Co nas dzisiaj zdenerwowało na drodze

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Co nas dzisiaj zdenerwowało na drodze

Postprzez Zonaimad » niedziela 27 stycznia 2013, 20:19

Święte krowy - mistrzowie "prędkości-przecież-wiem-że-bezpiecznej" jadący w terenie zabudowanym (domy, szkoły, sklepy) "bezpieczną osiemdziesiątką", a potem narzekający że "piesi się pchają". ;-)
@Henp pozdrawiam również. ;-)
Zonaimad

Postprzez lith » poniedziałek 28 stycznia 2013, 22:33

Wąska, górska, oblodzona droga, pewnie ok 20 km/h na liczniku. Jakiś bachor idący z kolonią. Widząc nadjeżdżający samochód z naprzeciwka kopnął śniegiem w biegnącego obok psa, który uskoczył prawie pod koła samochodu. Na szczęście zwierzakowi udało się zwiać.
lith

Postprzez mk61 » wtorek 29 stycznia 2013, 12:43

Volkswagen Transporter na drodze krajowej. Maksymalna prędkość, jaką osiągał na dopuszczalnej 90-tce, to 70km/h, a i tak głównie jechał w okolicach 60km/h.

Na szczęście pojawił się zbawca. Policjant prowadzący rutynową kontrolę drogową na poboczu, widząc tego przewodnika wycieczki postanowił go zatrzymać. Oj, wielu było mu za to wdzięcznych. :)
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Revan » środa 30 stycznia 2013, 00:35

http://i50.tinypic.com/2w3q98y.jpg na egzaminie w łodzkim Wordzie, po zawrotce przy zmianie pasa z lewego na prawy (lewy zaraz skreca w lewo) srebrny Huinday mknacy w deszczu 100 na godzine zmienia pas wlaczajac lewy migacz w trakcie manewru ;) skrecilem kola w lewo ale egzaminator byl szybszy, wcisniety hamulec i koniec egzaminu...
WORD ŁÓDŹ MARATOŃSKA

Kategoria B 12.03.2013 plac (+), miasto (+)
Revan

Postprzez LexiconAvenue » piątek 01 lutego 2013, 23:28

Późne popołudnie, jadę DTŚ (trasa szybkiego ruchu z 3 pasami w każdą stronę, limit 120/100) - wszystkie auta przede mną zjeżdżają z prawego pasa. Patrzę...a tu eLka jedzie sobie jednostajnie 60 km/h. I tak ładnych kilka kilometrów, bo ze zdziwienia & ciekawości nie wyprzedzałam Zupełnie nie rozumiem, jaki to miało sens.
Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66
LexiconAvenue

Postprzez among » środa 06 lutego 2013, 23:10

Skrzyżowanie ze sygnalizacją świetlną w Żarach. Zapala się zielone skręcam w prawo. Z naprzeciwka jedzie "eLka". która skręca w lewo. Za kierownicą zamyślona blondynka jedzie nie patrząc na nic i gdyby nie interwencja instruktora, mój Opel dostałby pocałunek w lewy przód. Pani później nie mogła odpalić samochodu. W lusterku wstecznym widziałem, że zgasł jej ze dwa razy... i straciłem ją z pola widzenia :)
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Postprzez Henq » czwartek 07 lutego 2013, 22:18

Śnieg i to dużo tego białego cholerstwa, a pługów brak bo przecież sypie więc po co odgarniać.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 11 lutego 2013, 18:35

Wyjazd pewnego kierowcy spod stacji benzynowej w kierunku niedozwolonym...dzięki temu straciłem 3 minuty cennego czasu!
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez RossoneriDevil » sobota 23 lutego 2013, 14:26

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki jest sens siedzenia na zderzaku komuś kto jedzie prawym pasem? Mózgowych galaret nie brakuje...ehh...
RossoneriDevil

Postprzez szymon1977 » niedziela 24 lutego 2013, 20:31

Takie małe podsumowanie zimy przez kierowcę, którego nigdy śnieg zimą nie zaskakuje: piękne białe drogi, nieskażone solą i piaskiem, tylko lekko odśnieżone pługiem. Łącznie z "siódemką" na odcinku Radom-Warszawa. Jak w Skandynawii. A zdenerwowały mnie stacje radiowe traktujące sytuację jak klęskę żywiołową. Kto nie czuje się na siłach niech w domu siedzi. Ale bez przesady!
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez RossoneriDevil » poniedziałek 25 lutego 2013, 20:36

Fiu, fiu trochę tego było. Zacznę od Pana samochodu dostawczego któremu wpadłem prawie pod koła. Do głowy mi nie przyszło że cwaniak może jechać perfidnie pod prąd na ulicy jednokierunkowej.
Drugi geniusz to ospały taksówkarz który może sobie skręci w prawo, a może nie? wszystko bez kierunkowskazu. Sygnał dzwiękowy poszedł w ruch ....:)
Następna osoba która dojeżdża sobie do skrzyżowania jakby była na wakacjach i była sama na drodze, zamiast dojechać dynamicznie do tego skrzyżowania ponieważ inni też chcą zdązyć przed światłami którę są skrzyżowanie wcześniej.....ehh...
RossoneriDevil

Postprzez daghda » środa 06 marca 2013, 09:54

Kto wymusił na mnie pierwszeństwo na skrzyżowaniu w centrum Ostravy? Polak k***a, z rej. WN :P
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez daghda » czwartek 07 marca 2013, 15:21

Po co używać kierunkowskazów przy zmianie pasa...? No po co? Dźwięk klaksonu przywrócił pamięć i o tyle dobrze, że koleś małej ciężarówki przeprosił używając awaryjnych...
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez lith » czwartek 07 marca 2013, 19:26

Ekrany przy drodze na krótkich odcinkach. Dość mocno wiało z boku i przy każdym wjeżdżaniu/wyjeżdżaniu zza takich ekranów miotało moją kosiarką jak szatan ;) Nie pierwszy i nie ostatni raz, ale dzisiaj jakoś mnie mocniej zirytowało.
lith

Postprzez elka2012 » czwartek 07 marca 2013, 21:39

piesi chodzące jak święte krowy przez pasy :]
7.12.15 I Teor kat. B ZDANY (71/74)
4.01.16 I Prakt kat. B NIEZDANY
25.01.16 II Prakt kat. B NIEZDANY
17.02.16 III Prakt kat. B ZDANY
18.02.16 Opłata za wydanie prawa jazdy
26.02.16 Prawo jazdy - odebrane
elka2012

Poprzednia stronaNastępna strona