Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez szerszon » czwartek 18 lipca 2013, 22:56

Większość kadry poszła w magistry, gdy to jeszcze miało znaczenie.
SGH -początek lat dziewięćdziesiątych. Normalne dzienne studia.
Promotor z pracą magisterską mnie ganiał...a akurat zdarzyło mu się w tym czasie rektorem być. :mrgreen:
Jak pech to pech.... :D
szerszon

Postprzez LeszkoII » piątek 19 lipca 2013, 09:50

Wymagam odpowiedzi TAK/NIE/INNA ODP.

Pytanie: czy można zatrzymać się przez 60 lub mniej sekund na stanowisku postojowym dla inwalidów oznaczonym znakami drogowymi(w różnych konfiguracjach D-18, T-...,P-...itd)

Ja nie widzę przeciwwskazań - czyli TAK, ale nie chciałbym zdawać się tylko na swoją "wiedzę".
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez oskbelfer » piątek 19 lipca 2013, 11:15

szymon1977 napisał(a):
oskbelfer napisał(a):...już widzę tych fachowców po zawodówce zdających egzaminy weryfikacyjne na instruktrów.
No więc w czym rzecz? A jeżeli któryś po podstawówce egzamin weryfikacyjna zda? Mało prawdopodobne być może ale jednak.
oskbelfer napisał(a):Teraz na ulicy, co drugi to mgr...
Dokładnie. Stąd dziwne przeświadczenia, że jak ktoś magistra nie ma to się do niczego nie nadaje.

szymon Ty jak zwykle wycinasz i wklejasz -- spoko

ale czy jesteś w stanie powycinać i odpowiedzić na inne pytania które do Ciebie skierowałem oraz odnieść się po kolei do innych zdań a nie tylko do tych kóre Ci pasują ? tylko przypadkiem nie rób swoich rysuneczków
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szymon1977 » sobota 20 lipca 2013, 00:25

Odpowiem na dwa:
oskbelfer napisał(a):czy tak ciężko zrozumieć ze jest to zwykłe mydlenie oczu, podobnie jak reforma sądownictwa ?
Jest to oczywiste, że deregulacja to mydlenie oczu. Każdy już teraz będzie mógł zostać instruktorem, otworzyć szkołę nauki jazdy i brać kasę za siedzenia na fotelu i nic nie robienie przez 8 godz. dziennie. Albo inny zawód sobie wybrać. Przykładowo zamiast przyjść do mnie i z moich usług skorzystać będzie mógł sobie zrobić to sam. Tak to na pierwszy rzut oka ktoś niemyślący może odebrać.

Nie wydaje mi się, aby skutek negatywny deregulacja wywołała. A prawa rynku zrobią swoje. Za kilka lat nikt nie będzie zapewne pamiętał o całym zamieszaniu. A Wy, jako fachowcy z pewnością nie ma cie się czego obawiać. Tylko po co to zamieszanie? Osobiście żadnych wymiernych korzyści nie zauważam. "Dobrze jest, nie trza psuć".

oskbelfer napisał(a):chyba nie zagłosuje ............ bo na kogo ?
A może Janusz Korwin-Mikke?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 20 lipca 2013, 00:29

A może Janusz Korwin-Mikke?
Ten facet zawsze coś walnie przed wyborami,że się słabo robi i poprzez to zniechęca potencjalnych wyborców.
Poza tym patrząc na jego filozofię też byłby za deregulacją.
szerszon

Postprzez szymon1977 » sobota 20 lipca 2013, 00:48

szerszon napisał(a):Ten facet zawsze coś walnie przed wyborami,że się słabo robi i poprzez to zniechęca potencjalnych wyborców.
Niestety JKM wypowiada się w sposób niezrozumiały dla większości społeczeństwa.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 20 lipca 2013, 00:59

Bardzo zrozumiały...obciąłby socjal...a to się już nie podoba. :D
szerszon

Postprzez szymon1977 » sobota 20 lipca 2013, 04:46

Co się dziwić? Socjalizm mamy 20 lat za sobą a ludzie obawiają się zakończenia socjalizmu? Właściwie to się dziwię. Dziwię się jak cholera!
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 20 lipca 2013, 08:14

