Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć lub nie jeździć.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć

Postprzez tomekkoz » poniedziałek 18 maja 2015, 05:53

szymon1977 napisał(a):
szerszon napisał(a):...podaj przykład wyroku opartego na KW wydanego w Polsce.
Pogubiles sie misiu. Jezeli bym podal wyrok Sadu oparty na KW a nie na PoRD udowodnilbym, ze z PoRD wynika co innego niz z KW. A przeciez to Ty twierdzisz, ze z PoRD wynika co innego niz z KW a nie ja. Brak wyroku opatego na KW potwierdza tylko, ze z PoRD wynika to samo.

Oczywiście, że wynika to samo. Prawo krajowe jest dostosowane do KW.
Oczywiście szerszon tego, podobnie jak i większości innych rzeczy - nie rozumie.
szerszon napisał(a):
Nie odróżniasz pojęć zdefiniowanych w PoRD od tych niezdefiniowanych i nie widzisz żadnej różnicy
Widzę różnicę pomiędzy skręcaniem, a zakręcaniem. Natomiast ty tego nie widzisz i co i raz jesteśmy świadkami coraz ciekawszych tekstów.

Nie ma różnicy tylko tego nie rozumiesz i sobie uroiłeś.
http://www.wsjp.pl/index.php?id_hasla=3 ... l=28&ind=0
Ze słownika PWN:
Na drodze przy osadzie Żehra zakręca radiowóz. Josef Miřinger macha policjantom i uśmiecha się od ucha do ucha.
źródło: NKJP: Marcin Kołodziejczyk, Biedny jak słowacki Cygan, Polityka, 2004-03-13

- Koniecznie muszę z panem porozmawiać - Mock starał się przekrzyczeć zakręcający na rogu tramwaj.

źródło: NKJP: Marek Krajewski: Koniec świata w Breslau, 2003

W Dębicy po ulicy Obwodowej jechał mężczyzna w stanie wskazującym na spożycie alkoholu. Jechał lekkim zygzakiem. Zakręcając w lewo nie poinformował o tym innych użytkowników ruchu. Najechał na niego w trakcie tego manewru samochód.
źródło: NKJP: Uwaga na rowery, Dziennik Polski, 2000-08-23

szerszon napisał(a):
tomekkoz napisał(a):Przeczytaj też sobie definicję wymijania i wyprzedzania, może cię oświeci ...

Przecież to synonimy...sprawdź w słowniku. :lol:

Tak jak pisałem nie rozumiesz, że są pojęcia odrębnie zdefiniowane w PoRD, jak i niezdefiniowane o znaczeniu ogólnym - słownikowym.
Jak tego nie zrozumiesz - to nic nie zrozumiesz...
KIERUNEK JAZDY - pojęcie zbyt trudne i niezrozumiałe dla niektórych....
Naukę PoRD należy zacząć od przyswojenia podstawowych pojęć.
tomekkoz

Postprzez szerszon » poniedziałek 18 maja 2015, 08:18

szymon1977 napisał(a):A dlaczego Ty nie?
.

Dlaczego ? :) To proste. Wynika to z PoRD..bezpośrednio.
Pogubiles sie misiu.
Ku twej rozpaczy-nie.Zbyt często powołujesz się na KW- bezmyślnie, usiłując postawić wyżej w hierarchii.Nie do pojęcia dla ciebie jest ,że to akt prawny skierowany do ustawodawcy, a nie do ciebie. Polskiego PoRD nie potrafisz zrozumieć ,a co dopiero KW.
Własny kierunek jazdy na skrzyżowaniu bo widać. :wink:
Jezeli bym podal wyrok Sadu oparty na KW a nie na PoRD udowodnilbym, ze z PoRD wynika co innego niz z KW.
Nie ma tak dużego resoraka i tak dużej piaskownicy. To twoje jedyne "dowody"..bo widać...
Nic nie jesteś w stanie udowodnić.
A przeciez to Ty twierdzisz, ze z PoRD wynika co innego niz z KW a nie ja.

Jak zwykle cytat poproszę. Ja tylko piszę, że nie masz, zgodnie z prawdą, zielonego pojęcia.
Brak wyroku opatego na KW potwierdza tylko, ze z PoRD wynika to samo.

No to po co się powołujesz bezmyślnie na KW ?
Oczywiście jak zwykle brak potwierdzenia opinii KRA w programach Pana Dworaka ? :lol:
Nie znalazłeś ?
Czy już wiesz,że powinieneś pisać zdania proste bo przy poszczególnych wyrazach język ci się plącze ? Zdanie złożone jest zbyt skomplikowane dla ciebie ?
No i znowu udajesz,że nie ma tematu. No to jak z tym Art 22.5 ?
Pytałem o wskazanie tych pojęć w PoRD..technicznie nie masz możliwości ?

Tu też nie ma odpowiedzi. Problem techniczny polega na tym,że ci się kartki w PoRD posklejały, czy nie masz na telefonie aplikacji czytania ze zrozumieniem ?
================================================
tomekkoz napisał(a):Oczywiście, że wynika to samo. Prawo krajowe jest dostosowane do KW.
Oczywiście szerszon tego, podobnie jak i większości innych rzeczy - nie rozumie.
Skoro prawo jest dostosowane to pokaż mi w przepisach , gdzie jest napisane o dwóch pasach zewnętrznych, a skrzyżowanie o ruchu okrężnym to pięć połączonych dróg i cztery skrzyżowania ?
Pokaż mi, gdzie stanowisko KRA wynikające z Art 2.10) i Art 22 przy wjeździe na skrzyżowanie jest sprzeczne z PoRD i co za tym idzie ..z KW ?
Oczywiście tego nie jesteś w stanie zrobić i nie z powodu, że tego nie ma. Aby to wiedzieć,że nie ma to trzeba te przepisy znać.
Nie ma różnicy tylko tego nie rozumiesz i sobie uroiłeś.
:lol:
Ale źródła prawa podałeś :lol: :lol: :lol:
Podałem ci przykład z wymijaniem/wyprzedzaniem które też rozumieniu potocznym są synonimami. Oczywiście stawia to w złym świetle twój przykład i twoje "myślenie".
Dlatego nie masz pojęcia czym się różni kierunek ruchu o kierunku jazdy..a zwrot "ruch odbywa się..." to już w ogóle dla ciebie kosmos :lol:
Tak jak pisałem nie rozumiesz, że są pojęcia odrębnie zdefiniowane w PoRD, jak i niezdefiniowane o znaczeniu ogólnym - słownikowym.
Jak tego nie zrozumiesz - to nic nie zrozumiesz..

Zgadza się..
np prawo
lewo
zawrócić
jazda
zbliżać się
Zmiana kierunku jazdy w Art 22 to skręcanie, a nie wymyślony bezmyślnie na poczekaniu synonim zakręcanie-słoiki sobie zakręcaj, a nie na temat przepisów chcesz dyskutować.
szerszon

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 18 maja 2015, 09:39

szymon1977 napisał(a):Jak pas ruchu sie rozszerza to i zolty, i fioletowy jechali zgodnie z c-12.
Pas ruchu się rozszerza? :wow: To że wszystkie pojazdy na skrzyżowaniu poruszają się z tej samej strony względem wyspy nie oznacza, że wszystkie jadą na wprost czy w innym kierunku jazdy względem ich "wspólnej" drogi.

Oddalanie się od krawężnika (wyspy centralnej) nazywasz zmianą kierunku jazdy w prawo(tego własnego kierunku :lol:), co jest klasycznym nonsensem.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 18 maja 2015, 19:22

Nie obraz sie ale nie bede udowadnial, jest czy nie bzdura cos, co Ty wymyslasz. Czy to na podst. PoRD, czy na podst. moich wypowiedzi. To samo tyczy sie Dylka i Szerszona. Cos Wam sie w glowach uroi to nie piszcie, ze ja jestem autorem. Zapytajcie, czy ja tak uwazam.
LeszkoII napisał(a):...nazywasz...
Nie, nie nazywam.
.....
LeszkoII napisał(a):...zmianą kierunku jazdy w prawo(tego własnego kierunku )
A to czyjego kierunku jazdy zmiane mialbym niby sygnalizowac jak nie wlasnego? Popadacie w euforie, ze nie sygnalizujecie zmiany kierunku ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu wiec dla pewnosci pytam.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez sankila » poniedziałek 18 maja 2015, 19:24

szerszon napisał(a):Zmiana kierunku jazdy w Art 22 to skręcanie, a nie wymyślony bezmyślnie na poczekaniu synonim zakręcanie
To jest dopiero tekst roku!!!
"wymyślony bezmyślnie synonim" :shock:
no to wymyślony czy bezmyślny, bo te dwa pojęcia, to - na moje oko - deczko się wykluczają.
a skoro mamy - wymyślony (lub bezmyślny) - synonim, to znaczy, że oba pojęcia znaczą dokładnie to samo, więc w czym problem?
Przyganiał kocioł garnkowi ... :lol:

Zmiana kierunku jazdy to przemieszczenie się pojazdu pomiędzy drogami o różnych kierunkach ruchu, z wykorzystaniem miejsca przecięcia tychże (kierunków ruchu). Takiej sytuacji dotyczy art 22.
A czy ten manewr nazwiemy skręcaniem, zakręcaniem, czy zatoczeniem łuku, to - w kontekście PRD - jeden wuj.
Kodeks drogowy nie poemat, żeby na pamięć każde słowo wkuwać.
Skręcanie i zakręcanie to pojęcia jasne i zrozumiałe (przynajmniej dla większości osób na tym forum). To tak, jak z kobietą i osobą płci żeńskiej. Te określenia nie są synonimami, ale w kontekście przepisów o pasach i ciąży - mają takie samo znaczenie.

BTW - a może ja się zacznę czepiać o skręty kół lub kierownicy?
Koła muszą być proste, żeby toczyły się po drodze, a skręt kierownicy skończyłby się jej pęknięciem - dlatego kierownicę obracamy.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 18 maja 2015, 19:54

sankila napisał(a):Zmiana kierunku jazdy to przemieszczenie się pojazdu pomiędzy drogami o różnych kierunkach ruchu, z wykorzystaniem miejsca przecięcia tychże (kierunków ruchu).
Trafne spostrzezenie! Bez cienia ironii zgadzam sie w 100%...tylko, ze "przemieszczenie się pojazdu pomiędzy miejscami o różnych kierunkach ruchu" moze odbywac sie takze w innych miejscach, np. przy zjezdzie z ronda pierscieniowego - patrz kierunek ruchu pokazany na c-12.

Trudno to bedzie zrozumiec komus, kto kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu traktuje jako kierunek ruchu, ktory on sam na skrzyzowaniu bedzie wykonywal.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 18 maja 2015, 21:43

szymon1977 napisał(a):Nie obraz sie ale nie bede udowadnial, jest czy nie bzdura cos, co Ty wymyslasz.
.
Po prostu bez resoraka w piaskownicy bo widać nie potrafisz. :D
To samo tyczy sie Dylka i Szerszona. Cos Wam sie w glowach uroi to nie piszcie, ze ja jestem autorem. Zapytajcie, czy ja tak uwazam.

Na razie nie potrafiłeś odeprzeć prawdziwego zarzutu,że jesteś kłamcą. Czekam na film z Panem Dworakiem.
I cytat też. :D
A to czyjego kierunku jazdy zmiane mialbym niby sygnalizowac jak nie wlasnego?

Ale ty nie sygnalizujesz zmiany kierunku jazdy. :D
- patrz kierunek ruchu pokazany na c-12.
Zmiana kierunku ruchu jest pokazana na T-18..nawet napisali. A to nie jest to samo co na C-12, gdzie mowa jest o ruchu odbywającym się..."
Czyli dalej sobie uroiłeś kierunek ruchu, którego nie odróżniasz od kierunku jazdy...
Trudno to bedzie zrozumiec komus, kto kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu traktuje jako kierunek ruchu, ktory on sam na skrzyzowaniu bedzie wykonywal.

czyli dalej nie odróżniasz ruchu odbywającego się ..od kierunku ruchu. Dal ciebie to to samo jak "wymiń " w odniesieniu do wyprzedzania.

=============================================================
sankila napisał(a):To jest dopiero tekst roku!!!
"wymyślony bezmyślnie synonim" :shock:
no to wymyślony czy bezmyślny, bo te dwa pojęcia, to - na moje oko - deczko się wykluczają.
a skoro mamy - wymyślony (lub bezmyślny) - synonim, to znaczy, że oba pojęcia znaczą dokładnie to samo, więc w czym problem?
Przyganiał kocioł garnkowi ... :lol:
.

Ty się moja droga tak nie dziw tylko grzej na korepetycje z polskiego do szymona, aby nauczyć się odróżniać części zdania :lol:
I dopiero wpadnij popisać się swoją "wiedzą"Tak samo możesz sobie zakręcać..słoiki na zimę.
Napisałem wymyślony bezmyślnie, a nie wymyślony bezmyslny..przecinka nie było..ale też nic dziwnego gdybyśmy użyli dwóch przymiotników do określenia konkretnej rzeczy.
Gdybym napisał o twoim poście..
wspaniały, merytoryczny post
to byłoby to błędnie napisane ?
Oczywiście to fantastyka. Ty nie masz wspaniałych merytorycznych postów. :eek2:

A czy ten manewr nazwiemy skręcaniem, zakręcaniem, czy zatoczeniem łuku, to - w kontekście PRD - jeden wuj.
Ktoś tu o kulturze pisał :lol: Nazywać możesz jak chcesz, ale w kółku gospodyń wiejskich. Chcesz dyskutować o przepisach to trzymaj się terminologii..bo tu co poniektórzy mają różne podejście do kierunków..nie widzą różnicy.
Kodeks drogowy nie poemat, żeby na pamięć każde słowo wkuwać.
A powinnaś..przynajmniej byłoby więcej merytorycznych postów..a nie ta szopka , którą prezentujesz.
Skręcanie i zakręcanie to pojęcia jasne i zrozumiałe (przynajmniej dla większości osób na tym forum).
Jakoś tak się składa, gdy poproszę o zawrócenie, "dzięki" takim "jasnym i zrozumiałym" dla większości osób słyszę..to mam zakręcić ? :lol: Tak więc bądź łaskawa się ogarnąć i zacząć używać odpowiedniej terminologii.
Te określenia nie są synonimami,
Bzdura. Są. tylko nie w języku używanym w PoRD.
BTW - a może ja się zacznę czepiać o skręty kół lub kierownicy?
Koła muszą być proste, żeby toczyły się po drodze, a skręt kierownicy skończyłby się jej pęknięciem - dlatego kierownicę [b]obracamy
Obracać się to możesz w kółeczko na karuzeli. Pojęcia skręcone koła czy skręt kierownicą są używane w fachowej literaturze dotyczącej techniki jazdy.
Tak więc dopiero długa droga przed tobą.
szerszon

Postprzez papadrive » poniedziałek 18 maja 2015, 21:57

szymon1977 napisał(a):
sankila napisał(a):Zmiana kierunku jazdy to przemieszczenie się pojazdu pomiędzy drogami o różnych kierunkach ruchu, z wykorzystaniem miejsca przecięcia tychże (kierunków ruchu).
Trafne spostrzezenie! Bez cienia ironii zgadzam sie w 100%...tylko, ze "przemieszczenie się pojazdu pomiędzy miejscami o różnych kierunkach ruchu" moze odbywac sie takze w innych miejscach, np. przy zjezdzie z ronda pierscieniowego - patrz kierunek ruchu pokazany na c-12.

Tak byłoby, w istocie, gdyby obwiednia była odrębną drogą/jezdnią. Problem w tym, ze nie jest. :?

Myślałem, że @Sankila trochę Ci rozjaśniła w głowie na temat kierunków (jazdy i ruchu), ale widzę, że twardy z Ciebie orzech. Kierunku ruchu nie da się wykonywać. Możesz, co najwyżej poruszać się zgodnie z nim.
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez tomekkoz » poniedziałek 18 maja 2015, 22:02

sankila napisał(a): Zmiana kierunku jazdy to przemieszczenie się pojazdu pomiędzy drogami o różnych kierunkach ruchu, z wykorzystaniem miejsca przecięcia tychże (kierunków ruchu).
Ludzie co wy wypisujecie...

