W kółko piszesz o czymś co sam sobie wymyśliłeś ,a ja w kółko oczekuję tego potwierdzenia w przepisach.Oczywiście tego nie ma i świetnie o tym wiesz.szymon1977 napisał(a):To ja w kolko pisze o nieistniejaceym w PoRD "kierunku jazdy na skrzyzowaniu" i potrzebie potwierdzenia jego istnienis cytatem z PoRD? Nie. Ja tylko pisze o wielokrotnie wystepujacym w PoRD "kierunku jazdy", ktorego istnienie na skrzyzowaniu bez jakiegokolwiek potwierdzenia Ty negujesz.
Wymyśliłeś sobie ten kierunek jazdy na skrzyżowaniu w celu usankcjonowania prostowania ronda i zjazd ze skrzyżowania to zawsze w prawo. No bo niby jak masz kierunek jazdy na skrzyżowaniu to oczywistym będzie ,że zjeżdżając ze skrzyżowania będziesz miał inny.
Tu mamy tego potwierdzenie.
A kierunek jazdy bialego autobusu jest nadal taki sam, jak kierunek jazdy autobusu bialoniebieskiegio, ciezarowki z niebieska buda, bialego dostawczaka, czarnego kurdupla i wszystlich pojazdow na sasiednich pasach.I to niezaleznie, jaki kierunek jazdy misl bialy autobus przed skrzyzowaniem, i jaki bedzie miac za skrzyzowaniem.
Oddzielny byt Kierunek jazdy na skrzyżowaniu, niezależny od tego jaki będzie po zjeździe..i triumfalnie miałbyś chęć ogłosić zmianę kierunku jazdy i zgodnie z Art 22 z ronda to zawsze w prawo. Tylko jest mały problem. W paragrafie 36 napisali o skrzyżowaniu( polecam definicję) i słowa o kierunku jazdy.Różne karkołomne wyczyny z twojej strony były tu prezentowane, aby zakrzywić czasoprzestrzeń

Jak widać to są tylko na powierzchni skrzyżowania. Dostajesz pytanie o kierunek jazdy na skrzyżowaniu konkretnego pojazdu..twoja odpowiedź jest bez sensu.I jak widac bedacy na skrzyzowaniu podczas manewru zawracania bialy autobus ma kierunek jazdy taki sam, jak kierunek jazdy autobusu bialoniebieskiegio...
Pytam się..ile goli strzelił Lewandowski...
Ty mi odpowiadasz , że tyle samo co Ronaldo. Czyli dalej nie podałeś kluczowej odpowiedzi-ILE ?
Pytam się jaki kierunek jazdy ma pojazd na skrzyżowaniu, a ty mi piszesz,że taki sam jak inny-pytam się jaki ma wobec tego ten inny ?
Tu nie chodzi o sens zawracania głowy. Po prostu nie wiesz-dla ciebie kierunek jazdy na skrzyzowaniu istnieje tylko na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym. Oczywiście,że nie jestem w stanie podać kierunku jazdy na skrzyżowaniu i dlatego pytam się ciebie...jak widać ty też nie potrafisz.Zauwazylem. Zauwazylem takze, ze nie ma sensu zawracac sobie glowy dyskusja na temat odbywajacej sie na skrzyzowaniu zmiany kierunku jazdy z kims, kto na skrzyzowaniu nie potrafi kierunku jazdy okreslic i uznaje to za wystarczajaca podstawe do stwierdzenia, ze na skrzyzowaniu kierunek jazdy nie istnieje.

Paragraf 36...wybacz, ale nie będę cytował twoich screenów...mam szacunek do tego forum, aby go zaśmiecać.To teraz Podaj choc jeden przepis, ktory ja traktuje inaczej niz literalnie.
Tak tobie. Podziwiam wypieranie z pamięci tego co się pisało. Nudą można określić twoje wręcz przysłowiowe unikanie odpowiedzi zasypując jednocześnie forum wodolejstwem czy wciskanie innym swoich teorii.. Wygięty A-6 i inne kwiatki, pamiętasz ? O resoraku zapomniałeś ?Mi? Kierunek jazdy? Na wprost? Podaj... nuuuda.