Bo Polska jako państwo po przemianach ustrojowych poszła "czwartą drogą".
Przecież większość wydarzeń politycznych to mydlenie oczu...jak przy każdej rewolucji ,chodzi o kasę, czyli w naszym przypadku "czynny udział w prywatyzacji" i na tym się przede wszystkim skupiono...
Chyba tylko nasza polska zdolność do radzenia sobie w ekstremalnych przypadkach spowodowała,że to jeszcze wszystko funkcjonuje.
Przeszczepić nasz system szkolenia i egzaminowania do krajów zachodnich...paraliż następnego dnia, bo się "nie da" :D
szerszon

Postprzez oskbelfer » sobota 20 lipca 2013, 10:24

szymon1977 napisał(a):Nie wydaje mi się, aby skutek negatywny deregulacja wywołała. A prawa rynku zrobią swoje.

Słyszałem taki tekst od kolegi instruktora z 15 lat temu --- prawo rynku ------ kiedy mówiłem mu, że jazda i robienie kursów za tak niskie stawki prowadzi jedynie do dziadostwa....

oczywiście nie zgadzał się ze mną, i dalej mielił swoje ...prawo rynku...

efekt jest taki że teraz gada jaka to PO niedobra, ze w Smoleńsku był zamach, a kursantów ma tylu że ledwie mu na zus starcza....

Wolny rynek, a damping to dwie różne sprawy, a deregulacja jest najkrótszą drogą do świadczenia usług za psie pieniądze....

Kto dobrze (jakie grupy zawodowe) w Polsce zarabia - jest wiadomo i to nie od dziasiaj, ale jakoś tych grup deregulacja nie dotyczy...
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez LeszkoII » sobota 20 lipca 2013, 12:14

JKM jest też za deregulacją zawodu adwokata :)
JKM posiada poglądy czysto cybernetyczne. Punkt wyjścia dla jego poglądów stanowi praworządność, konserwatyzm obyczajowy i prawny(prawo rzymskie, anglosaskie), zminimalizowanie ingerencji władzy we prywatne życie obywateli do minimum(wojsko, policja, 1000 urzędników), zwiększenie władzy lokalnej gminom, powiatom, przepływ pieniądza od dołu do góry a nie tak jak to jest obecnie od góry do dołu, teoria ewolucji traktowana społecznie.

Powoływanie się na "siłę i możliwości jednostki" zakłada, że słabsi umierają w ich miejsce wchodzą inni(selekcja naturalna). Dlatego JKM jest przeciwnikiem obowiązkowej służby zdrowia i "podatków emerytalnych", konieczności ubezpieczeń, kontroli i wszelkiej maści ingerencji urzędniczej w sprawy dla niego drugorzędne.

Teoretycznie gościu ma rację w wielu kwestiach(zupełnie nie ma racji w sprawach związanych z bezpieczeństwem ruchu), ale fakt że świat przywykł do socjalizmu pozwala oceniać jego poglądy za chore, nierealne, nieludzkie, faszystowskie (WTF!), egoistyczne...

Człowiek jest egoistą czy to się komuś podoba czy nie. Altruizm to czysty zysk.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez dawid320 » sobota 27 lipca 2013, 20:19

Kiedy mogę prowadzić samochód po spożyciu alkoholu?

Czy jak dzisiaj wypiję na 2 osoby 0,7 o stężeniu 40% i będę pił to do godziny 00, to czy następnego dnia o 12 będę mógł prowadzić samochód? Ważę 70kg

Wiem, że nie da się jednoznacznie tego stwierdzić, ale tak mniej więcej może ktoś wie?
dawid320

Postprzez dylek » sobota 27 lipca 2013, 20:40

http://www.kazdypromil.pl/alkomat/
Wg tego alkomatu pokalkulowałem twoje dane i wyszło mi, że musisz albo mniej wypić...albo wcześniej skończyć picie...albo później za kółko siadać ;)

Tak mniej więcej jak masz jechać o 12 to do północy możecie góra połóweczkę we dwóch rozmontować :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez dawid320 » sobota 27 lipca 2013, 21:07

Dzięki :D właśnie postanowiłem, że nie ma co ryzykować i wypije ze 3,4 kieliszki
dawid320

Postprzez LeszkoII » wtorek 06 sierpnia 2013, 22:26

Czy to jest autobus?

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/704 ... nt-message

A jeśli nie, to jaki to pojazd?
LeszkoII

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka