W trakcie swojej przygody z prawem jazdy miałam do czynienia aż z czterema szkołami jazdy, w związku z czym postanowiłam wypowiedzieć się na ten temat żeby ułatwić decyzję przyszłym kierowcom.
Agra-tu zrobiłam cały kurs i dokupiłam doszkalanie (10h). Szkołę wybrałam ze względu na to,że moja przyjaciółka kończyła tam kurs,dość szybko zdała prawo jazdy i była generalnie zadowolona. Ja ze swojej strony szkołę mogę polecić,trzeba się jednak dokładnie zastanowić,do jakiego instruktora się zapisać. Mój wybór padł na niewłaściwego,często rozpraszał mnie rozmową w trakcie jazd,nie podobało mi się, jak tłumaczył pewne rzeczy,a kiedy nie wychodziły-bardzo się denerwował i wprowadzał niezdrową atmosferę

Na doszkalanie poszłam do innego instruktora-było znacznie lepiej, aczkolwiek dziesięciogodzinne doszkalanie to było za mało, w związku z czym egzaminy kończyły się wynikiem negatywnym
Autoszkoła Anna-zdecydowanie nie polecam.Podzielam zdanie osób na tym forum-jazdy służyły przede wszystkim dowiezieniu instruktorki w konkretne miejsca i wyczekiwaniu na nią na parkingu, a przecież kompletnie nie o to chodzi. Co więcej, licznik km/h był uszkodzony,instruktorka kazała "wsłuchiwać się"kiedy przełączyć bieg, również samochód nie dał się odpalić z kluczyka, pani miała na to specjalny sposób

Jazdy tam wykupione nie dały mi kompletnie nic i każdemu odradzam tę autoszkołę
Moto Drom-bardzo sympatyczny instruktor,dyspozycyjny i zawsze idący na korzyść kursantowi. Jeździliśmy po trasach na Retkini , jednak nie miałam poczucia,że wciąż uczę się czegoś nowego, na jazdach szło całkiem dobrze, tymczasem egzaminy oblewałam na podstawowych sprawach Autoszkołę mogę polecić osobom, które mają jakiekolwiek pojęcie o jeździe samochodem
Ostatecznie, pod wpływem rankingów WORD trafiłam do autoszkoły Zasada. I tutaj nareszcie trafiłam na wspaniałego nauczyciela, p.Mirka.Przede wszystkim nie założył,że pewne rzeczy już umiem,powtarzaliśmy dosłownie wszystko-od świateł i elementów pod maską,poprzez przepisy ruchu drogowego aż do konkretnych tras na Retkini.Pan Mirek na bieżąco komentował moje postępy, dopiero kiedy sam stwierdził,że jestem wystarczająco przygotowana,pozwolił mi zapisać się na egzamin. Pomimo,że wcześniej miałam już egzaminy w ośrodku na Maratońskiej,to byłam w wielu miejscach,w które nie zabierali mnie poprzedni instruktorzy. Instruktor regularnie wprowadzał coraz trudniejsze elementy,ćwiczyliśmy do upadłego,wszystko wyjaśniał tak długo,aż było jasne i zrozumiałe.Naprawdę wspaniały talent pedagogiczny, który pozwolił mi nareszcie uwierzyć w siebie i przede wszystkim zdać prawo jazdy

Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na doszkalanie w tej autoszkole,wiem,że dopiero tu byłam odpowiednio przygotowana,co zaowocowało pozytywnym wynikiem egzaminu i dopiero tu nabyłam umiejętności,które doskonale przydadzą mi się na drodze. Wszystkim bardzo bardzo gorąco polecam,cieszę się ogromnie,że tam trafiłam