gumik napisał(a): Lepiej nic nie sygnalizować i niech ruch w miastach puchnie.
Zadałem konkretne pytanie. Lepiej aby ruch puchł gdy trzeba dzwona omijać bo gumik pojechał prosto z prawym kierunkowskazem ?
Pytam sie, dlaczego mam sygnalizować jazdę na wprost ?
I w tym przypadku Twojego ronda sygnalizuje zmiane kierunku jazdu lub pasa ruchu. Wszystko sie zgadza
Pytałem jaki przepis mnie do tego zobowiązuje ? Jeśli uważasz,że zmieniam kierunek jazdy w prawo jadąc prosto wskaż mi kierunek jazdy na obwiedni, który rzekomo zmieniam.
To daj odpowiedzi.
Na pierwsze wysokich lotów pytania odpowiedziałem, natomiast nie doczekałem się odpowiedzi od ciebie w wiadomych tematach.
A jak Ci pokazuje realne, to tez nie odpowiadasz,
Pierwszą turę dostałeś i jesteś bardzo zdziwiony jazdą na wprost bez kierunkowskazu. Czego w takim razie oczekujesz ? Nie wytniesz z moich postów,że rondo da się wyprostować.
Nie wiem co Ty z tym prostowaniem, kiedy ja nigdy nie prostowalem ronda.
Cały czas to robisz pisząc m.in o zmianie kierunku jazdy w prawo przy zjeździe ze skrzyżowania....gumka recepturka itp..
Skoro filmy oparte na przepisach to za malo, to ja nic nie poradze.
To wskaż w tych filmach , gdzie są podane przepisy o które pytam.
Materialy sa oparte na polskich przepisach ruchu drogowego.
No przedszkole normalnie...

wskaż te przepisy ! To że napiszesz,że są oparte to trochę za mało. Uzasadnienie poproszę.A nie lanie wody jak zazwyczaj potrafisz.
W przykladzie, ktory narysowalem napisales, ze jadac droga z pierwszenstwem dasz kierunkowskaz w lewo.
Zgadza się. Tylko wtedy nie było mowy czy to T-6a czy b. Później sobie dopisałeś i stad manipulacja. Przecież słyniesz z tego od lat. Kogo chcesz oszukać ?
Potem napisales, ze na T6-b jest narysowana droga z pierwszenstwem, ktora jadac nie zmieniam kierunku jazdy.
To też prawda,że jadąc drogą pokazaną na T-6b nie zmieniam kierunku jazdy. Tylko czy twój prymitywny rysunek w pierwszej wersji podawał,że to T-6b ?
I widzisz jak manipulujesz, a potem piszesz BZDURY pt
W przeciwienstwie do tego co np. szerszon wypisuje. Sam sobie przeczy. To mi wystarczy.
Sprzeczności sam spreparowałeś, a nie potrafisz uzasadnić brak sprzeczności w JB, które pokazujemy.
Dlatego też nie widzisz sprzeczności w fakcie,że ktos naprzemiennie żongluje sobie kierunkiem ruchu vs kierunek jazdy. A przecież to widać.
Najwyraźniej tak. Przypomnisz?
To niedobrze z tobą. Mogę ci przepisy poprzypominać.
Ja mam wyrok sądu i programy oparte na polskim kodeksie drogowym. A Ty co?
A ja mam PoRD i wykładnie prawa. Czyli bełkot przeciw prawu.
Z tych twoich teorii wychodzi tylko, że jak kontynuujesz jazde po rondzie, to nie sygnalizujesz i jak zjezdzasz z niego to tez nie sygnalizujesz.
Jadąc prosto przez skrzyżowanie faktycznie nie sygnalizuję. Natomiast skręcając podczas przejazdu przez skrzyżowanie np w lewo sygnalizuję zamiar, jadąc po obwiedni dalej sygnalizuję zmiane kierunku jazdy i zaprzestaję po zakończeniu manewru.
Poza tym powtórzę-wskaż mi obowiązek sygnalizacji zjazdu ze skrzyżowania. Powtórzę-dopuszczasz się manipulacji generalizując,że jadę po rondzie bez sygnalizacji sugerując w ten sposób,że to robię podczas każdego manewru, gdy tylko tego nie robię jadąc na wprost. To takie niskie....brak argumentów popycha ciebie do wypisywania kosmicznych teorii.
To co, jest rozwidlenie i oba kierunki są prosto?
Dal ciebie oba w prawo
Nie dziwie sie, ze nie chcesz odpowiedziec na pozostale przypadki na tym rondzie, bo ujawnily by sie jeszcze wieksze bzdury.
Wyprostowanie ronda ?

Spójrz jaką średnicę ma to rondo i zajrzyj do warunków technicznych jakim powinny odpowiadać drogi.
A jeśli chodzi o bzdury to zawsze byłeś na pudle tego forum. Jak z tym kierunkiem jazdy na C-12, który rzekomo zmieniam ?
Btw. Chyba przesadziles z tym "od lat"
Uwierz mi,że nie..."ba"

Takie wodolejstwo i brak konkretów jest bardzo charakterystyczne. Tego nie da się podrobić.