wojtas33 napisał(a):2.jedziemy zielone sygnalizator ogólny przejazd tramwajowy przed nami pyt czy powinismy obserwować czy nie nadjeżdza trawaj ?
Torowisko prostopadle do nas w stylu 'T' ? W takiej sytuacji tramwaj zawsze ma czerwone.
wojtas33 napisał(a):3autobus szkolny ma włączony kierunek ,pyt czy powinismy zmniejszyć prędkość,ja dałem nie bo myslałem ze podchwytliwe i ze powinismy sie zatrzymać ale odp tak w tym pyt
Stoi z lewym kierunkiem w zatoczce?
wojtas33 napisał(a):6,filmik jedziemy prosto po naszej lewej tramwaj zjezdza do zajezdni przecinając nam drogę ,pyt czy w takim momencie możemy użyc sygnału ?jak ktoś wie to prosze o odp ja dałęm NIE
Jeśli droga równorzędna, tramwaj ma pierwszeństwo.
wojtas33 napisał(a):7filmi tramwaj wyjeżdza z zajezdni czy ustępujemy pierwszenstwa ?
Nie.
wojtas33 napisał(a):8droga dwa pasy w jedną i drugą nie odzielone pasem zieleni teren zabudowany czy możemy wyprzedzić z prawej ?
Możemy. W terenie zabudowanym zarówno na drodze jednojezdniowej jak i dwujezdniowej możemy wyprzedzać z prawej o ile znaki lub przepisy nie zabraniają ogólnie wyprzedzania i mamy co najmniej 2 pasy ruchu.