SJS napisał(a):Na tym rondzie mogłoby nie być żadnych wyznaczonych pasów ruchu...
...ale są. I są także strzałki, a wszystko kierujący pojazdem z czerwoną strzałką na dachu zignorował.
SJS napisał(a):...jechałaby zgodnie z prawem - dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku C-12, bo to jest ruch okrężny.
C-12 nie pokazuje, które i ile pasów prowadzić będzie dookoła wyspy więc bez przesady.
.....
szerszon napisał(a):Cała literatura dotycząca przejazdy przez tego typu skrzyżowanie o tym traktuje..Drexler, Zasel..a ty dalej swoje...
Bo nas nie interesuje przejazd przez rondo wg zasad opisanych w literaturze, tylko wg zasad opisanych w PoRD.
szerszon napisał(a):Właściwą pozycję do zmiany kierunku jazdy zajmuje sie już( tu) przed skrzyżowaniem.
Nawet jeżeli zmiana kierunku jazdy w prawo nastąpi dopiero podczas zjazdu z ronda pierścieniowego przejeżdżanego w lewo? Przypominam, że zasady języka prawnego i wykładni prawa wykluczają tożsamość pojęć "zmiana kierunku jazdy", "kierunek jazdy przez skrzyżowanie" i "skręcanie".
szerszon napisał(a):...popatrz sobie na ronda turbinowe...C-12 taki sam..czy tam też będziesz popisywał się swoimi mądrościami ?
Patrzę. Nie wiem jak z mądrościami SJS, ale z moimi i z Twomi wszystko w porządku. Patrzę teraz na ronda pierścieniowe...C-12 taki sam. Nie wiem nadal jak z mądrościami SJS, z moimi nadal wszystko w porządku, za to Twoje się sypią.
szerszon napisał(a):Nie wiem, gdzie się tacy uchowali...
Choć koledze SJS nie bardzo wychodzi to trzeba go pochwalić, że chociaż stara się zrozumieć treść PoRD, a nie powtarza bezmyślnie tego, co mu do głowy natłukli.