mat19 napisał(a): Na drodze,jak będziesz cofał nie będziesz miał pachołków![]()
Podczas cofania na drodze ktoś zabierze ci z portfela 140 zł za to że się zatrzymałeś?
Przestańcie łaskawie wstawiać te wasze głodne kawałki bo chyba oprócz Hiszpanii w żadnym innym kraju nie zdaje się placu manewrowego.
Tak się składa że dzisiaj nie zdałem właśnie na cofaniu tyłem po łuku najeżdżając na ... kostkę brukową która służyła za dociążenie pachołka i nachodziła na pas po którym mam prawo się poruszać (koło nie przekroczyło linii). kostka wypchęła pachołek i dziękuje egzamin przerwany.
I dla twojej wiedzy i innych pseudo "ekspertów": obaj moi instruktorzy to EGZAMINATORZY (oczywiście nie pracują w zawodzie). Miałem z nimi próbne jazdy egzaminacyjne zakończone wynikiem pozytywnym (razem z protokołem, podpisem i pieczątką).
I na pytanie czy mam kupować dodatkowe jazdy odpowiedź była tylko jedna: NIE. Obaj uważają że nie ma takiej potrzeby abym im płacił bo według ich opinii prowadzę w stopniu niestwarzającym zagrożenia.
Więc jeśli dwóch egzaminatorów stwierdza że mogę samodzielnie prowadzić tzn. tylko jedno: formuła egzaminu z plac4m jest z (.).
terror napisał(a):Jedź na lusterka. Nie wyborażam sobie jazdy ciężarowym na pachołki...
A wyobrażasz sobie jazdę ciężarowym przy wykorzystaniu tylnej szyby? A no tak przecież jej nie ma. Więc dlaczego się tego wymaga na kategorii B skoro mając B możesz kierować Transitem czy Sprinterem i gdzie wtedy jest "jazda zgodna z techniką kierowania pojazdem)?
piotrekbdg napisał(a):geniuszy kierownicy nie wpadło ani przez chwilę do głowy, że na egzaminach są różne marki samochodów, które różnią się między sobą rozmiarami, promieniem skrętu, widocznością do tyłu, konstrukcją bocznego słupka itd. A Wy jak zaklęci podajecie uniwersalne rozwiązania które pasują na pewno idealnie i do Fiata Punto, Peugeota 206 i Nissana Micry zarazem.
Ty "geniuszu". Wszystkie marki które podałeś, a ja dołożę do tego jeszcze Fiestę, Fabię, Golfa itd. skręcą do tyłu identycznie. Skręt łuku to 90%. Przy jednym pełnym skręcie kierownicą gdy masz w bocznej szybie oba pachołki z prawej (garażowy i następny) każdy z tych samochodów pojedzie identycznie.
bartek4334 napisał(a):Do tego pachołki też mogą różnie stać
Nie mogą. Dziennik Ustaw Tabela nr 9.