Pierwsza dłuższa jazda po zdaniu egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pierwsza dłuższa jazda po zdaniu egzaminu

Postprzez grzes_dmb » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 11:25

Mam prawko już od kilku miesięcy, ale mało co jeżdże. Jak jeżdże to tylko po mieście. Mam zamiar wyjechać trochę dalej (ok. 100 km) poza miasto. Boję się jednak, że se nie dam rady. To w końcu całkiem nowa trasa, nieznane skrzyżowania. Boję się, że nie zauważe jakiegoś znaku, bo przecież jeżdżąc po mieście nie musiałem zwracać uwagi na znaki miejscowości, obszar zabudowany, obszar niezabudowany, jazda z większymi prędkościami. Jak mam się przygotować do takiej jazdy, zrobić jakiś plan podróży, zapoznać się z mapą??? Jak u was wyglądała pierwsza dłuższa jazda???
grzes_dmb

Postprzez barylkaq » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 13:07

to wes sobie jakiegos dobrego pilota :) ja tam juz po 3 miesiacach po egzaminie jezdzilem po szwajcarskich i niemieckich autostradach :) i niestety po dziurawych drogach Polski!
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Re: Pierwsza dłuższa jazda po zdaniu egzaminu

Postprzez jimorrison » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 13:12

ja mam prawko dopiero 4 dni. odebralem w miniony czwartek, pod wydzial komunikacji podjechal starszy i wracalem juz ja :D...teraz co do jazdy poza miastem... w weekend na dzialke (~60km od miasta), niby trasa mi znana, ale zza kolka widzi sie wszystko zupelnie inaczej niz jako pasazer. :)
grzes_dmb napisał(a):Mam prawko już od kilku miesięcy, ale mało co jeżdże. Jak jeżdże to tylko po mieście. Mam zamiar wyjechać trochę dalej (ok. 100 km) poza miasto. Boję się jednak, że se nie dam rady. To w końcu całkiem nowa trasa, nieznane skrzyżowania. Boję się, że nie zauważe jakiegoś znaku, bo przecież jeżdżąc po mieście nie musiałem zwracać uwagi na znaki miejscowości, obszar zabudowany, obszar niezabudowany, jazda z większymi prędkościami. Jak mam się przygotować do takiej jazdy, zrobić jakiś plan podróży, zapoznać się z mapą??? Jak u was wyglądała pierwsza dłuższa jazda???

- nie znasz trasy, wez atlas, albo zagoogloj i przesledz trase, ktoredy pojedzisz, gdzie bedziesz zmienial drogi itd. z doswiadczenia moge polecic komputerowe atlasy, swietna sprawa, prawie dziala juz gprs :P.. wpisujesz miejsca poczatku i konca trasy ew. punkty przelotowe a program i opracowywuje najkrotsza trase, mozesz b.szczegolowo przejrzec trasy ktorymi bedziesz jechal, przejechane km, szacunkowy czas. :).. bardzo przydatna sprawa.
- co do znaku poza miastem.... doprawdy nie jest ich tak wiele jak w miescie :), jedziesz zwykle glowna droga mijasz mijscowosci i tylko ograniczenia cie dotycza :).. ot cala fiozofia.

Trasa 100km to na prawde jeszcze nie jest tak duzo, 2h i jestes na miejscu, nie ma sie czego bać! :).

SZEROKIEJ DROGI!
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Ficek » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 21:18

Ja mam prawko drugi tydzień a we wrześniu jade autem do hiszpanii :roll: No ale całą droge niebede prowadził to chyba jest jakiś 4000 km 8)
...:::Exécüté:::...
Prawo jazdy kat. B 12.07.2005
Marzenie --> Peugeot 206 CC
Ficek

Postprzez caicek » środa 10 sierpnia 2005, 21:47

Ficek to masz <&%#$@>! Moj starszy mi pwoeidczial ze np do Lodzi dpojade dopiero za rok jak juz zobaczy ze umiem jezdzic :roll: K*** nie ma co pierwsze jazdy tylko z ni nigdy sam :evil: Ech mozna sie pochlastac. a tak sie cieszylem ze mam juz to prawko :?
Egzamin zdany za pierwszym razem :D:D:D:
02.08.2005
caicek

Postprzez Sławek_18 » środa 10 sierpnia 2005, 22:10

Ficek napisał(a):Ja mam prawko drugi tydzień a we wrześniu jade autem do hiszpanii :roll: No ale całą droge niebede prowadził to chyba jest jakiś 4000 km 8)

yyy mi w programie wyszlo cos kolo 2.5tysiaka :?

A Ty caicek sie nie przejmuj. Dobrze jest najpierw pojezdzic z kims doswiadczonym nim od razu wyjedziesz sam.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez jimorrison » środa 10 sierpnia 2005, 22:47

Sławek_18 napisał(a):Dobrze jest najpierw pojezdzic z kims doswiadczonym nim od razu wyjedziesz sam.

no mniej sie szaleje ;P :)
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez carolinex » czwartek 11 sierpnia 2005, 17:12

ja prawo jazdy odebrałam wczoraj i od razu usiadłam za kierownica. pojeździłam trochę z mamą po mieście, później wyjechałam też poza miasto. Dziś też juz byłam w "trasie" ale narazie jeszcze nie jeździłam sama i jak narazie nie przeszkadza mi to, ponieważ mama udziela mi wskazówek, a na kursie nie jeździłam po moim mieście bo zdawałam w innym. Ale juz szykuje sie do pierwszej samodzielnej jazdy, bo chcę się wybrać do mojej koleżanki jeszcze we wakacje, trasa niby prosta, ale własciwie nigdy nią nie jechałam. a ma ponad 30 km. ale mam nadzieje, ze mi się uda :) pozdrawiam
28.07.2005 - egzamin - zdany za 1-wszym razem
10.08.2005 - prawko odebrane :)
carolinex

Postprzez BigSmoke » czwartek 11 sierpnia 2005, 17:27

mysle ze 100 km to zaden problem. ja kilka dni po odebraniu sam w samochodzie zrobilem trase troche ponad 500 km. odebralem tam ojca i wracal juz za kierownica on bo mnie juz szczeze mowiac sie nie chcialo prowadzic. zwlaszcza ze zrobilem tyko ze 2 pieciominutowe przystanki aby przekasic jakiegos batona i rozprostowac kosci.
BigSmoke

Powrót do Egzamin na prawo jazdy