.Nie bardzo się różnią. A nawet wątpliwe by to miało jakiś znaczny wpływ na prawdopodobieństwo zaistnienia wypadku
.
Aby to stwierdzić trzeba sie wczytać w jedno i drugie.Wtedy i wpływ zobaczysz.
Tak samo jak świadomie ktoś zapomniał o PdR
Zazwyczaj PdR nie maluje sie jako ciągłości chodnika
Poza tym zapoznaj sie z 220, napisali, gdzie nie stosuje sie lub nie powinno się stosować PdR nawet jeśli byłyby kontynuacją DDR.
3.Kara ma być adekwatna do stworzonego zagrożenia i szkodliwości społecznej. Rozumiem, że rowerzysta na czerwonym może spowodować to samo co kierowca tonowym pojazdem.
Dalej twierdzisz,że jak ukradniesz 50 zł to powinieneś dostać niższą karę niż w przypadku zwinięcia stówki...
No to kierowcy osobówek powinni dostawać niższe kary niż kierujący pojazdami powyżej 3,5t...ba idżmy dalej...policja z wagą i kierowca matiza 50zł za przejazd na czerwonym, a kierowca większego kombi stówkę, vanem..bez kozery powiem pińset...
4.Nadal nie rozumiesz. Na nieprawidłowe parkowanie jest społeczne przyzwolenie. Prawie nikogo to nie interesuje. Za to rowerzyści są przeszkodą dla większości. Dla zasady
Świetnie rozumiem,że rozmydlasz dyskusje "bo inni..." tutaj z założenia mieliśmy pisać o łamaniu PoRD przez rowerzystów...co nas w tej chwili obchodzą inni ?
Zdaje sobie sprawę,że taką obrałeś linie dyskusji, ponieważ masz nie za wiele do powiedzenia w zasadniczym temacie.
To gratuluję skoro tak oceniasz swój występek. 50pln dla Ciebie na pustej ulicy jak i 50pln dla tego, który lawiruje pomiędzy samochodami. Bardzo sensowne
Oceniam wedle obowiązującego prawa , a nie uzurpuje sobie " przecież nic sie nie stało"
Dziękuję za gratulacje w związku ze stosowaniem sie do przepisów.
.KW znasz?
Znam chociaż nie muszę. A co KW ma wspólnego z tym punktem ?
Wiesz chociaż o czym mowa jest ?
.
Od popełnionych wykroczeń nie uciekam. Ja się co najwyżej nie zgadzam z zaproponowaną karą i idę do sądu. Jak na razie nikt nie podziela twojej wizji i wizji SM.
Sie kiedyś chwaliłeś i na tym poprzestałeś...jakiś scan wyroku i zaistniałej sytuacji ?
.Tam też nie wolno po alkoholu jak i na czerwonym.
Jesteś tego pewien ?

Zapoznaj sie z nowelizacja francuskiego PoRD i bodajże belgijskiego...jak będzie potrzeba to wrzucę..mam wejścia w środowisku rowerowym, gdzie zbierają takie rzeczy...
Wiem przynajmniej co czuje mój tyłek.
Twoje preferencje seksualne naprawdę mnie nie interesują... to twoja prywatna sprawa.
Specjalnie, niespecjalnie ale zabija.
Zbyt ubogi język nie pozwala Ci rozróżnić drobnych niuansów... prąd też zabija, woda też zabija...

zamknąć "potencjalnych morderców"
.
Bycie instruktorem nie gwarantuje znajomości czy zrozumienia. Tak jak PJ. Widać to po Tobie skoro ty chcesz ustępować pierwszeństwa przejazdu pojazdom włączającym się do ruchu
O ile pamietam, to w poprzednim poście pisałeś w tym punkcie o lampkach i łapaniu rowerzystów bez nich..skąd Ci sie wzięło ustępowanie ? A gdzie ja napisałem,że ustępuje pierwszeństwa włączającemu sie do ruchu ?
Jak tu z Tobą dyskutować, skoro sam nie pamiętasz co pisałeś...albo , co gorsza, pamietasz, tylko mącisz i piszesz bzdury...
Ale problemem jest brak uprawnień dla rowerzystów, brak oc,
Oczywiście że tak..jak jeden z drugim nie wie jak sie zachować na drodze to i jest "zabijany"...co poradzić na idiotę co sie pcha tam , gdzie go nie powinno być
Myślę, że prawie 12 tyś to niewystarczająca wielkość próby.
czego 12 tys ?