HEJ wszyskim

Dziś zdałam teorie za 4razem ( pkt miałam 70/74 ) i Praktyke na wynik pozytywny
Ciesze się bardzo , i dobra rada dla zdających teorie . Nieśpieszyć się i przedewszystkim czytać uważnie . Szybkie przeczytanie to gubi człowieka

. Ja tak szybko czytalam az wkoncu 4 raz robilam powoli na spokoju i zdałam .. Chciało mi sie rzygać tą teorie ale sie nie poddałam ..

Co do pytań jak temat mówi:
na początku są specjalistyczne czy jakoś tak jest ich 7pytań .
1.Ile jest na autostradzie (140km/h-na wszystkich pasach)
2.Czy gosciu dobrze cofa patrzac w lewo w lusterko czy tam głowe ma wychyloną (to nie)
3. O tramwaju czy nalezy mu ustąpić jak wyjeżdza z zajezdni ( to nie oczywiscie)
4. Z prawej strony gosciu sie zaytrzmal przed pieszym . czy musze sie zatrzymac czy jakos tak (to oczywiscie tak )
5.O pijaku czy sie powstrzymam wyprzedzając pojazd czerwony przed soba ( to tak )
6.To na czym polega ekonomiczna jazda( to unikaniu gwałtownych hamowań i przyśpieszeń)
7.nie pamietam
Ale te pytania to są probne . to czy dobrze odpowiecie czy nie to i tak tego niebiorą pod uwage . Także luz
Potem zaczyna się juz Państwowy egzamin . Nie pamietam wszytskich Ale :
1.Jest tak jakby wjazd w tunel . I czy w korku nalezy zachowac od poprzedzającego 5m.
2.Jest most potem przejscie dla pieszych (stoi na nim dziadek i osoba na wozku) I pytanie było czy należy zmniejszyc predkosc i zachowac szczególną ostrożność
3.Przystanek tramwajowy po prawej stronie ,linia warunkowego zatrzymania .i pytanie czy należy się zatrzymac i zachowac szczegolną ostrozność , zielone swiatło ( to nie bo tramwaj nie przyjechal zeby ludzie mieli wychodzic na jezdznie wiec mozna jechac dalej . bez zatrzymania sie .
4.Zakaz skretu w lewo na skrzyżowaniu i pytanie czy można zawrocić ?( to nie )
5.Skrzyżowanie ( mam ustąp pierwszeństwa ) z na przeciwka jest motor i chce on skrecić w lewo i pytanie czy mam pierwszenstwo przed motorem ( jadąc na wprost przez skrzyżowanie ) to tak bo jakby na tto patrzec jestem z prawej strony . bo jade na wprost a on skreca w lewo .
6.coś było z tymi trójlątami na jezdzni czy to jest warunkowe zatrzymanie . i czy trzeba sie zatrzymać 7. Jest sobie tak jakby strefa <droga normalna ale nie ulica > Przy drzewie wierzbie stoi niebieskie auto z inwalidami . I przez droge przechodzi gosciu prowadzac osobe na wozku inwalidzkim . I pyt. czy należy sie zatrzymac wrazie czegos tam ..
8.Samochów sie dymi i widac ledwo ledwo noge goscia . i pytanie czy oprocz strazy pozarnej nalezy wezwac pogotowie ratunkowe.
Wiecej nie pamietam . Także rada taka .Na Luzie bez nerwów ..

Powodzenia ...