Jak to? Podasz przyklad?szerszon napisał(a):Oczywiście twój punkt widzenia nie jest zgodny z PoRD...
A to jadac po zakrecie skrecam?szerszon napisał(a):...sygnalizuj skręt jadąc po zakręcie...
Masz spooore braki w wiedzy ogolnej.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szymon1977 » poniedziałek 11 maja 2015, 19:05
Jak to? Podasz przyklad?szerszon napisał(a):Oczywiście twój punkt widzenia nie jest zgodny z PoRD...
A to jadac po zakrecie skrecam?szerszon napisał(a):...sygnalizuj skręt jadąc po zakręcie...
przez szerszon » poniedziałek 11 maja 2015, 19:18
Przecież cały czas masz przykłady.Chociaż mój ( a raczej leszka link) Nie moja wina ,że nie potrafisz zrozumieć. Może podasz przykład ,że twój punkt widzenia jest zgodny z PoRD...tylko nie w stylu , "bo widać rzeczywiście"Jak to? Podasz przyklad?
A to masz prosto koła ? Zapomniałeś o pasku na kierownicy ?A to jadac po zakrecie skrecam?
Ale przecieRZ cały czas prUbuję bez bUlu się poprawić.Masz spooore braki w wiedzy ogolnej.
przez tomekkoz » poniedziałek 11 maja 2015, 20:05
szerszon napisał(a):A to masz prosto koła ?A to jadac po zakrecie skrecam?
przez szerszon » poniedziałek 11 maja 2015, 22:02
. Skręt szosowy : Ten typ skrętu kierownicy polega na przygotowaniu się (odpowiednim ustawieniu rąk na kierownicy) jeszcze zanim wejdziemy w zakręt, w pozycji wyjściowej. W ten sposób, trzymając koło kierownicy w środku zakrętu, jesteśmy w stanie dokonać szybkiej kontry lub pogłębić nasz skręt, w zależności od potrzeb i warunków, jakie wystąpią na drodze. Aby wykonać ten manewr, należy (przy skręcie w prawo) przenieść naszą prawą rękę w górę (ok. godz. 10:00) kierownicy i wykonać skręt, pozwalając jednocześnie, aby lewa ręka prześlizgnęła się po niej. Gdy nasze ręce znajdą się w pozycji wyjściowej, możemy zatrzymać kierownicę. Dzięki temu, w razie potrzeby, dokonujemy korekty skrętem wyścigowym, bez odrywania dłoni od kierownicy. Ta metoda przydaje się najczęściej do pokonywania łagodnych zakrętów o kącie 90 stopni.
przez papadrive » poniedziałek 11 maja 2015, 22:37
szymon1977 napisał(a):papadrive napisał(a):co będzie oznaczała strzałka... przed SoRO?
Tak jak w PoRD napisano: kierunek jazdy PRZEZ skrzyzowanie. Nie moj problem, ze kierunek jazdy przez skrzyzowanie mylisz z innymi w faktami.
przez szerszon » poniedziałek 11 maja 2015, 23:31
Może jeździ ze słoikami...a drugi zakręca.
przez szymon1977 » wtorek 12 maja 2015, 00:37
Moze podasz choc jeden, ze nie jest? Bo, ze nie jest zgodny z Waszymi opartymi o PoRD i wyssane z palca zalozenia ZASADAMI przyznaje. A wiecej ani Ty, ani Leszko, ani kto inny nie wykazal.szerszon napisał(a):Może podasz przykład ,że twój punkt widzenia jest zgodny z PoRD...
tomekkoz napisał(a):Kwintesencja wypisywanych tu głupot : Na zakręcie się nie skręca tylko zakręca...![]()
![]()
przez szerszon » wtorek 12 maja 2015, 07:17
Wszyscy po kolei ci wykazali. Nawet podsuwając odpowiednie materiały, których nie zrozumiałeś. A ty co pokazałeś ? Słowotwórstwo z błędami ortograficznymi i logicznymi.Moze podasz choc jeden, ze nie jest? Bo, ze nie jest zgodny z Waszymi opartymi o PoRD i wyssane z palca zalozenia ZASADAMI przyznaje. A wiecej ani Ty, ani Leszko, ani kto inny nie wykazal.
