Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć lub nie jeździć.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 11 maja 2015, 19:05

szerszon napisał(a):Oczywiście twój punkt widzenia nie jest zgodny z PoRD...
Jak to? Podasz przyklad?

szerszon napisał(a):...sygnalizuj skręt jadąc po zakręcie...
A to jadac po zakrecie skrecam?

Masz spooore braki w wiedzy ogolnej.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 11 maja 2015, 19:18

Jak to? Podasz przyklad?
Przecież cały czas masz przykłady.Chociaż mój ( a raczej leszka link) Nie moja wina ,że nie potrafisz zrozumieć. Może podasz przykład ,że twój punkt widzenia jest zgodny z PoRD...tylko nie w stylu , "bo widać rzeczywiście" :wink:
A to masz prosto koła ? Zapomniałeś o pasku na kierownicy ?
Masz spooore braki w wiedzy ogolnej.
Ale przecieRZ cały czas prUbuję bez bUlu się poprawić. :lol: dobrowolnie i faktycznie.
szerszon

Postprzez tomekkoz » poniedziałek 11 maja 2015, 20:05

szerszon napisał(a):
A to masz prosto koła ?

Kwintesencja wypisywanych tu głupot : Na zakręcie się nie skręca tylko zakręca... :lol: :lol: :lol:
KIERUNEK JAZDY - pojęcie zbyt trudne i niezrozumiałe dla niektórych....
Naukę PoRD należy zacząć od przyswojenia podstawowych pojęć.
tomekkoz

Postprzez szerszon » poniedziałek 11 maja 2015, 22:02

Zakręcić to możesz sobie słoik ogórków na zimę, albo kurek z z wodą. :lol:
Poczytaj sobie o skręcie szosowym na zakrętach
. Skręt szosowy : Ten typ skrętu kierownicy polega na przygotowaniu się (odpowiednim ustawieniu rąk na kierownicy) jeszcze zanim wejdziemy w zakręt, w pozycji wyjściowej. W ten sposób, trzymając koło kierownicy w środku zakrętu, jesteśmy w stanie dokonać szybkiej kontry lub pogłębić nasz skręt, w zależności od potrzeb i warunków, jakie wystąpią na drodze. Aby wykonać ten manewr, należy (przy skręcie w prawo) przenieść naszą prawą rękę w górę (ok. godz. 10:00) kierownicy i wykonać skręt, pozwalając jednocześnie, aby lewa ręka prześlizgnęła się po niej. Gdy nasze ręce znajdą się w pozycji wyjściowej, możemy zatrzymać kierownicę. Dzięki temu, w razie potrzeby, dokonujemy korekty skrętem wyścigowym, bez odrywania dłoni od kierownicy. Ta metoda przydaje się najczęściej do pokonywania łagodnych zakrętów o kącie 90 stopni.

czyli jak wynika z powyższego na zakręcie nie zakręcamy( chyba że robisz akurat weki :lol: )
szerszon

Postprzez papadrive » poniedziałek 11 maja 2015, 22:37

szymon1977 napisał(a):
papadrive napisał(a):co będzie oznaczała strzałka... przed SoRO?

Tak jak w PoRD napisano: kierunek jazdy PRZEZ skrzyzowanie. Nie moj problem, ze kierunek jazdy przez skrzyzowanie mylisz z innymi w faktami.

Bardzo dyplomatyczna odpowiedź. :P
To tak, jakbym Ci na pytanie o znak B-1, odpowiedział, że to znak zakazu. :?

Dobrali się. Jeden nie skręca na zakrętach, a drugi zakręca. :wow:
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez szerszon » poniedziałek 11 maja 2015, 23:31

a drugi zakręca.
Może jeździ ze słoikami...
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 12 maja 2015, 00:37

szerszon napisał(a):Może podasz przykład ,że twój punkt widzenia jest zgodny z PoRD...
Moze podasz choc jeden, ze nie jest? Bo, ze nie jest zgodny z Waszymi opartymi o PoRD i wyssane z palca zalozenia ZASADAMI przyznaje. A wiecej ani Ty, ani Leszko, ani kto inny nie wykazal.

Powiem wiecej - ja nawet PoRD nie interpretuje. Ja sytuacje drogowe rozstrzygam odnoszac sie bezposrednio do PoRD wiec moje stanowisko niezgodne z PoRD byc nie moze. Roznica tylko w rozumieniu znaczenia pojec w PoRD uzytych. Ja znam ich znaczenie - Wy nie wiec wymyslacie takie, ktore do Waszych ZASAD bedzie pasowac.

-----
tomekkoz napisał(a):Kwintesencja wypisywanych tu głupot : Na zakręcie się nie skręca tylko zakręca... :lol: :lol: :lol:

Odpowiedzailes glupota na glupote. Na zakrecie to skreca droga a nie Ty. A Ty skrecasz zjezdzajac z drogi. Tak na zakrecie jak i poza nim. Polecam SJP przed przestapieniem do czytania PoRD.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 12 maja 2015, 07:17

Moze podasz choc jeden, ze nie jest? Bo, ze nie jest zgodny z Waszymi opartymi o PoRD i wyssane z palca zalozenia ZASADAMI przyznaje. A wiecej ani Ty, ani Leszko, ani kto inny nie wykazal.
Wszyscy po kolei ci wykazali. Nawet podsuwając odpowiednie materiały, których nie zrozumiałeś. A ty co pokazałeś ? Słowotwórstwo z błędami ortograficznymi i logicznymi.
Dla ciebie każdy ruch kierownica to zmiana kierunku jazdy , a dalej nie potrafiłeś się odnieść do mojego pytania o skrzyżowanie równorzędne..robisz tylko dużo szumu..typowy troll.
Powiem wiecej - ja nawet PoRD nie interpretuje.
Zgadza się. Bo nie masz o nim pojęcia. Wypisujesz coś o piaskownicy i resorakach używając określeń, które w PoRD nie występują.,
Ja sytuacje drogowe rozstrzygam odnoszac sie bezposrednio do PoRD wiec moje stanowisko niezgodne z PoRD byc nie moze.
Właśnie widać :lol: Nie potrafisz odnieść się bezpośrednio do strzałek kierunkowych na zdjęciu dylka jak i do mojego pytania o skrzyżowanie równorzędne :lol:
Również tak się bezpośrednio odnosisz, że nie potrafiłeś wskazać , gdzie jest napisane o "dobrowolnym faktycznym rzeczywistym własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu resorakiem po piaskownicy/dywaniku bo widać" :lol: :lol: :lol:
Faktycznie do bólu wręcz odnosisz się bezpośrednio do PoRD. Nie zmęcz się czasem.
Roznica tylko w rozumieniu znaczenia pojec w PoRD uzytych. Ja znam ich znaczenie - Wy nie wiec wymyslacie takie, ktore do Waszych ZASAD bedzie pasowac.

Tak samo jak ortografię.
Odpowiedzailes glupota na glupote. Na zakrecie to skreca droga a nie Ty. A Ty skrecasz zjezdzajac z drogi. Tak na zakrecie jak i poza nim. Polecam SJP przed przestapieniem do czytania PoRD.
Droga to przebiega jakimś tam określonym torem. Droga nie skręca, nie hamuje, nie przyspiesza. Faktycznie dołóż ten SJP do ortograficznego. :rotfl:
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 12 maja 2015, 07:46

szerszon napisał(a):nie potrafiłeś się odnieść do mojego pytania o skrzyżowanie równorzędne.
OT

szerszon napisał(a):Nie potrafisz odnieść się bezpośrednio do strzałek kierunkowych na zdjęciu dylka
Potworze strzalki p-8 sa niezgodne z PoRD poniewaz sa sprzeczne z przebiegiem pasow ruchu na skrzyzowaniu.
szymon1977

Postprzez kg1956 » wtorek 12 maja 2015, 08:26

szymon1977 napisał(a):(...)Potworze strzalki p-8 sa niezgodne z PoRD poniewaz sa sprzeczne z przebiegiem pasow ruchu na skrzyzowaniu.

Nie widziałem nigdy szerszona ale zaczynam wierzyć, że jest potworem. :rotfl:
kg1956

Postprzez szymon1977 » wtorek 12 maja 2015, 08:54

Mialo byc "powtórzę" :-)
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 12 maja 2015, 11:28

szymon1977 napisał(a):OT

OT ? Przecież taki specjalista jak ty powinien to roztrzaskać raz dwa trzy.. :lol: Trollu dawaj...
]Potworze strzalki p-8 sa niezgodne z PoRD poniewaz sa sprzeczne z przebiegiem pasow ruchu na skrzyzowaniu
:lol: :lol: :lol: Sprawdź czy ci się wyświetla dobre zdjęcie. A poza tym zapędziłeś się i napisałeś o skrzyżowaniu. Pasach ruchu na skrzyżowaniu..to już nie jest jednokierunkowa droga z pierwszeństwem bo widać ?
"powtórzę"
Bzdurę. Nie wim jak ślepym albo niedouczonym trzeba być aby coś takiego napisać.
Możesz mi wskazać, gdzie w PoRD jest napisane o twoim słowotwórstwie
"dobrowolnym faktycznym rzeczywistym własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu resorakiem po piaskownicy/dywaniku bo widać"

Bo ja znalazłem tylko "kierunek jazdy" i skrzyżowanie" i to trochę w innym znaczeniu niż twoje "dosłowne odnoszenie się do PoRD.
szerszon

Postprzez tomekkoz » środa 13 maja 2015, 15:00

szerszon napisał(a):Bo ja znalazłem tylko "kierunek jazdy" i skrzyżowanie".

Widać, bo już o ruchu okrężnym z C-12 i §36 to już zero pojęcia.

szymon1977 napisał(a):
tomekkoz napisał(a):Kwintesencja wypisywanych tu głupot : Na zakręcie się nie skręca tylko zakręca... :lol: :lol: :lol:

Odpowiedzailes glupota na glupote. Na zakrecie to skreca droga a nie Ty.

Znam paru takich co na zakręcie nie skręcili....Zazwyczaj piszą o nich w kronice wypadków... :lol:
tomekkoz

Postprzez szerszon » środa 13 maja 2015, 19:21

Masz rację. Dalej nie mogę nic znaleźć o kierunku jazdy wskazanym na C-12 i dalej nie mogę znaleźć nic o jednokierunkowej drodze z pierwszeństwem zamiast obwiedni.
Poza tym trollu nawet nie jesteś w stanie zrozumieć tej komplikacji.
Znam paru takich co na zakręcie nie skręcili...
Bo nie było dwóch pasów zewnętrznych. Sam trollu pisałeś ,że na zakręcie to zakręcasz... a świstak zawija...
szerszon

Postprzez tomekkoz » środa 13 maja 2015, 20:45

szerszon napisał(a):
Masz rację..

Oczywiście, że mam. Ty za to nie masz racji praktycznie we wszystkim co wypisujesz.

szerszon napisał(a): Dalej nie mogę nic znaleźć o kierunku jazdy wskazanym na C-12.

Tak bo pojazdy na rondzie nie jadą, a C-12 wskazuje kierunek lotu wahadłowca... :lol:

szerszon napisał(a):
Znam paru takich co na zakręcie nie skręcili...
Bo nie było dwóch pasów zewnętrznych. Sam trollu pisałeś ,że na zakręcie to zakręcasz... a świstak zawija...
Sam jesteś niereformowalnym trolem bez pojęcia. Zakręcać i skręcać w odniesieniu to zmiany kierunku to synonimy.
tomekkoz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze