Pytania o egzamin na kat. C

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytania o egzamin na kat. C

Postprzez nauka_jazdy » wtorek 13 grudnia 2011, 19:32

Witam. Mam kilka pytań odnośnie egzaminu na kat.C
1. Czy swiatło z tyłu pojazdu cięzarowego (obrysówka) ze względu na to, że jest jedna żarówka ale świeci do przodu na biało i do tyłu na czerwono poprawnie nazywa się odpowiednio obrysowe przednie (bo białe) i obrysowe tylne ( bo czerowne)?
2. Czy wykonując parkowanie równoległe może obrys pojazdu wystawać poza linie (podczas jazdy) ?
3. Jak głęboko trzeba wjechać autem podczas parkowania? Wystarczy, że się schowa za pachołki?
4. I bardzo ważne pytanie kiedy mogę zadanie powtórzyć a kiedy egzaminator przerywa egzamin?
Obstawiam tak: Na łuku jeżeli najadę na linię to powtarzam a jak dotknę pachołka to koniec.
Parkowanie: Jeżeli wyjadę obrysem to powtarzam, jeżeli dotknę pachołka lub wyjadę poza linię to koniec. Czy w ogóle mogę dotknąć pachołek?
nauka_jazdy

Re: Pytania o egzamin na kat. C

Postprzez Borys68 » wtorek 13 grudnia 2011, 20:22

Witaj.
Część odpowiedzi masz tu:
http://www.testy-na-prawo-jazdy.com.pl/ ... oria-C.pdf

Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez nauka_jazdy » wtorek 13 grudnia 2011, 20:37

Dzięki za pomoc. Teraz mam jaśniejszy obraz egzaminu.
Jeszcze mnie męczy sprawa kiedy mozna zadanie powtórzyć a kiedy jest przerwany egzamin?
nauka_jazdy

Postprzez nauka_jazdy » środa 14 grudnia 2011, 19:44

Następna sprawa dotyczy obszaru wjazdu. Jeżeli pojazd nie może wyjechać poza określony obszar wjazdu w przypadku kat. C parkowanie skośne dot. 7,5m. Autor ustawy miał na myśli wyjazd kołem czy obrysem?
Pomóżcie.
nauka_jazdy

Powrót do Egzamin na prawo jazdy