- Postępowanie niezgodnie z dyspozycją przepisów i znaków, bo jeden kierujący choć przepis już go nie dotyczy to jeszcze dyspozycji nie wykonał, a drugi choć go dotyczy nadal to dyspozycję już wykonał.
Nie jest to prawdą. Raczej niezgodnie z dyspozycja znaków ( F-10) lub Art 22 zachowują się jadąc po krakowsku.
- Zakaz wyprzedzania - choć go nie ma.
Nie byłoby wyprzedzania, gdyby sie zastosowano do przepisów wspomnianych powyżej. Nie ma prawa być na pasie zewnętrznym gościa poza drugim wylotem.
- Zakaz zmiany pasa ruchu - choć go nie ma.
j.w
- Przejazd z pasa na pas bez kierunkowskazu.
Z jakiego na jaki ? Tez nie chcecie sygnalizować wjazdu na skrzyżowanie, chociaż ewidentnie skręcacie w prawo.
- Przejazd z pasa na pas bez ustąpienia PP jadącemu pasem, na który się wjeżdża.
Którego nie powinno nawet tam być, ponieważ łamie i Art 22 i np dyspozycję znaku F-10
- Zajmowanie pasa ruchu oznaczonego strzałką na wprost choć przejeżdża się przez skrzyżowanie w lewo (jak to mówicie "skręca się w lewo")
Możesz to pokazać na przykładzie ronda w Piastowie ? Bo tu mi wygląda na spora nadinterpretację.
- Nazwanie ronda "placem" a nie skrzyżowaniem choć w PoRD jako skrzyżowanie właśnie go opisano.
Jak do tej pory nie poprawiłeś swojej znajomości języka polskiego i spójników. Zarzut bez sensu.
Czego można spodziewać sie po osobie która pisze czystą "polszczyzną"...
szymon1977 napisał(a):
Liczyłem na rzeczową wypowiedź kogoś w temacie.. ale przeliczyłem się. W każdym bądź razie dziękuję wszystkim... poza Dylkowi.
- Możliwość spotkania trzech jadących w tym samym miejscu jeden za drugim pojazdów, z których każdy miga inaczej a wszystkie pojadą w tę samą stronę.
Do tej pory nie jesteś w stanie podać tego kierunku. Nie rozumiem powoływania się na ten fakt.
Traktujesz kierunek punktowo..dlatego również masz kilka zmian kierunków jazdy przez skrzyżowanie. Nie jesteś w stanie pojąć różnicy pomiędzy kierunkiem jazdy a kierunkiem ruchu.
Po laniu, jakie otrzymujesz przyczajasz się na chwilkę i po pewnym czasie ponownie trollujesz.
Konfrontacja z PoRD teorii jakoby jeden przejazd przez skrzyżowanie był jedną wielką zmianą kierunku jazdy to jedno wielkie nieporozumienie. Nie wystarczy aby nazwać Waszą teorię kuriozalną?
Twoje próby stawiania sie w jednej linii z PoRD sa zabawne.
Jak się w końcu nauczysz czym jest zmiana kierunku ruchu i C-12 nie pokazuje kierunku tylko sposób objechania wyspy to wtedy zrozumiesz.
Nie potrzeba ronda. Proszę bardzo.
Wykładasz się także na tradycyjnych skrzyzowaniach.
http://goo.gl/maps/U8Bk2Masz jakiś problem z sygnalizacja na tak banalnym skrzyzowaniu ? Nawet sa znaki poziome ...
Skręcam w lewo jeden manewr.
Zawracam ..jeden manewr... pewnie według ciebie skręcam dwa razy w lewo ? Tłumaczeni jak tych co zawracają na S-3 do lewoskrętu..."Panie władzo , ale ja dwa razy w lewo przecie..."