Baranek napisał(a):
Darcie japy? - no widzę, że narzuciłeś sobie wysokie standardy...![]()
Co do meritum: powiedziałem, że "jakbyśmy"mieli znak nakaz skrętu- a to nie znaczy, że tak samo.
I gdzie ja napisałem, że zawsze jadę w prawo na rondzie? Czytaj uważnie posty. Napisałem, że ZJAZD z ronda jest zawsze w prawo - więc proszę czytać uważnie.
Chodzi o to, żeby było i bezpiecznie i praktycznie.
Moim zdaniem tak własnie jest, gdy sygnalizuje się zjazd z ronda prawym kierunkowskazem.
Pisanie z dużej litery jest odbierane jako ,powiedzmy, podniesiony głos.
Dlatego grzecznie proszę-nie drzyj japy, zwłaszcza że nic odkrywczego nie napisałeś, a wręcz przeciwnie.
To w ramach standardów.
Jeśli zjazd z ronda jest zawsze w prawo to dlaczego wjazd na rondo analogicznie nie jest zawsze w prawo i nie słyszę gorącego przekonywania iż trzeba sygnalizować. W takim układzie wymagam konsekwencji- a czytam bardzo uważnie, szczególnie jak ktoś wypisuje rzeczy nie do końca logiczne jak w twoim przypadku.
Zanim komuś zarzucisz brak uważnego czytania to w pierwszej kolejności licz sie z reakcja, że jeśli napiszesz bzdurę to dostaniesz pstryczka w nos

Po co ustawodawca ma coś dopracowywać ? nie wiesz jak zmienić kierunek jazdy na skrzyżowaniu ? Nie wiesz-inaczej nie pisałbyś ,ze na skrzyżowaniu nie można skręcić w lewo.
Zakładam,ze piszesz o rondzie klasycznym, bo w przypadku "kwadratowego" można dobitnie pokazać,że piszesz nieprawdę.
Aby nie było ,ze sie dowalam do Ciebie to bardzo mi sie podoba odpowiedź, aby było bezpiecznie i praktycznie-