Dlaczego zdawalność na kat. B jest tak niska? (Ankieta)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dlaczego zdawalność egzaminu praktycznego na prawo jazdy kat. B jest w Polsce tak niska?

Czas głosowania minął wtorek 07 marca 2017, 05:18

1- Problem leży w samym egzaminie który jest nastawiony na oblewanie
9
36%
2- Mamy (statystycznie) najgorszych instruktorów w Europie
7
28%
3- Polacy są wyjątkowymi nieudacznikami z urodzenia
9
36%

Liczba głosów : 25

Re: Dlaczego zdawalność na kat. B jest tak niska? (Ankieta)

Postprzez Blacksmith » czwartek 09 marca 2017, 15:26

Co do kwestii sprzęgła i hamulca. Dla każdego mądralińskiego co twierdzi, że to nie ma znaczenia dla kierowcy proponuje spotkanie. Nakreślę kopertę o odpowiednich wymiarach, godnych was, wielkich fachowców, takich, że auto "zmieścić się... zmieści", dam auto (wam nieznane) i macie się zatrzymać na kopercie. A jak nie to przeprosiny. Łatwo jest być chojrakiem w internecie i co to ja nie potrafię, a ja chętnie bym zadziałał coś na żywo.

Cyryl- Ja się nie porównuje do żołnierzy niezłomnych, tylko po prostu podałem przykład walki z wiatrakami. Nie wiem po co te naciągane teorie i wmawianie.
Blacksmith

Postprzez dylek » czwartek 09 marca 2017, 17:55

Blacksmith napisał(a):Co do kwestii sprzęgła i hamulca. Dla każdego mądralińskiego co twierdzi, że to nie ma znaczenia dla kierowcy proponuje spotkanie. Nakreślę kopertę o odpowiednich wymiarach, godnych was, wielkich fachowców, takich, że auto "zmieścić się... zmieści", dam auto (wam nieznane) i macie się zatrzymać na kopercie.

Co do wygrania ?
Jak coś fajnego to pierwszy jestem jakby co w kolejce.... ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Cyryl » czwartek 09 marca 2017, 19:09

Blacksmith napisał(a):...Cyryl- Ja się nie porównuje do żołnierzy niezłomnych, tylko po prostu podałem przykład walki z wiatrakami...

trzeba było podać przykład sprzątaczki lub kanalarza.
jeżeli podałeś ten przykład to widzisz odniesienie lub związek ze swoją działalnością, a ja jej w żadnym wymiarze nie widzę. to nie była walka z wiatrakami, ale wymierny efekt hart duchowi narodu, pokazanie najeźdźcy swojej woli nawet za cenę najwyższą.
Ty żadnego efektu nie osiągnąłeś i żadnej ofiary w takim wymiarze nie poniosłeś i nie zamierzasz ponieść.

jeżeli chcesz ilustrować to przykładem, to możesz opowiedzieć o kanalarzu, który przetyka kanały nieczystościami, a te narastają sprawiając, że praca nie ma końca i to uważam jest trochę ponad to co robisz, bo dzięki kanalarzom mamy czyste muszle,.
a czy jedna przynajmniej osoba coś uzyskała dzięki Twojej działalności?
Ty jesteś kanalarzem, który gada, pisze, a gówno jak zatykało kanały tak zatyka.
Cyryl

Postprzez Blacksmith » czwartek 09 marca 2017, 19:35

Cyryl - Jeśli dojdzie przynajmniej do przeniesienia opłat za egzamin bezpośrednio do budżetu państwa to będzie to też moja zasługa. Pisze do posłów i pisałem z panem Mosińskim, który szczególnie zajął się tym tematem. Pan Mosiński mówi, że się nie podda. I pan poseł zapewne odniesie sukces bo należy do PiS, który jest u władzy.
Skov pisał, że to nie ma znaczenia gdzie trafiają pieniądze i, że WORD'y się rozliczają. To ciekawe czemu pan Kucharski tak walczy aby nie doszło do zmiany finansowania.
Blacksmith

Postprzez Cyryl » czwartek 09 marca 2017, 19:49

nie wiem już co chcesz przekazać, bo na prawdę się gubię.
z jednej strony podajesz przykłady (oczywiście nie przystające do tematu), mające oddać walkę z wiatrakami.
jakbyś nie wiedział oznacza to (walka z wiatrakami): walkę z czymś nierealnym, urojonym, bądź też walkę beznadziejną, niemającą szans na powodzenie.
czyli mam rozumieć, że dobrze zdajesz sobie sprawę z braku szans i nierealnych przeszkód, bo przecież tak naprawdę Don Kichot walczył z czymś czego nie ma, a piszesz aby pisać, mając całkowitą świadomość nieosiągnięcia celu.

teraz czytam, że ta walka jest całkowicie sensowna i jesteś tuż tuż wygranej.

jaka jest prawda?
post z przykładem o żołnierzach wyklętych, zaprzecza postowi o pisaniu do posłów i rozmów z posłem Mosińskim.

tylko, że jak piszesz do nich - posłów jak na tym forum, to podziwiam ich cierpliwość lub determinację w walce o pojedyncze głosy w wyborach.
Cyryl

Postprzez Blacksmith » czwartek 09 marca 2017, 20:04

Pozwolę sobie skopiować wpis z dyskusji o rondach, bo nie każdy stąd bierze udział w tamtej dyskusji....
LeszkoII napisał(a): Niektórzy bowiem sędziowie jeżdżą po pijaku, są złodziejami, przyjmują łapówki

BARDZO PROSZĘ!!! Bez skrupułów właśnie LeszkoII zmieszał z błotem sędziów... Ludzi z ogromnym autorytetem, którzy na swoje stanowisko musieli kończyć wieloletnie studia, mieć długoletni bagaż zawodowy i nieskazitelną opinię, itd. a nominację sędziowską otrzymują z rąk samego prezydenta. Co jak co ale 100 razy łatwiej zostać egzaminatorem w WORD niż sędzią. Ale jak taki Blacksmith czepia się (też niektórych) chamskich i wywołujących stres egzaminatorów to to Blacksmith jest mieszany z błotem!
I co szerszon ? Co ty na to, że sędziów nazywa się złodziejami, pijakami i łapówkarzami? Ale tutaj nic nie powiesz.... bo napisał to LeszkoII :thumb2:
Blacksmith

Postprzez szerszon » czwartek 09 marca 2017, 21:21

Ty tu nie marudź tylko likwiduj dla mnie ten łuk.
szerszon

Postprzez Blacksmith » sobota 11 marca 2017, 00:40

szerszon napisał(a): likwiduj dla mnie ten łuk.

Działam. Będzie zlikwidowany.
szerszon napisał(a):Ty tu nie marudź

Przepraszam bardzo! Jak ja pisałem o WORD i egzaminatorach to donosiłeś do moderacji i mieszałeś mnie z błotem. Ale jak Twój poplecznik LeszkoII miesza z błotem sędziów, ludzi o wielkim autorytecie, to udajesz, że nie ma problemu. To mam nadzieję, że już nie będziesz się wtrącał jak będę coś pisał o egzaminatorach i WORD.
Blacksmith

Postprzez szerszon » sobota 11 marca 2017, 08:42

Blacksmith napisał(a): Jak ja pisałem o WORD i egzaminatorach to donosiłeś do moderacji i mieszałeś mnie z błotem .
Najczęściej mijałeś się z prawdą.
Ale jak Twój poplecznik LeszkoII miesza z błotem sędziów, ludzi o wielkim autorytecie, to udajesz, że nie ma problemu.
Jak pokazuje "wyrok" z Gliwic jest trochę prawdy w tym co napisał. Nie generalizuje.
To mam nadzieję, że już nie będziesz się wtrącał jak będę coś pisał o egzaminatorach i WORD.
Płonną. :D
szerszon

Postprzez Cyryl » sobota 11 marca 2017, 19:05

Blacksmith napisał(a):... Jak ja pisałem o WORD i egzaminatorach to donosiłeś do moderacji i mieszałeś mnie z błotem. Ale jak Twój poplecznik LeszkoII miesza z błotem sędziów, ludzi o wielkim autorytecie, to udajesz, że nie ma problemu. To mam nadzieję, że już nie będziesz się wtrącał jak będę coś pisał o egzaminatorach i WORD.

no tal, ale co ma jedno do drugiego?
w każdym wypadku można przytoczyć kogoś, kto się myli, wygłasza fałszywe czy pochopne wypowiedzi, ale czy to jest Twój cel.
czy to ma być tak: on pisze coś co nie do końca musi być prawdą, więc ja też mogę.

nie lepiej znaleźć najbardziej rozsądny post i wykazać, że napisałeś coś mądrzejszego, bardziej przenikliwą analizę, czy coś w tym rodzaju.
Cyryl

Postprzez szerszon » sobota 11 marca 2017, 21:11

Cyryl napisał(a):
nie lepiej znaleźć najbardziej rozsądny post i wykazać, że napisałeś coś mądrzejszego, bardziej przenikliwą analizę, czy coś w tym rodzaju.
Tylko to co sie tyczy łuku.
szerszon

Postprzez tomcioel1 » wtorek 14 marca 2017, 00:12

https://www.portalnaukijazdy.pl/aktualn ... -4547.html

glass.jpg

13-03-2017
Nietrzeźwa egzaminatorka w Szczecinie

Od egzaminatorki Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Szczecinie woń alkoholu wyczuł egzaminowany. Zawiadomił policję. Kobietę zbadano alkomatem i stwierdzono w jej organiźmie 0,3 promila alkoholu w trakcie wykonywania obowiązków służbowych. Kobieta nie jest już egzaminatorką szczecińskiego WORD.

Z nieoficjalnych informacji wynika, że egzamin, podczas którego "wpadła" egzamnatorka, był jej piątym przeprowadzonym tego dnia. Trzy z nich zakończyły się wynikiem negatywny, dwie osoby egzamin zdały. Zasadne jest pytanie, czy wcześniejsze jej egzaminy winne być unieważnione? Niewykluczone, że tak się stanie. Na pewno zostaną one poddane weryfikacji. Decyzję podejmie Wydział Transportu Urzędu Marszałkowskiego w Szczecinie, organu, który nadzoruje pracę ośrodków egzaminacyjnych i egzaminatorów. Póki co kobiecie zatrzymano prawo jazdy i postawiono zarzut prowadzenia pojazdu pod wpływem alkoholu.
tomcioel1

Postprzez szerszon » wtorek 14 marca 2017, 00:15

0,3 ? Mocniejsze perfumy...a ten od razu alkohol wyczuł...
szerszon

Postprzez JAKUB » wtorek 14 marca 2017, 09:52

Mariusz, ale TEN,...
to klient.
Jak się okazało, ma nosa - na 0,3
i zdał egzamin z postawy obywatelskiej
JAKUB

Postprzez Cyryl » wtorek 14 marca 2017, 13:18

JAKUB napisał(a):...Jak się okazało, ma nosa - na 0,3...

może pili razem?
jakieś nowe wcielenie agenta Tomka, znowu uwiodło niewinność kobiecą?
Cyryl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy