przez SzymonU1996 » wtorek 18 marca 2014, 00:04
przez jasper1 » środa 19 marca 2014, 00:25
SzymonU1996 napisał(a): nie chce ryzykować ani swojego zdrowia i bezpieczeństwa na drodze ani innych. Z góry dzięki za odpowiedź .
przez tomcioel1 » środa 19 marca 2014, 01:02
SzymonU1996 napisał(a):Witam, mam 17 lat, za troche ponad miesiąc kończe upragnioną 18-nastkę, lecz nie wiem czy uda zdobyć mi się pozwolenie lekarza na prowadzenie auta. Moja wada wzorku jest dośc poważna, bez okularów moja ostrośc wzroku wynosi 0.2, czyli dwie pierwsze linijki z tablicy u okulisty, w okularach oscyluje mniej więcej 0.4 (4 linijki od góry) , wadę mam od urodzenia, przyzwyczaiłem się do tego, funkcjonuje jak każdy inny czlowiek, bez żadnych ułatwień typu powiększanie i inne bzdety gdyż uważam że nie zawsze będzie możliwe takie ułatwianie a Ja wtedy będę się martwił. Mój kolega ostatnio był na badaniu właśnie czy może prowadzić, lekarz kompletnie go nie badał, zapytał tylko czy jest zdrowy, czy coś mu dolega i wypisał papierek, a więc zakładając że u mnie badanie wyglądało by podobnie moje pytanie brzmi czy myślicie że dałbym rade prowadzić auto w normalnym ruchu drogowym? Dodam że od 8 roku życia jeźdzę na różnego rodzaju motocyklach- skutery, motorowery ale i dużo większe pojemności, nigdy nie miałem wypadku ani nawet gleby. Bardzo zależy mi na tym aby mieć prawo jazdy, ale nie chce ryzykować ani swojego zdrowia i bezpieczeństwa na drodze ani innych. Z góry dzięki za odpowiedź .
przez jasper1 » środa 19 marca 2014, 08:48
SzymonU1996 napisał(a): Moja wada wzorku jest dośc poważna, bez okularów moja ostrośc wzroku wynosi 0.2, czyli dwie pierwsze linijki z tablicy u okulisty (...) Mój kolega ostatnio był na badaniu właśnie czy może prowadzić, lekarz kompletnie go nie badał, zapytał tylko czy jest zdrowy, czy coś mu dolega i wypisał papierek,
przez SzymonU1996 » środa 19 marca 2014, 20:55
przez Wyder » czwartek 20 marca 2014, 03:14
przez jasper1 » czwartek 20 marca 2014, 08:09
Wyder napisał(a):A jaką dużą masz tą wadę wzroku?
przez Wyder » czwartek 20 marca 2014, 22:32