szymon1977 napisał(a):Owszem, zauważam pewne różnice. Ale zauważam i pewną cechę wspólną. Otóż zarówno pojazd jadący bez kierunkowskazu, jak i z lewym kierunkowskazem mogą przed "moją" drogą włączyć prawy kierunkowskaz i zechcieć zmienić pas ruchu z lewego na prawy celem opuszczenie skrzyżowania drogą następną... a wtedy już różnic nie widzę.
Cieszę sie ,ze w końcu cos zauważyłeś. Tylko dlaczego zakładasz, że ktoś będzie łamał przepisy ?
To co opisujesz to ewidentne wprowadzanie w błąd. Czy musisz sie posuwać teraz do przypadków łamania PoRD , aby obronić swoja sprawę ?
To w końcu będąc na skrzyżowaniu ma taki kierunek jazdy jak pokazany na znaku C-12 kierunek odbywającego się tam ruchu czy nie?
Nie. Ile razy trzeba ci jeszcze napisać, że C-12 nie pokazuje kierunku jazdy, ponieważ byłby sprzeczny z całym oznakowaniem w postaci F-10 i P-8x ?
Będziesz sie mnie pytał co post i dalej nie zauważasz odpowiedzi ?
to realizować sobie może co najwyżej kierunek ale podróży,
Nie ma takiego określenia w PoRD.
a realizując kierunek jazdy (jadąc cały czas w tym samym kierunku) sprzed skrzyżowania to na wyspę centralną wjedzie (220, rys.8.4.1.)
Dlatego podawałem ci przykłady , gdzie kierunek jazdy sie nie zmienia, a kierunek ruchu juz tak.
przykro mi, ze żaden nie znalazł uznania w twoich oczach.
Od T-18, A6x z tabliczka po test łosia.

I nic...
Dookoła czego odbywa się ruch? Dookoła wyspy luba placu.
Jaki jest kierunek ruchu na skrzyżowaniu? Taki jak na znaku. Nadążasz?
Czyli piszesz o organizacji ruchu. Pytam sie o kierunek jazdy.Pokaż mi jaki kierunek jazdy jest pokazany na C-12
Na razie nie widzę tego.
Masz rację nie "na czymś", a "przez coś".
Jestem zawiedziony..wycofujesz się ze swojego nowego określenia ?
Czy kierunek jazdy przez coś, (np. przez niebieski kwadracik)
Ależ daj sobie spokój ze swoimi rysuneczkami, które maja bardzo niewiele wspólnego z PoRD. dawaj "żywe" skrzyżowanie.
Nie rób już z siebie idioty pisząc bzdury jakbyś przepisów nie znał.
Ja tylko skromnie usiłuje sie dowiedziec , kiedy to według szkoły krakowskiej będzie zawczsu i wyraźnie...bo skoro nie skręcasz według swojej teorii podziału manewru na podmanewry to co niby sygnalizujesz jadąc na wprost ?
Czy dla Ciebie zawczasu i wyraźnie jest w momencie rozpoczęcia zmieniania kierunku jazdy, że posądzasz mnie o włączenie kierunkowskazu dopiero w momencie kręcenia kierownicą?
tak to wynika z twojego punktu widzenia. jeśli uważasz że na skrzyzowaniu C-12 określa kierunek jazdy to wjeżdżając na skrzyzowanie zmieniasz kierunek jazdy z pokazanego na F-10 na kierunek jazdy pokazany na C-12, a później zmieniasz kierunek jazdy pokazany na C-12 na kierunek części drogi za skrzyzowaniem.
To jest szalenie interesujące i nowatorskie.
Możesz przestać takie głupie wypowiedzi bez zastanowienia klepać? Nie zaniżaj poziomu dyskusji. Piszę to publicznie, bo publicznie w moje usta bzdury wciskasz. Możesz przestać?
Nie oceniam twoich wypowiedzi w kategoriach głupie czy mądre.
Twój styl jaki narzucasz tak klasyfikując czyjś punkt widzenia świadzczy jednak, że to nie ja zaniżam poziom.
I nic ci do ust nie wciskam..co wy tu z takimi tekstami ???
i czy to ja piszę ,że C-12 pokazuje kierunek jazdy, czy ty piszesz ? Czy ja piszę ,że ty piszesz, ?
A nie piszesz ? No to nie ja cos wciskam tylko ty sam z własnej nieprzymuszonej woli.

==================================
lith
Piszemy o skrzyzowaniu , a nie o innych miejscach , gdzie można zmienic kierunek jazdy. Dlatego odnosze sie przed wszystkim do skrzyżowania i zmian kierunku jazdy na nim.