Tak. Nie tyle wymyśliłeś, co każdy Twój wpis w tym temacie jest efektem tego wymysłu. "Rzeczywistość" w Twoich słowach brzmi kabaretowo - przypomina mi się "rzeczywisty kierunek jazdy" versus "bezpośrednie stosowanie się do PoRD"szymon1977 napisał(a):A to ja wymyslilem, zeby "na skrzyzowaniu" rzeczywistosc postrzegac inaczej niz poza skrzyzowaniem?

Oczywiście, że ma kierunek jazdy skoro przez skrzyżowanie przejeżdża w konkretnym kierunku, np. NA wprost.szymon1977 napisał(a):Nie Lesiu. Ja tylko twierdze, ze tak na skrzyzowaniu jak i poza skrzyzowaniem pojazd ma "kierunek jazdy".
PoRD nie poświęca uwagi kierunkowi jazdy na skrzyżowaniu, lecz przejazdowi przez skrzyżowanie i dlatego akcentowany przez Ciebie kierunek jazdy NA skrzyżowaniu jest najzwyczajniej efektem przejazdu przez skrzyżowanie. Inaczej mówiąc, kierunek jazdy w odniesieniu do miejsca, w którym hipotetycznie te kierunki się przecinają, dotyczy przejazdu przez skrzyżowanie. Przypomnieć Art. 25.1? PoRD nie wyodrębnia kierunku jazdy NA skrzyżowaniu - przeciwnie wzmacnia postrzeganie kierunku jazdy względem wlotu i wylotu skrzyżowania, o czym świadczą ŁĄCZNIE dyspozycja F-10 z "170" i 220".szymon1977 napisał(a):a juz na pewno nie jest powodem aby twierdzic inaczej nieistnienie w PoRD wymyslonego przez Was "kierunku jazdy na skrzyzowaniu".
Jedzie... nawet z uwzględnieniem ruchu prawostronnego, ale co to ma wspólnego z kierunkiem jazdy panie Szymonie?szymon1977 napisał(a):I dlatego przejezdzajacy PRZEZ skrzyzowanie pojazd bedac NA skrzyzowaniu nie jedzie?
A może nie jedzie a ma kierunek jazdy?szymon1977 napisał(a):A moze jedzie ale nie ma kierunku jazdy?
SoRo nie służy do jazdy po nim jako celu samego w sobie, bo jak każde inne skrzyżowanie służy przejazdowi przez miejsce przecinania się kierunków ruchu.szymon1977 napisał(a):Byl rownie glupi, ze skrzyzowanie sluzy do zmiany kierunku jazdy a nie do jazdy - rownierz Twojego autorstwa. Hmmm...
Tobie przecina się kierunek nieokrężny z okrężnym...

A czy na skrzyżowaniu przestaję wypełniać dyspozycję P-8, która mówi o kierunku jazdy? C-12 zobowiązuje mnie tylko i aż do kierunku ruchu względem wyspy, do niczego więcej. "Dziwnym" trafem C-12 nie kasuje mi woli zmiany kierunku jazdy w lewo a przecież jak skręcę w lewo po angielsku to dostane mandat za C-12 a nie za nieprawidłowa zmianę kierunku jazdy!szymon1977 napisał(a):Nie, ale z tego co widze to jadac PRZEZ skrzyzowania tak jak p-8 wskazuje to NA skrzyzowaniu jedziesz tak jak c-12 wskazuje
"dookoła wyspy w kierunku", więc bujaj się dalejszymon1977 napisał(a):zytales $36? Napisano w nim, ze strzalki na c-12 wskazuja jak ruch odbywa sie na skrzyzowaniu a nie jak mam odbyc ruch wokol wyspy.

A że ta wyspa znajduje się na skrzyżowaniu - to chyba trafnie minister napisał, bo wyspa może znajdować się przed PdP.... albo pomiędzy dwoma odległymi brzegami rzeki

Nie za późno na ten wybór juz na skrzyzowaniu?szymon1977 napisał(a):(...)ze strzalkami zgodnie, z ktorymi wybieram NA skrzyzowaniu jeden z dwoch mozliwych kierunkow jazdy wokol wyspy?

"Na wprost" to kierunek jazdy, ale dla takich jak Ty umieszcza się czasem F-10 żeby sobie wybili z głowy kierunek jazdy INNY niż NA WPROST zamieniając go na kierunek jazdy TAKI JAK wskazany na C-12

No i nie odpowiedziałeś, dlaczego nie posługujesz się określeniem kierunku jazdy NA wprost, W lewo/prawo - na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym? Te kierunki jazdy nagle "dziwnie" znikają a zastępują je "faktyczne, rzeczywiste, własne" kierunki jazdy - ale tylko wtedy gdy na wlotach postawili C-12

Czy nadal będziesz marudził, że Twoich wizji w PoRD nie zapisano?