Skręcanie na zakręcie (c-5 vs. t-6).

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skręcanie na zakręcie (c-5 vs. t-6).

Postprzez EgzaminatorWORD » sobota 10 października 2015, 13:10

szymon1977 napisał(a):Ja dopoki z drogi nie wylece to ani nie skrecam, ani nie zmieniam kierunku.
:lol: Czyli kierunek jazdy zmieniasz, dopiero jak wylatujesz z drogi... :lol:
Ciekawa teoria.
A jak wylatujesz z drogi prościutko, ze zblokowaną kierownicą to też zmieniasz kierunek jazdy? W prawo, w lewo? :lol:
EgzaminatorWORD

Postprzez szymon1977 » sobota 10 października 2015, 13:27

To nie teoria a umiejetnosc odpowiedzenia na pytanie w jakim kierunku jade droga laczaca punkty A i B.

Ps. Zapomniales o "Panie Ministrze".
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez EgzaminatorWORD » sobota 10 października 2015, 13:45

szymon1977 napisał(a):To nie teoria a umiejetnosc odpowiedzenia na pytanie w jakim kierunku jade droga laczaca punkty A i B.

Ta umiejętność...
To powiedz jaki jest twój kierunek jazdy jak jedziesz drogą nr5 (łączącą Wrocław i Poznań) z Lubawki do Poznania?
EgzaminatorWORD

Postprzez szymon1977 » sobota 10 października 2015, 14:06

A po co Ci wiedziec jaki to kierunek? Ja sam tego nie wiem. Wystarczy, ze wiem kiedy przestaje jechac w tym kierunku a zaczynam jechac w innym.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez EgzaminatorWORD » sobota 10 października 2015, 15:20

szymon1977 napisał(a):To nie teoria a umiejetnosc odpowiedzenia na pytanie w jakim kierunku jade droga laczaca punkty A i B.
szymon1977 napisał(a):A po co Ci wiedziec jaki to kierunek? Ja sam tego nie wiem.
No tak...... :lol: To umiesz w końcu odpowiedzieć czy nie?

Jadę z punktu A do B drogą nr 5 łączącą A i B.
A- Lubawka
B - Poznań.

Jaki jest mój kierunek jazdy? No przcież przed chwilą byłeś taki pewny siebie i wszystko wiedziałeś:
szymon1977 napisał(a):
EgzaminatorWORD napisał(a):Kierunek jazdy i kierunek wektora prędkości jest zawsze taki sam...
Jak to? Ja droga laczaca A i B jade od A do B w kierunku B.
EgzaminatorWORD

Postprzez szymon1977 » sobota 10 października 2015, 16:07

A skad ja mam "egzaminatorze" wiedziec, czy droga nr 5 pomiedzy A i B zmienia na jakims skrzyzowaniu kierunek z drogi laczacej A i X na droge laczaca Y i B? I po co mi to wiedziec? A juz wiem po co, zebym wiedzal czy jadac tam dokad zmierzam zmieniam kierunek jazdy czy nie. No ale do tego wystarczy mi oznakowanie, ktore zobacze kilka sekund przed wjazdem na skrzyzowanie. Nie musze znac odpowiedzi na Twoje pytanie teoretyzujac na Forum.

Wiec wyobrazmy sobie, ze jedziemy od A do B i podlinkuj skrzyzowanie budzace Twoja watpliwosc a ja postaram Ci sie pomoc.

Twoj mINIZDER tRANZPORDÓ.
szymon1977

Postprzez sankila » sobota 10 października 2015, 19:58

szerszon napisał(a):doczekam się merytorycznego posta w twoim wykonaniu ? Bo jak na razie nic nie widzę.
O takiej "merytoryczności" myślisz?
@szerszon: w kodeksie nie spotkałem się z tym,że skrzyzowanie jest zespołem skrzyżowań...
@szerszon: A gdzieś kwestionowałem istnienie zespołu skrzyżowań ?

@szerszon: Jeszcze wielu rzeczy nie masz w kodeksie a istnieją.

Zapętlasz się coraz bardziej;
- nie potrafisz określić, czy masz do czynienia z jednym skrzyżowaniem,czy kilkoma,
- widzisz skrzyżowania we wlotach na pas rozbiegowy autostrady
- nie potrafisz rozpoznać skrzyżowania
- określasz skrzyżowanie z wyspą jako przełączkę
- fiksujesz się na udowadnianiu, że "nie napisali, co napisali"

Na takim poziomie mam "merytorycznie" dyskutować? Sorry, ale TA liga to ja nie jestem ...
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez EgzaminatorWORD » sobota 10 października 2015, 22:00

szymon1977 napisał(a):A skad ja mam "egzaminatorze" wiedziec, czy droga nr 5 pomiedzy A i B zmienia na jakims skrzyzowaniu kierunek z drogi laczacej A i X na droge laczaca Y i B?

Jakie X, jakie Y?. Zadałem ci proste pytanie, a ty ani beee ani meee....
EgzaminatorWORD

Postprzez szymon1977 » sobota 10 października 2015, 22:27

Ja Ci tez zadalem o sprecyzowanie sytuacji a Ty ani be ani kukuryku. Wiec cudow nie oczekuj. W ciemno strzelac nie bede a sleczec nad google map zeby Ci odpowiedziec nie zamierzam.
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 10 października 2015, 23:58

sankila napisał(a):...
Dlaczego robisz OT z innego wątku ? Nie stać ciebie było na odpowiedź ?
W ww temacie odpowiedziałem w odpowiednim wątku.
Zapętlasz się coraz bardziej;
Nie. Czekam tylko na merytoryczną odpowiedź twego autorstwa.
- nie potrafisz określić, czy masz do czynienia z jednym skrzyżowaniem,czy kilkoma,
Bardzo dobrze potrafię czego dowodem jest Rondo Mogilskie, gdzie nie tylko ja ale jeszcze ktoś pokazał ,że mijasz się z prawdą.Natomiast w przeciwieństwie do ciebie świetnie wiem ,że droga jednokierunkowa nie tworzy skrzyżowania.
- widzisz skrzyżowania we wlotach na pas rozbiegowy autostrady
Chyba coś ci się pomyliło. Możesz wskazać , gdzie tak napisałem ?
- nie potrafisz rozpoznać skrzyżowania
Takiego stworzonego prze jedną drogę to faktycznie nie potrafię. Opieram się na definicji skrzyzowania, a tam napisali o drogach posiadających jezdnię.
- określasz skrzyżowanie z wyspą jako przełączkę
Bo nie ma skrzyżowania. Jest jedna droga...to nie dwie drogi rozdzielone P-4 :lol: :lol: :lol: :lol:
- fiksujesz się na udowadnianiu, że "nie napisali, co napisali"
Wiem bardzo dobrze co napisali a co ty wymyślasz.
Na takim poziomie mam "merytorycznie" dyskutować? Sorry, ale TA liga to ja nie jestem ...
Ale ty nawet nie pukasz w dno mego poziomu.Te brednie, że rondo mogilskie to jedno skrzyzowanie ? Te brednie, że są dwie drogi blisko siebie położone a jest P-4 ?!!!!
Nie potrafisz wskazać gdzie jest na tym "skrzyżowaniu" w lewo lub w prawo ? Wskażesz w końcu te "dwie drogi" rozdzielone P-4 ? :lol: :lol: :lol:
szerszon

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze