętnuje wypowiedzi userów robiących to samo - czy to nie hipokryzja?gumik napisał(a):Tak, tak. To używaj sobie zasad polskiej ortografii w języku angielskim. Powodzenia!
przez szerszon » czwartek 28 marca 2019, 23:15
Czytam posty gumika i jakoś nie widzę, aby czegoś nie używał. Natomiast ty, szanowny userze Heniu powinieneś zacząć używać tego, co masz między uszami. Mam nadzieję, że nie jest to styropian.Henq napisał(a):mi wystarczy, że taki omnibus jak ty nie używa (ą ę ł ć ż ź) polskich znaków, a piętnuje wypowiedzi userów robiących to samo - czy to nie hipokryzja?
przez Henq » czwartek 28 marca 2019, 23:35
gumik napisał(a):Wlasnie Dworak nigdy nie argumentowal
przez gumik » czwartek 28 marca 2019, 23:51
Henq napisał(a):mi wystarczy, że taki omnibus jak ty nie używa (ą ę ł ć ż ź) polskich znaków, a piętnuje wypowiedzi userów robiących to samo - czy to nie hipokryzja?gumik napisał(a):Tak, tak. To używaj sobie zasad polskiej ortografii w języku angielskim. Powodzenia!
przez szerszon » piątek 29 marca 2019, 08:25
Przynajmniej nie wali takich rzeczy...Henq napisał(a):gumik napisał(a):Wlasnie Dworak nigdy nie argumentowal
tak bywa jak się czytać nie umie, a mówią, że w Polsce wyplewiono analfabetyzmwidocznie nie tam gdzie trzymają tego sierściona
Śmiesznie wygląda zgrywanie wielkiego znawcy j. polskiego, gdy samemu wypisuje się takie kwiatki. Przypomnieć ci Heniu inne twoje wyczyny ?szerszon napisał(a):Henq napisał(a):Wykożystują
przez Cyryl » piątek 29 marca 2019, 10:48
Henq napisał(a):...Czyli twoim zdaniem nieuk nie może być podstępny?...
przez Henq » sobota 30 marca 2019, 00:09
czyli co? uważasz, że nieuk nie posiada inteligencji? No to poszukaj w polskich legendach i podaniach kto zgładził bazyliszka podstępem? kto zgładził smoka wawelskiego podstępem? Na myślicieli ci bohaterowie nie wyglądaliCyryl napisał(a):niby tak, ale moim zdaniem podstęp wymaga abstrakcyjnego myślenia i chociaż śladu inteligencji.
przez gumik » niedziela 07 kwietnia 2019, 10:47
Henq napisał(a):abyć