Wg. Ciebie skręca w lewo i jedzie z naprzeciwka. Zgadza się?Henq napisał(a):no a niebieski co robi?wg ciebie jedzie prosto bo tak p Dworak na filmie mówił?
Gdzie tak napisali?Mając samo C-12 wjeżdżający na SoRO ma pierwszeństwo nad pojazdami poruszającymi się po SoRO
A w tym artykule napisali, że przed: "Art. 25. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania (...)".Art 25.1 realizuje się na skrzyżowaniu proste?
Sugerujesz, że czerwony ma ustąpić niebieskiemu, bo niebieski nadjeżdża z prawej strony? No ale to by wtedy oznaczało, że jak czerwony pojedzie w tą ulicę gdzie jest niebieski, to skręci w prawo. Przecież nie może mieć go po prawej stronie i jadąc w tą samą ulicą pojechać prosto. A to wtedy oznacza, że skręca w prawo przy wyjeździe z ronda. Ojej... i musi w dodatku taki manewr zasygnalizować prawym kierunkowskazem.
Nie takiej odpowiedzi spodziewałem się po ekspercie. A w zasadzie to nie odpowiedź tylko pytanie "czy masz wątpliwości w takiej sytuacji?". Liczyłem na fachową analizę problemu... A zamiast tego większość postów traktowało o tym, czy takie skrzyżowanie można dzisiaj wybudować, czy nie.szerszon napisał(a):Nikt się nie wykręca. Nawet jest podpowiedź w zdjęciu z sytuacji prostszej , bo bez wyspy.
Może mamy się "umówić", że to jest taka sama sytuacja?Jakoś inaczej ?

A to też ciekawy przypadek. Ja mam jeszcze inny w głowie, ale to za jakiś czas. Skończmy najpierw jedną sytuację.sankila napisał(a):@gumik, nie, żebym Cię namawiała, ale dlaczego nie zrobiłeś obu autek na zawracaniu? Miałbyś z głowy art. 25