Droga jednokierunkowa ma jeden kierunek, jak sama nazwa wskazuje. Znaki ważniejsze od przepisów ogólnych, pamiętasz? Jeśli znak mówi, że mamy jeden kierunek, to mamy jeden.
szerszon napisał(a):Jak zmienisz pas ruchu z prawego jezdni ogólnodostępnej na lewy na tej samej jezdni, to nie zmieniasz kierunku ruchu, bo wciąż jedziesz prawą stroną drogi.
Obłuda pełną gębą. Znowu zmieniłeś moje słowa, wstydu nie masz?
benio101 napisał(a):Jak zmienisz pas ruchu z prawego jezdni ogólnodostępnej
tutaj na lewy na tej samej jezdni, to nie zmieniasz kierunku ruchu, bo wciąż jedziesz prawą stroną drogi.
Wymazałeś link ze słowem tutaj, pokazując po raz kolejny, że jedyne, co potrafisz, to w bardzo prymitywny sposób manipulować czyimiś słowami, wprost je przekręcając. Swoją drogą, za takie coś, któryś raz z rzędu, to powinni banować na forum, bo to jest jawne kłamstwo, gdzie usuwasz kluczową część cytatu, zmieniając istotnie jego sens. Lewa strona to lewa strona, a prawa to prawa. Koniec dyskusji z mojej strony z Tobą, bo po raz kolejny wykazałeś, że zamiast rozmawiać merytorycznie, łżesz, zmieniając czyjeś słowa w celu udowodnienia swoich bredni. To nie jest forum amatorów sofizmatów.
@edit: Defincja jest prosta i jednoznaczna:
KW art. 1 pkt z napisał(a):określenia "kierunek ruchu" oraz "odpowiadający kierunkowi ruchu" oznaczają prawą stronę, jeżeli zgodnie z ustawodawstwem krajowym kierujący pojazdem jest obowiązany wymijać inny pojazd po swojej lewej stronie; w przeciwnym razie określenia te oznaczają lewą stronę;
Tak samo przepis, możliwie najprostszy:
PoRD art. 16 ust. 1 napisał(a):Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
Jak widać jednak, wolisz przekręcać moje słowa, jak w poście poniżej, po raz kolejny.