Od kiedy to droga ma kierunek ruchu?
Kierunek ruchu to mają przedmioty (np. pojazdy) poruszające się, a nie nieruchoma droga!
tomekkoz

Postprzez papadrive » poniedziałek 18 maja 2015, 22:08

tomekkoz napisał(a):Kierunek ruchu to mają przedmioty (np. pojazdy) poruszające się, a nie nieruchoma droga!

Nic dziwnego, że nasze pisanie bierzesz za "bełkot". :shock:
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez tomekkoz » poniedziałek 18 maja 2015, 22:10

papadrive napisał(a):
tomekkoz napisał(a):Kierunek ruchu to mają przedmioty (np. pojazdy) poruszające się, a nie nieruchoma droga!

Nic dziwnego, że nasze pisanie bierzesz za "bełkot". :shock:

Twoje i Szerszona w szczególności. Dwóch "miszczuf" logiki... :lol:
tomekkoz

Postprzez dylek » poniedziałek 18 maja 2015, 22:35

szymon1977 napisał(a): To samo tyczy sie Dylka i Szerszona. Cos Wam sie w glowach uroi to nie piszcie, ze ja jestem autorem. Zapytajcie, czy ja tak uwazam.

szymon - wywołujesz mnie, to się odezwę.
Wiesz dokładnie o czym i jak ostatnio dyskutowaliśmy... Czekałem cierpliwie na to co powiesz, narysowałem szkic na podstawie twojej wypowiedzi, potwierdziłem, czy szkic jest zgodny z twoim wymysłem.
Twój wymysł został następnie bardziej zmasakrowany niż lewacy przez Korwina, a ty masz czelność teraz kota ogonem odwracać, że to nam się roi w głowach i nie zapytaliśmy, czy ty tak uważasz ?
Idź może faktycznie do piaskownicy...czy z resorakiem, czy też z grabkami, łopatką i wiaderkiem - nie będę wyrokował, ale piaskownica to dobry kierunek...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez szerszon » poniedziałek 18 maja 2015, 22:59

tomekkoz napisał(a):Twoje i Szerszona w szczególności. Dwóch "miszczuf" logiki... :lol:

Przynajmniej odróżniamy lewą od prawej i wiemy czym jest skrzyżowanie o ruchu okrężnym..nie jest z pewnością drogą jednokierunkową. :wink:
Aha... jak tam z tymi dwoma pasami zewnętrznymi ? To tak w temacie rzekomej logiki. :lol:
===========================================
a ty masz czelność teraz kota ogonem odwracać,
Ale to u szymona normalka...dalej nie widzę filmu z Panem Dworakiem skorelowanym z opinią KRA
=============================
tomkukozo..jak tam te twoje "źródła prawa"
szerszon

Postprzez LeszkoII » wtorek 19 maja 2015, 11:15

szymon1977 napisał(a):A to czyjego kierunku jazdy zmiane mialbym niby sygnalizowac jak nie wlasnego?
Tylko po co pisać o "własnym"? - sam wprowadziłeś ten epitet, żeby z jednej strony powstało określenie inne niż kierunek jazdy a z drugiej strony było z nim (i z Art. 22.) zgodne. Tak wyglądają Twoje subiektywne wynikania z PoRD, że jednym "słowem -kluczem" wprowadzasz sobie wspólny mianownik, nie zdefiniowawszy tego klucza lub powołując się na PWN lub logikę, oczywistość, rzeczywistość i faktyczność (znów bardzo subiektywne oceny).

Szymon, wypadałoby sobie przypomnieć, w jakich okolicznościach wprowadziłeś do dyskusji o rondach słowo-klucz "własny kierunek".
szymon1977 napisał(a):Popadacie w euforie, ze nie sygnalizujecie zmiany kierunku ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu wiec dla pewnosci pytam.
Pamiętasz swoje teksty o zgodności kierunku jazdy z kierunkiem ruchu się odbywającym? To następne słowo-klucz. Oczywiście nie użyjesz porównania "tożsamy z", bo to byłaby zbyt jaskrawa bzdura nawet dla pobieżnie czytającej ten wątek osoby, podobnie jak nie napiszesz sprzeczny z. Więc pozostaje "zgodny z". A gdy przestaje być "zgodny z", to następuje zmiana kierunku jazdy :lol: ruchu??? Nieeee 8) Ależ skąd, gdzieżby zmiana kierunku ruchu, przecież to drogowcy zmieniają kierunek ruchu 8)

I jeszcze jedno. Może przestaniesz wreszcie kłamać? Gdzie się podziały Twoje tasiemcowe posty? Autocenzure sobie zafundowałeś ...i słusznie :spoko:
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 19 maja 2015, 12:42

tomekkoz napisał(a):Od kiedy to droga ma kierunek ruchu?
Nie droga ma kierunek ruchu a ruch, ktory na niej sie odbywa - ruch drogowy. Jak widac z opisu znaku c-12 kierunek ma takze ruch, ktory odbywa sie na skrzyzowaniu.
.....
LeszkoII napisał(a):...wprowadziłeś ten epitet, żeby z jednej strony powstało określenie inne niż kierunek jazdy...
Okreslenie jest to samo "kierunek jazdy". A o czyj kierunek jazdy chodzi moge napisac bo wynika to z tresci PoRD - z formy zdania. Przeczytaj art.22.: zmiane czyjego kierunku jazdy mam obowiazek sygnalizowac?

A teraz przeczytaj par.36.2. Czy strzalki na znaku c-12 obrazuja:
- kierunek ruchu, ktory Ty odbedziesz,
- kierunek ruchu, ktory odbywa sie na skrzyzowaniu, kiedy Ciebie jeszcze tam nie ma,
- kierunek ruchu Twojego.

LeszkoII napisał(a):Oczywiście nie użyjesz porównania "tożsamy z", bo ...
Kazdy pojazd ma kierunek jazdy. Swoj wlasny. Wiec nawet jezeli dwa pojazdy maja kierunk jazdy taki sam, to sa to dwa takie same kierunki jazdy a nie jeden wspolny.

Tak samo kierunek jazdy pojazdu i kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowaniu to dwa rozne kierunki. A nie jeden wspolny. Wiec nawet gdy sa takie same nie uzyje okreslenia "tozsamy" a np. "taki sam".

LeszkoII napisał(a):Tylko po co pisać o "własnym"?
Ale o czym mowa skoro Ty dalej nie zorientowales sie, ze nie Twoj kierunek ruchu pokazany jest na znaku c-12? Podszkolicie sie z j.polskiego i doczytacie o czyim kierunku, w przypadku kierunku jazdy, a czyim w przypadlu kierunku ruchu w PoRD mowa to przestane precyzowac.

Nadal uwazasz, ze pojazd ma inny kierunek jazdy niz kierunek ruchu? Nadal uwazasz, ze strzalka na t-18 obrazuje kierunek ruchu Twojego?
.....
LeszkoII napisał(a):Gdzie się podziały Twoje tasiemcowe posty?
Nie komentuje wypowiedzi pozbawionych zawartosci merytorycznej. Nie komentuje teorii opartych na blednych zalozeniach. Ograniczam sie do komentowania zalozen.
.....
szerszon napisał(a):Czekam na film z Panem Dworakiem.
Nie doczekasz sie. Nie odnajdziesz w "jedz bezpiecznie" potwierdzenia stanowiska KRA. Wprost przwciwnie stanowiska KRA i p. Dworaka sa sprzeczne. Tylko koniec koncow w kluczowych momentach KRA zjmauje ten sam pas i wlacza ten sam kierunkowskaz co p. Dworak.
.....
Dylek: Niedopatrzenie. Skroc zolta kreche - bedzie ok. Albo rysuj krechy na skrzyzowaniu, na ktorym oznakowanie pionowe zgodne jest z poziomym.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze