szymon1977 napisał(a):A to nie wiedziales, ze strzalka obrazujaca w jakim kierunku ruch sie odbywa nie obrazuje kierunku ruchu?
Jaka strzałka ? Ten wygięty A-6, którego nie pokazałeś a spotykałeś niejednokrotnie ?
Powinno to byc dla Ciebie oczywiste skoro kierunek jazdy to nie jest kierunek, w ktorym pojazd jedzie!
Oczywiście,że nie zawsze. Pojazd jedzie po drodze, gdzie napotyka T-18 i zmienia kierunek ruchu( bo jest nieoczekiwana zmiana kierunku ruchu) pomimo ,że nie zmienia kierunku jazdy...poddajesz to pod wątpliwość ?
Zwlaszcza, ze pojazd moze odbywac ruch w innym kierunku niz jedzie.
To tak w kwestii merytorycznych wypowiedzi. Pojazd( w właściwie kierujący) może posiadać inny kierunek ruchu niż kierunek jazdy. Zaprzeczysz T-18 i F-10 z mojego przykładu ?
Poza tym to ruch odbywa się w kierunku, a nie twoje kolejne słowotwórstwo...
To nie ja rzucam stwierdzeniami sprzecznymi z rzeczywistoscia, zebym musial cokolwiek bronic za pomoca przepisow.
Nie ?
A własny rzeczywisty faktyczny kierunek jazdy na skrzyżowaniu bo widać ? A resoraki i piaskownica..zakaz zawracania na skrzyżowaniu rzekomo ujęty w Art 22.6 ? Ciekawe...
Podobno potrafisz to wykazac za pomoca art.25.1. Do dziela!
Już ci udowodniłem jak to można ustąpić pierwszeństwa wiecej niż jednemu pojazdowi na mocy Art 25.1
Nie wiem dlaczego, ale nie odniosłeś się...
No dobra..to ile razy możesz skręcić w prawo na skrzyżowaniu według Art 25.1 i ile razy ustępujesz pierwszeństwa zblizając się do kolejnych "skrzyżowań" na skrzyżowaniu ?
===============================
A jaki to jest kierunek nie decyduje kierujacy tylko kierunek, w jakim ruch sie na tej drodze odbywa.
Ruch się odbywa w dwóch kierunkach bo to może droga dwukierunkowa.A kierunek jazdy może mieć na wprost, jesli z tej drogi nie zjeżdża.
Nalezy sie sprostowanie:
- o zmianie kierunku jazdy decyduje kierujacy,
szczególnie przy np C-2
o kierunku jazdy nie.
Zaczynam jazdę z miejsca parkingowego..mam mozliwość udać się w róznych kierunkach..to kto decyduje ?