Zebys zrozumial, ze Swoja sprzeczna z zasadami wykladni prawa interpretacja, ze "zmiana kierunku jazdy=kierunek jazdy PRZEZ skrzyzowanie" posadzasz Ustawodawce o napisanie PoRD z pogwalcenien zasad jezyka prawnego.
Ale zacytuj , gdzie tak napisałem..co ty startujesz do interpretacji skoro nie rozumiesz co się do ciebie pisze.Przecież odstawiasz cyrk...
napisałem
Kierunek jazdy przez skrzyzowanie jest ściśle związany ze zmiana kierunku jazdy jeśli mój kierunek jazdy jest inny niz na wprost...
Oczywiście ,że zmiana kierunku jazdy jest powiązna z kierunkiem przejazdu przez skrzyzowanie, jeśli pojazd jedzie pasem do skrętu w lewo lub w prawo..wynika to z tego, że dalej napisałem
kierunek jazdy jest inny niz na wprost.
jadąc na wprost nie ma zmiany kierunku jazdy...dlatego napisałem ,że jest powiązany, a nie że jest synonimem jak ty uważasz i nie możesz tego zrozumieć

jeśli tak prostych rzeczy nie rozumiesz to ja nie wiem...
Pokazuja jazde na wprost PRZEZ skrzyzowanie a nie jazde na wprost NA skrzyzowaniu, czego Ty oczywiscie nie rozrozniasz.
Bo nie ma co rozrózniać, ponieważ kierunek jazdy na skrzyzowaniu jest tylko twoim wymysłem i nie masz potwierdzenia w przepisach ,że takie coś istnieje. Bez żadnych podstaw sobie wymyśliłeś kieunek jazdy na skrzyzowaniu i klepiesz to bezsensownie w kółko. Podaj przepis.
czyli jak widać odróżniam przepis od twojego fantazjowania,które nie ma pokrycia w PoRD..bezpośrednio i pośrednio.
Dobrze sie czujesz? Znaki sprzeczne z rzeczywistoscia?
Ale ty cienki jesteś jak portfel emeryta...
F-10 przed rondem odzwierciedla rzeczywisty przebieg toru jazdy ?
Albo strzałki kierunkowe na wprost przy przejeździe przez skrzyzowanie Grójecka Korotyńskiego...
http://goo.gl/maps/9nrBohttp://goo.gl/maps/Q8hL1jedziesz prosto w linii prostej bo ci tak strzałka pokazuje zgodnie z "rzeczywistością"
Tabliczki o których wspominałem.. ze 170
2. Umieszczona pod znakiem D-1 tabliczka T-6a albo
T-6b wskazuje odpowiednio rzeczywisty przebieg
drogi z pierwszeństwem przez skrzyżowanie lub układ
dróg podporządkowanych.
Co doT-6b za 220
Załącznik 1
pkt 2.2.6
po pierwsze
znakA-6..stosuje się na drogach, które na skrzyzowaniu przebiegają w linii prostej , włączając to równiez przebieg drogi w łuku
Widziałes "wygiętą' drogę z pierwszeństwem na znaku A-6x
z tego samego punktu...
Na tabliczce T-6b przedstawia się SCHEMATYCZNIE rzeczywisty układ dróg na skrzyzowaniu.
Dla ułatwienia wykreśl sobie teraz SCHEMATYCZNIE
To z c-11 wynika, ze jade w innym kierunku niz jade?
Nie wiem gdzie ty jedziesz..ale klonowi wychodziło,że zmienia kierunek jazdy..tobie też wychodzi bo widać, że RZECZYWIŚCIE nie masz juz takiego samego toru jazdy.
============================================
Tu ci szymonku wykopałem twój post
Hmmm... obaj jadą po tym samym okręgu choć są w innym jego miejscu, żaden z nich nie sygnalizuje zamiaru zmiany kierunku jazdy kierunkowskazem więc nadal po tym okręgu jechać będą (strzałeczki powinny być łukiem w lewo narysowane). Może to być zaskakujące, ale skoro kierunkiem jazdy oby pojazdów jest ten sam okrąg to kierunek jazdy obu pojazdów jest taki sam. Usuń z rysunku drogi odchodzące od skrzyżowania i zostaw tylko jezdnię prowadzącą wokół wyspy centralnej to może łatwiej będzie Ci to zrozumieć.
Kierunek jazdy na obwiedni jako samodzielny byt..jadą po okręgu to nie zmieniaja kierunku jazdy...a jak w końcu zechcą zjechac z ronda to zmienia kierunek jazdy( po twojemu)...w którą stronę ? W lewo czy w prawo ?

starsz wątki są kopalnia absurdów w twoim wykonaniu
viewtopic.php?f=3&t=34123&p=333267&hilit=rondo#p333267