Przypominam, że nie piszemy o skrzyżowaniu zwykłym a o rondzie pierścieniowym.
Przypominam że nie ma oddzielnej definicji skrzyżowania pt rondo pierścieniowe. W celu weryfikacji swojej wiedzy polecam Art 2
Przypominam, że ruch na nim nie odbywa się na wprost przez skrzyżowanie a dookoła wyspy.
Przypominam ,że nigdzie nie było kwestionowane,że ruch odbywa sie dookoła wyspy. Jakbyś miał problem z określeniem kierunków jazdy przez tego typu skrzyżowanie mogę jeszcze raz wrzucić link z rondem pierścieniowym w Piastowie, gdzie dokładnie widać, że pomimo iż ruch odbywa się dookoła wyspy można na tego typu rondzie pojechać w prwo, prosto , w lewo oraz zawrócić
Kiedy sie nauczysz iż C-12 nie ma nic wspólnego z kierunkiem jazdy ?
Przypominam, że wjeżdżając na nie skręcasz w prawo a zjeżdżając z niego zmieniasz kierunek jazdy w prawo.
Ależ szymonie, przecież faktycznie i rzeczywiście widać, że skręcam w prawo wjeżdżając na rondo

Naklej sobie pasek na kierownicę to zobaczysz. W pobliżu może nie być piaskownicy
Aby zmienić kierunek jazdy w prawo na skrzyżowaniu wypada zjechać w drogę poprzecną. Ma to sens tylko przy pierwszym zjeździe .
jadą na wprost jadę cały czas tą samą drogą, która rozpoczęła sie jeszcze przed skrzyżowaniem, prowadziła przez skrzyżownie i jest dalej za skrzyżowaniem.
Jak można skręcić w prawo( zmieniając kierunek jazdy) będąc cały czas na tej samej drodze ?
To chyba szymon iluzjonista potrafi
Może lepiej przypomnij przepisy potwierdzające, zę z ronda to zawsze w prawo w drogę poprzeczną. czyli idąc dalej oczekuje przepisów, iz obwiednia to droga jednokierunkowa.
. Przypominam, że to widać... a czego nie widać jest wprost w PoRD opisane lub widoczne na znakach drogowych.
Widać , a ty nie widzisz skrętu w prawo przy wjeździe.Znaków i przepisów też nie widzisz. Inaczej byś nie pisał tych intrygujących teorii.
Przypominam, że nie podałeś żadnego powodu aby rondo pierścieniowe traktować wbrew temu co widać i w brew PoRD jako skrzyżowanie zwykłe.
Po raz kolejny masz to napisane w pierwszym akapicie
Mam tylko obawy czy zrozumiesz.
Nie moja wina,że nie jesteś w stanie ogarnąć jazdy przez takie skrzyżowanie i aby na nim nie zabłądzić jedziesz pasem zewnętrznym niezależnie gdzie masz zamiar pojechać
Niekoniecznie.
Czytaj dalej mój poprzedni post..tyle razy, abyś zrozumiał.
Odniosłem sie do twoich rewelacji, a ty bezmyślnie dalej swoje.
Bawcie się dobrze - ja znów znikam na urlop.
Miłego odpoczynku.Zbieraj siły przed letnim sezonem restauracyjnym, gdzie ruch okrężny bardzo będzie ci pomocny w pracy. Nie zapomnij ze sobą zabrać PoRD i zbajeruj jakąś polonistkę.
postaracie się w końcu zrozumieć jego treść i na tej podstawie stworzycie nową teorię.
Kupimy resoraki i szturmujemy piaskownice.