szymon1977 napisał(a):Skoro okreslenie "w ruchu" nia zostalo w PoRD zdefiniowanie inaczej od ogolnego uzyte zostalo w znaczeniu ogolnym i zgodnie ze znaczeniem ogolnym nalezy je rozumiec (zasady jezyka prawnego oraz wykladni prawa - zapytaj Leszka).
Nie muszę pytać leszka. 2=2 wynikające z art 17 w zupełności wystarczy, aby zorientować się czy słownikowe w ruchu odpowiada " w ruchu" w przepisach.
Do ciebie jakoś z dużym trudem przebijają sie przykłady zwrotów użytych w przepisach.
A tak na marginesie..zapytałeś leszka, gdzie jest napisane o "własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać"
Nie, przeczytaj i odpowiedz na pytanie: czego kierunek wskazano na znaku c-12?
Znam go na pamięć i nie ma w nim odpowiedzi na twoje pytanie. Jeśli jest to sam zacytuj i podkreśl. Obawiam sie ,że jednak u osoby, która wyczytała w przepisach o kierunku chodu i nie ma pojęcia o istnieniu ( nie piszę o zrozumieniu) Art 35.2 będzie to stanowiło pewien problem.
No chyba że posłużysz sie resorakiem w piaskownicy bo widać.
Pokazaliscie - jak nie rozumiecie to improwizujecie lamiac zasady jezyka prawnego i wykladni prawa.
ja ci pokazałem jak nie znasz przepisów na przykładach wyżej wymienionych.
Nie potrafisz podac kontrargumentu do mojego wyjaśnienia różnicy w ruchu vs 'w ruchu".
Tak samo to wygląda przy jeździe i kierunku jazdy, gdzie mi zarzuciłeś ,że na wprost to prosto.Oczywiście nie widze odpowiedzi na moja ripostę..bo po co..zostałeś złapany na przeinaczaniu faktów.
Tak samo nie widzę odpowiedzi na twój zarzut o bezpośrednie inwektywy.Ja ci pokazałem kto tu bezpośrednio do kogo co używa na twoim własnym przykładzie.
Przykro mi, ale twoje wszystkie zachowania wskazują,że jesteś najzwyklejszym trollem ...zgodnie z definicją
ps. oczywiście w innych wątkach też ci się zapomina odpowiadać na pytania, które demaskują twój punkt widzenia.
pamiętasz o braku obowiązku informowania iż jedzie sie droga z pierwszeństwem ? No jak mi przykro..