Nie czaisz bazy. Nie interesuja mnie ZASADY, ktore przyjmuje sobie Srodowisko nawet jezeli sa oparte o PoRD.
Interesują ciebie zasady oparte o piaskownicę i dywanik. Tak wiem. Oczywiście nawet ci się nie chciało przeczytać mojego posta, gdzie wypunktowałem 5 twoich bezmyślnych wpisów.
Interesuje mnie jak rozstrzygac sytuacje drogowe odnoszac sie bezposrednio do Kodeksu
I w tym opracowaniu jest to zrobione. Wystarczy przeczytać..a jak sam pisałeś ...bardzo zmęczyłeś się po przeczytaniu kilku zdań.
Odniesienie się do Art 22 chyba jest odniesieniem do PoRD, nieprawdaż ? Bezpośrednio.
Srodowisko, ktore nie potrafi rozstrzygnac sytuacji drogowych odnoszac sie bezposrednio do Kodeksu.
Twój brak czytanie ze zrozumieniem jest porażający. Pierwsze zasady o jakich pisano, to były zasady egzaminowania.To jest dla ciebie nie do pojęcia. Nie ma piaskownicy i pływasz...
W dalszej części opracowania jest bezpośrednie odniesienie do PoRD. Zaczynając od definicji skrzyżowania, które zadaje kłam waszym poronionym sugestiom o innej definicji skrzyżowania i drodze jednokierunkowej na obwiedni.
Właśnie ty i tobie podobni nie potraficie podać źródła prawa na swój punkt widzenia. Wszystko jest oparte o piaskownicę, dywanik i resoraka oraz "bo widać".
Taaa... bezpośrednie odnosicie się do PoRD.
Nie ma w nim mowy o stosowaniu sie do Kodeksu.
Cytaty z mojego poprzedniego wpisu...
Podstawowe akty prawne, definicje, zasady związane z realizacją
zadania.
Rozumiesz ,że napisali o aktach prawnych i definicjach jak np definicja skrzyżowania, a zasady dotyczą realizacji zadania ? Masz pojęcie ,że zasady o których wspomniano nie dotyczą PoRD tylko oceny osoby egzaminowanej ?
1. Skrzyżowanie Art. 2 pkt. 10 (K.D) -
Ciekawe skąd jest ta definicja...
Jazda i zachowanie się przy jeździe pasami ruchu na rondach
podporządkowane jest w pełni przepisem (K.D) w szczególności
w zakresie zmiany kierunku jazdy lub zmiany pasa ruchu
Rozumiesz co jest napisane szczególnie wyboldowanym tekstem ? W
pełni podporządkowane KD.
Jak chcesz dyskutować, skoro nie masz pojęcia o podstawowych znaczeniach słów ?
Podany Art 22...wiesz skąd jest ? Na pewno nie z piaskownicy.
Na rondach o dwóch i trzech pasach ruchu, manewr (zadanie)
zawracania rozpoczynamy ustawiając pojazd na pasie lewym
i wjeżdżając na pas ruchu na rondzie położony jak najbliżej wysepki
Wynika to z definicji skrzyżowania i Art 22, które są
w pełni podporządkowane KD
A co ty masz ? Nic.
"Nikt nam nie wmówi ,że białe jest białe, a czarne jest czarne."
Wiec nie unos sie jak tak nazywam propsgowane Tu przez Ciebie zachowania.
Nie unoszę się. Ryję się ze śmiechu ,że po raz kolejny nie potrafisz zrozumieć , co jest napisane. Nie potrafiłeś oddzielić zasad egzaminowania od PoRD
I widzę jak syzyfową pracą może być dyskusja z osobą, która nie ma zielonego pojęcia o czym dyskutuje.
Póki się nie nauczysz przepisów i czytania ze zrozumieniem jest to orka na ugorze.
Żadne argumenty nie trafiają ..ale jak mają trafić, skoro oponent bazuje na piaskownicy, dywaniku i resoraku...masz faktycznie miszcza w takim rozumowaniu do naśladowania..pękające parówki, zgniatane puszki po coca coli i hel...
Linkowany tekst jest krokiem wstecz w zrozumieniu tresci Kodeksu. Ja chcemy zrozumiec PoRD a nie wymaslac w oparciu o niego ZASADY.
Ten co nie wymyśla"dobrowolnego" ustąpienia pierwszeństwa, własnego kierunku jazdy na skrzyżowaniu...

( o, zmienił

)Jak chcesz zrozumieć to zapisz się na kurs.
Jak najbardziej twoje porównania posiadają głębię opracowania naukowego.
Sam to wymyśliłeś pomiędzy jedną a drugą pizzą ?