Zgadza się. Bo nie masz o nim pojęcia. Wypisujesz coś o piaskownicy i resorakach używając określeń, które w PoRD nie występują.,Powiem wiecej - ja nawet PoRD nie interpretuje.
Właśnie widaćJa sytuacje drogowe rozstrzygam odnoszac sie bezposrednio do PoRD wiec moje stanowisko niezgodne z PoRD byc nie moze.
Roznica tylko w rozumieniu znaczenia pojec w PoRD uzytych. Ja znam ich znaczenie - Wy nie wiec wymyslacie takie, ktore do Waszych ZASAD bedzie pasowac.
Droga to przebiega jakimś tam określonym torem. Droga nie skręca, nie hamuje, nie przyspiesza. Faktycznie dołóż ten SJP do ortograficznego.Odpowiedzailes glupota na glupote. Na zakrecie to skreca droga a nie Ty. A Ty skrecasz zjezdzajac z drogi. Tak na zakrecie jak i poza nim. Polecam SJP przed przestapieniem do czytania PoRD.
przez szymon1977 » wtorek 12 maja 2015, 07:46
OTszerszon napisał(a):nie potrafiłeś się odnieść do mojego pytania o skrzyżowanie równorzędne.
Potworze strzalki p-8 sa niezgodne z PoRD poniewaz sa sprzeczne z przebiegiem pasow ruchu na skrzyzowaniu.szerszon napisał(a):Nie potrafisz odnieść się bezpośrednio do strzałek kierunkowych na zdjęciu dylka
przez kg1956 » wtorek 12 maja 2015, 08:26
szymon1977 napisał(a):(...)Potworze strzalki p-8 sa niezgodne z PoRD poniewaz sa sprzeczne z przebiegiem pasow ruchu na skrzyzowaniu.
przez szymon1977 » wtorek 12 maja 2015, 08:54
przez szerszon » wtorek 12 maja 2015, 11:28
OT ? Przecież taki specjalista jak ty powinien to roztrzaskać raz dwa trzy..szymon1977 napisał(a):OT
]Potworze strzalki p-8 sa niezgodne z PoRD poniewaz sa sprzeczne z przebiegiem pasow ruchu na skrzyzowaniu
Bzdurę. Nie wim jak ślepym albo niedouczonym trzeba być aby coś takiego napisać."powtórzę"
"dobrowolnym faktycznym rzeczywistym własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu resorakiem po piaskownicy/dywaniku bo widać"
przez tomekkoz » środa 13 maja 2015, 15:00
szerszon napisał(a):Bo ja znalazłem tylko "kierunek jazdy" i skrzyżowanie".
szymon1977 napisał(a):tomekkoz napisał(a):Kwintesencja wypisywanych tu głupot : Na zakręcie się nie skręca tylko zakręca...![]()
![]()
Odpowiedzailes glupota na glupote. Na zakrecie to skreca droga a nie Ty.
przez szerszon » środa 13 maja 2015, 19:21
Widać, bo już o ruchu okrężnym z C-12 i §36 to już zero pojęcia.
Bo nie było dwóch pasów zewnętrznych. Sam trollu pisałeś ,że na zakręcie to zakręcasz... a świstak zawija...Znam paru takich co na zakręcie nie skręcili...
przez tomekkoz » środa 13 maja 2015, 20:45
szerszon napisał(a):Masz rację..Widać, bo już o ruchu okrężnym z C-12 i §36 to już zero pojęcia.
szerszon napisał(a): Dalej nie mogę nic znaleźć o kierunku jazdy wskazanym na C-12.
Sam jesteś niereformowalnym trolem bez pojęcia. Zakręcać i skręcać w odniesieniu to zmiany kierunku to synonimy.szerszon napisał(a):Bo nie było dwóch pasów zewnętrznych. Sam trollu pisałeś ,że na zakręcie to zakręcasz... a świstak zawija...Znam paru takich co na zakręcie nie skręcili...