Fotoradar i przekroczenie o 10 km/h

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Fotoradar i przekroczenie o 10 km/h

Postprzez knapik » środa 08 lipca 2015, 13:05

Witam powiedzcie jak to jest z tymi fotoradarami czy tolerancje 10 km/h znieśli czy dalej jest, bo jechał ok 60 lub mniej trudno powiedzieć, ale w ostatniej sekundzie przypomniałem sobie ze tu jedzie się 50 (gdzie stoi fotoradar) i przyhamowałem do 40 km/h i nie wiem czy przyjdzie zdj czy nie i jak ja prowadziłem, a na ojca jest zarejestrowane auto to pkt karne pójdą na jego konto czy moje i kto dostanie mandat ja czy ojciec i w najgorszej sytuacji jak zdj przyjdzie to ile teraz jest za przekroczenie o 10 km/h, bo teraz troche się prawo po 17 maja zmieniło więc większe są kary ?
Pj : B,C
knapik

Re: Fotoradar i przekroczenie o 10 km/h

Postprzez Makabra » środa 08 lipca 2015, 22:04

Nie spinaj sie. Za 10 nie lapia :D
Makabra

Postprzez Borys_q » środa 08 lipca 2015, 22:12

a na ojca jest zarejestrowane auto to pkt karne pójdą na jego konto czy moje i kto dostanie mandat ja czy ojciec

Zdjęcie przyjdzie do Ojca, mandat dostanie ten kto się przyzna, jakby błysnęło byś widział.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez knapik » niedziela 12 lipca 2015, 10:20

właśnie nie widziałem bo jechałem za fotoradarem wiec patrzyłem na wprost a fotoradar był z tyłu, a odnosnie zdj kiedy przyjdzie w jakim okresie przychodzi?
Pj : B,C
knapik

Postprzez waw » sobota 18 lipca 2015, 15:39

Borys_q napisał(a):
a na ojca jest zarejestrowane auto to pkt karne pójdą na jego konto czy moje i kto dostanie mandat ja czy ojciec

Zdjęcie przyjdzie do Ojca, mandat dostanie ten kto się przyzna, jakby błysnęło byś widział.

Zdjęć póki co nie przysyłają tylko samą informację, a mandat przyjdzie na tego kto się przyzna (o ile się przyzna).

A papiery przychodzą zazwyczaj do pół roku o ile się nie mylę.
waw

Postprzez LeszkoII » sobota 18 lipca 2015, 19:29

Tolerancja +10km/h dotyczy właśnie fotoradarów (nie dotyczy innych technik utrwalania, monitorowania, rejestrowania prędkości). Aczkolwiek każde urządzonko musi posiadać tolerancję na błąd pomiaru a wynosi ona około 3 km/h.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Powrót do Sytuacje na drodze