sankila napisał(a):Z jakim przepisem? Z rozporządzeniem Min. Transportu o stawianiu znaków?
A co Transport ma do przepisów o ruchu drogowym? I co JA mam do Min Transportu?
PoRD napisał(a):Art. 7. 1. Znaki i sygnały drogowe wyrażają ostrzeżenia, zakazy, nakazy lub informacje.
2. Minister właściwy do spraw transportu i minister właściwy do spraw wewnętrznych, w porozumieniu z Ministrem Obrony Narodowej, uwzględniając w szczególności konieczność dostosowania sygnałów drogowych do postanowień umów międzynarodowych, określi, w drodze rozporządzenia, znaki i sygnały obowiązujące w ruchu drogowym, ich znaczenie i zakres obowiązywania.
3. Minister właściwy do spraw transportu w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw wewnętrznych, uwzględniając konieczność zapewnienia czytelności i zrozumiałości znaków i sygnałów drogowych dla uczestników ruchu drogowego, określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowe warunki techniczne dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego, a także warunki ich umieszczania na drogach.
Już wiesz co ma minister do ciebie ? Ma ci podać znaki, ich znaczenie i zakres obowiązywania, jak również, gdybyś miała jeszcze kłopoty ze zrozumieniem, to w oddzielnym rozporządzeniu ku "zrozumiałości znaków dla uczestników ruchu drogowego" masz szczegóły.
PoRD ponoć czytałaś, a takich rzeczy nie wiesz ?
I jak ci napisał, że C-12 nie stosuje się nijak inaczej jak łącznie z A-7 (wyjątków nie wprowadził, choć niektórzy uzurpują sobie inną możliwość niż łącznie z A-7), to masz to przyjąć do wiadomości.... ku twej zrozumiałości...masz mieć C-12 z A-7 i tyle... polskie prawo nie przewiduje opcji samodzielnego C-12....więc możesz sobie gdybać o nim, ale nijak to ma do ustanowionego prawa. A to, że uczą ? No uczą... na polskim PJ możesz poruszać się w wielu krajach (odpowiednie porozumienia międzynarodowe ci to gwarantują) - możliwe, że tam spotkasz zgodnie z tamtejszym prawem samodzielne C-12... tyle, że wtedy odniesiesz je do tego, co tamtejsze prawo stanowi. W PL masz ten problem z bańki...zgłoś w odpowiednie miejsce błąd w oznaczeniu, jeśli takowe spotkałaś, zamiast próbować sankcjonować samodzielne ustawienie C-12 samą jego (niezgodną z prawem) obecnością.
sankila napisał(a):Ja ci, pysiaczku,(...)
Odrazę we mnie budzą siksy, co się ślinią do każdego faceta. To, że próbujesz tu z siebie robić tępą wywłokę budzi we mnie odrazę - nie masz szans, więc powtórzę kolejny raz (może w końcu zakumasz) : Daruj sobie te amory w moim kierunku.
sankila napisał(a):A jak postawię C12, to będzie jedno skrzyżowanie jak wół?
Rozporządzenie w sprawie znaków ... napisał(a):§ 36. 1. Znak C-12 „ruch okrężny” oznacza, że na skrzyżowaniu ruch odbywa się dookoła wyspy lub placu w kierunku wskazanym na znaku.
Miejscownik "skrzyżowaniu" ... jest od liczby pojedynczej czy mnogiej ? Co tam w szkole mówili ? Chodziłaś, czy wagarowałaś ?