sankila napisał(a):Tym, że JA nie widzę skrzyżowań na autostradach?
Nie ten wątek.Jak widzisz skrzyżowania to twój problem. Polecam definicję Art 2.10)
Inne zasady ZAWRACANIA , a nie inne zasady sygnalizowania manewrów!
Manewry są określone w Art 22..nie widzę tam manewru pt "zjazd z ronda"
A o zmianie pasa nic nie pisałem..poza tym zjazd ze skrzyzowania nie jest zmianą pasa ruchu.
Taa, wrzucam migacz na skręcie, nawet przy pustej drodze; na czerwonym też stoję, chociaż nic nie jedzie - taka już bezrefleksyjna jestem.
Na skręcie jadąc po zakręcie ? To faktycznie bez..refleksyjna..ujmując to delikatnie.
szerszon i jego rzeczowe argumenty!
Były wcześniej. przykro mi ,że nie zrozumiałaś tylko zajęłaś się wybieraniem poszczególnych zwrotów.
(dalszy komentarz zbyteczny)
Twój tak. Jest bezsensowny. Nawet nie byłaś w stanie odnieść się BEZPOŚREDNIO do PoRD w temacie...
C12 wyznacza kierunek ruchu na obwiedni, sygnalizują manewr zmiany kierunku jazdy względem tegoż kierunku ruchu.
Kompletnie bezsensowne zdanie.
======================================================
szymon1977 napisał(a):Czyli tak jak p. Dworak w swoim programie pokazuje. I na co komu Twoje pyskowki, Leszka pseudo analizy prawne czy ZASADY tworzone przez KRA, ktore twierdzi, ze bezposrednio do Kodeksu zastosowac sie nie da?
Możesz pokazać odcinek "Jedź bezpiecznie" gdzie Pan Dworak odnosi się do jazdy przez skrzyżowanie na podstawie Art 22, czyli według opinii KRA zbliża się do lewej krawędzi w celu skrętu w lewo lub zawrócenia ?
O ile pamiętam to mówił o "umownie w lewo"
I na co komu te twoje przemyślenia, których nie potrafisz poprzeć jakimkolwiek dowodem ?
Kłamiesz na każdym kroku próbując pod różnymi postaciami przemycić "własny kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
A na post dylka dziwnie zamilkłeś...normalka. Mie masz nic do powiedzenia poza resorakiem.
Przepisy sa proste i czytelne.
Nie dla ciebie. Nikt normalny nie zawraca pasem zewnętrznym.
Po co je komplikujesz swoimi teoriami?

taaa..rzeczywisty faktyczny włąsny kierunek jazdy na skrzyżowaniu bo widać" Aż ocieka BEZPOŚREDNIM odniesieniem się do PoRD
W par.36.2. wprost napiasano co pokazuja strzalki na c-12 i nie jest to to, o czym Ty piszesz.
Ruch odbywa się... nic nie ma o resoraku i piaskownicy..nie ma o kierunku jazdy..nie ma ,że jest droga jednokierunkowa z pierwszeństwem..